Nedeľa 27. Mája 2012
Autor: Sebastian Ščambora

0 komentárov

Ako bolo našim jazdcom na Wake with Kate kempe v Turecku

16. máj streda, 5:00 ráno a výprava na Wake with Kate camp sa stretáva na letisku vo Viedni. Všetci plní očakávaní čo sa bude diať, všetci sa tešia na slnko, hodiny strávené na vode a hodiny strávené pri bare. O necelú hodinu odchod na check in a následne do lietadla. Ide sa na to.

Prestup sme mali v Istanbule, kde sme boli asi len hoďku, čiže akurát na prestup. Následne odlet do Antalye kde nás čakal usmievavý pán, ktorý nevedel po Anglicky a držal iba tabuľku Hip-Notics. Nasadáme do auta a sme Hip-notics cable park. O 14:00 vystupujeme na vleku a ideme sa pozoznamovať a dať si konečne niečo jest. Ja (Sebastián Ščambora) a Július Lang to nevedeli vydržať a hneď po obede sme utekali shredit wakepark.

Jazdilo sa až do 7-ej večer a počasie bolo celkom fajn. Na vleku boli tri umelé jazerá. Prvé bolo na učenie a zároveň slalom. Cez deň tam bola priemerná rýchlosť 24km/h a večer, keď sa trénoval slalom, tak už začiatočníci nejazdili. Práve tam sa učili jazdiť Erika Matejičko, Laura Fančalská a Braňo Tomfa. Zvyšok výpravy Katka Janečková, Adela Harvančíková, Martina Sigetová, Július Lang a Sebastián Ščambora trénovali na vleku, kde bolo 7 prekážok. Neskutočne premakaných, plus vlek bol dosť vysoký, čiže skvelý na trápenie nových trikov. Neskôr sa k nám pridala aj Stanka Zemanová, ktorá prišla o 3 dni neskôr a trénovala s nami tiež. Stanka sa hlavne hecovala s Katkou.

Nakoniec to síce skončilo štyrmi stehmi na brade, ale Stanka si dala deň pauzu a zase mohla jazdiť. Na poslednom jazere sa nachádzalo tzv. Little Bro, čo je niečo ako systém 2.0 kde wakeboardisti trénujú hlavne raily, backroll a podobné triky. Ideálne pre wakeboardistov ktorí sa chcú naučiť ťažšie triky. Večer sa dojazdilo a prvý deň bol za nami. Všetci boli nadšení z ochoty ľudí, ktorí tam boli a celý ten čas nám pomáhali. Veľmi priateľskí ľudia, sa starali o to, aby nám tam bolo čo najlepšie. Každý jazdec kempu s nejakým progresom a postupným rastom.

Večer bolo čo oslavovať, tak sme si otvorili par fliaš Kapitána a oslavovali. Ďalšie dni nám celkom vychádzalo počasie a zároveň každý sa zlepšoval. Tí, čo nevedeli jazdiť sa postupne naučili a dokonca postupne prešli jazdiť na vlek s prekážkami, kde bola vyššia rýchlosť. Braňo sa dokonca naučil aj ollie a 180ku. Adel a Martina trénovali rotácie na prekážkach aj kickri, kde sa im veľmi darilo. Padali 180ky, fs, bs na prekážky z kickrov z vody a plus hladké 360ky na vode. Ďusi Lang každý deň zabíjal veľké vraždy a každý len čumel, čo to stvára. Chalan teraz dostal sponzoring od viacerých sponzorov, tak sa snaží ako ďábel. O čom svedčí aj trik, ktorý dal ako druhý v Európe a tým je hardflip na wakeskate. 

Taktiež kopu flipových trikov mal na istotu a skoro odišiel aj Bs flip. Z kickra 360 na istotu a shoveitové triky z mega popom a neskutočným štýlom. Aj o tom bolo jazdenie mladého nádejného wakeskatera z Košíc. No a nakoniec Sebastián Ščambora, čiže moja maličkosť :D Každý deň padal nový trik a Ďusi ma strašne hecoval. Ale najviac asi sa cení 360 shoveit a toeside fs big spin na funbox do 50-50 sw out a to isté, ale do sw fs 1 out. Spomenúť treba aj našu najlepšiu wakerku Katku Janečkovú, ktorá sa hecla na switch backroll, ktorý aj odišla. Yes!

Plus som mega vyjazdený, čo som strašne potreboval. Každý deň od 10ej do 7ej večer na vode asi pomohlo každému. Pravidelne večer party a relax, čo bolo súčasťou kempu. Nemci až pozerali, že ako toľko Slováci vládzu piť a ráno potom vstať a ísť jazdiť. A najmä, keď som ráno o 9ej prišiel na bar a pýtal 3 pivá a 6 vodiek :D stáva sa, čo už :D Asi po 3. dni sme zašli do tureckých kúpeľov do Hamanu, kde sme sa celý team šli zrelaxovať a oddýchnuť si. Neskutočná sauna a masáž bodla každému vhod a všetci sme odchádzali s úsmevom na tvari a uvoľnení. Predposledný deň som ešte povymýšľal jazdenie na kneeboarde a jazdenie na vode bez ničoho :D proste plavky iba, nič viac. Chytíš hrazdu a robíš kolečká. Celý kemp sa niesol v príjemnej atmosfére a v znamení progresu a aj týmto by som sa chcel v mene všetkých poďakovať Katke Janečkovej, ktorej vďačíme za to že bolo vynikajúco a že zorganizovala tento kemp a super jazdenie. Ďakujeme.

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!