Piatok 14. Októbra 2011
Autor: Boardlife
Foto-video: popisky
0 komentárov

Ako to vidí - Roman Röth

Dnes sme si na imaginárnu kávičku pozvali Romana Rötha, známeho jibera z Bratislavy. Ako to vidí, ako sa mal posledné mesiace, alebo ako stíha spojenie práce a zábavy Roman Röth sa dozviete z nasledujúceho interview.

Tak ahoj Roman, aj pre teba mám obvyklú otázku. Ako sa máš tieto dni?
Čaues :) mám sa celkom fajn, vonku sa ochladilo, zima sa nám blíži, neskutočne sa už teším na sneh.

Čo si robil cez leto, viem že prázdniny už dlhšiu dobu nemáš, tak aspoň dovolenka?
Toto leto som sa rozhodol nerobiť takmer nič, resp. dať si trošku oddych, pretože minulá zima bola pre mňa dosť náročná, hlavne po psychickej stránke, mal som toho naozaj veľa. Robota, jazdenie a hlavne málo spánku, často som chodieval jazdiť unavený čo nebolo moc dobré.

Nóóó bohužiaľ prázdniny už nemám.  Boli sme na dovolenke s Bebčou v Cigáňove (Tunisku), dovolenka dobrá, taká oddychovka, ale žiadny nočný život a hlavne všade okrem hotela špina a otravní miestni...už tam nepôjdem :) "iba ak zavrtieť ritkou"(toto mi sem Beba dopísala keď som si robil jesť :D)

Festivaly, koncerty, party? Niečo čo by sme ti mohli závidieť?
Nič také, keď mám voľno tak som doma zatvorený s ôsmimi ženami a Bebča sa o nás stará :)

Minulú sezónu sme ta moc na svahu nevideli, teda dá sa povedať na súťažiach. Láka ťa viacej ulica, video a foto shooting?
Tak mňa baví celkovo snowboarding, viacmenej všetko čo k tomu patrí,  či už je to video a foto shooting, alebo tie súťaže, tam sa stretne vždy dobrá partia ľudí, hecovačky, párty a tak. Minulá sezóna mi celkom dosť ubehla a ani som nezbadal či vôbec boli nejaké kontesty :))

Si jeden z najlepších jiberov na Slovensku, skoky ti príliš nevoňajú. Robíš pre to niečo, alebo je to už tak?
Heh, že jeden z naj jiberov,  to máš odkiaľ takú informáciu? :D (poz.red.- Topky) Vieš čo, práveže ja najviac obdivujem tých čo skáču ako páni, mňa skoky tiež veľmi bavia, ale mal som pár zlých skúseností zo skokov(narazený bok ako hovädo, zlomená doska/to som ešte nemal Bataleon :)/, vykĺbené rameno, natrhnutý predný skrížený väz v kolene... )a preto mám z toho veľký rešpekt, čiže hecnúť  sa do skokov mi každú sezónu trvá dosť dlho, ale samozrejme, že to nevzdávam, chcel by som posunúť opäť svoje hranice :)

Absolvuješ letnú prípravu pred zimou, alebo ti veľmi neostáva času popri robote?
S týmto je to náročnejšie, keď som bol študent tak som nechápal prečo je moja mamča vždy po práci unavená, keď celý deň sedí iba za počítačom, tomu ver, že je to najviac vyčerpávajúce! Najväčší problém je, že mi robota nekončí v danú hodinu, ale často to závisí od klienta do kedy tam budem sedieť.  Toto leto som začal po dlhšej dobe zase hrávať basketball a cítim sa omnoho lepšie. Samozrejme by som chcel aktívne chodiť aj na tréningy v telocvični s Frontline klubom, uvidíme ako sa to bude dať skĺbiť aj s prácou. Dosť ma láka aj Dominokov Crossfit, dúfam že sa mi tam podarí niekedy zavítať :) musím sa viacej rozhýbať pred zimou nech mám dobrú kondičku a hlavne pevné telíčko :)

Hej s tou sedavou prácou máš pravdu. Ozaj, kde pracuješ? A baví ta robota? (článok posielame aj tvojmu zamestnávateľovi) a ostáva ti aj čas na snowboarding?
Pracujem v reklamnej agentúre Wiktor Leo Burnett, jasné že ma snowboarding baví :)
Veď práve, že s tým časom na snowboarding je to dosť ťažké. Veľa krát som musel odrieknuť natáčanie streetu kvôli práci :/ Keby bolo aspoň 40 dní dovolenky na rok, tak neni prablem :)

Máš zaujímavého koníčka. Je to airsoft . Ako si sa k tomu dostal, čo ťa na tom baví?
Áno, airsoft ma celkom chytil, je to fajn koníček na odreagovanie, dosť času trávim v prírode, čo je fajn :) možno aj toto by som zaradil do prípravy na sezónu, keď beháš po lese v plnej poľnej od 22:00 do 9:00 rána, tak tiež to nie je prechádzka ružovou záhradou :) Ako som sa k tomu dostal?  Keď sa k nám airsoft dostal pred niekoľkými, tak som chodieval kamošom robiť kameramana na airsoft, ale v tú dobu boli zbrane neskutočne drahé, najlacnejšia zbraň stála okolo 12 000sk. Asi dva roky dozadu sa o to začal zaujímať kolega Majo, tak sme išli do toho spolu :)

Praktikuješ aj airsoft poľovníctvo? :)
Áno, som predseda zväzu :)

Šepká sa aj o ďalšom tvojom koníčku, tak ale o ňom môžeme hovoriť až po 22:00. Tak to skúsime v rýchlosti.
No poď do mňa :D ale nehľadaj v tom dvojzmysel :D

Bloncka-bruneta-čiena, alebo zrzka?
Nesúď knižku podľa obalu :)

1-2-3-5 alebo ešte väčšie airbagy?
Všetko má svoje čaro :)

Jedna, dve tri, alebo celá šatňa?
Tak jedna, dve, tri  šatne :))))

Koža, vosk, pančušky, alebo hračky?
Ťažká otázka :)  ale asi tie pančušky :)

Dobre, vráťme sa k snowboardingu. Kde sa ti najlepšie jazdí? Ktoré stredisko navštevuješ najčastejšie a s kým sa ti najlepšie jazdí?
Určite rád jazdím na Stuhlecku, Bíla, Donovaly, po práci na Babe, ale nemám taký svoj home resort, bohužiaľ, predsa z BA je to skoro všade ďaleko. Najlepšie sa mi jazdí s viacerými, napríklad s Dedinom, pretože tento človek ti nikdy nepovie na všetko čo zadelíš, že to bolo super, aj keď to nebolo.

Vždy povie úprimne a to si na ňom dosť cením.. keď mi on pochváli trik tak sa tomu fakt teším :) ďalej s Mišom Nehézom a s ľuďmi z Frontlineu, s chalošmi z Bataleon a Meatfly teamu, s českými bratmi z Bílej (Black pants crew), asi so všetkými pozitívne naladenými ľuďmi :) A ešte dobrý parťák na jazdenie je Mp3 player, toho mám rád :)

Podľa traileru na nové slovenské video - Touch the Snow tam budeš mať niekoľko záberov. Kde sa točilo a čo si jazdil?
Áno budem tam mať pár záberov, točili sme  v Blave, najviac asi dlhé diely. Škoda, že sme toho nestihli pobehať viacej, teda hlavne ja.

Inak tešíš sa na video a party?
Teším sa najviac :) Konečne bude pokope dobrá partia ľudí a dobrá zábava pri parádnom videjku :)

Tvoj setup na snb?
Bataleon Evil Twin Artist Edition 154, Bataleon Evil Twin Classic 154, Flux bindings Titan, DC park snowboard boots, Meatfly snowboard wear.

Tvoj setup na airsoft? :)
Thompson m1a1, Colt 1911 plyn, m42 uniform, jump boots, para helmet :)
pozdravujem všetkých čo vedia o čom je reč :D

Čo rád robíš okrem snowboardingu a lovenia zvery plastovými guľôčkami?
Sedím v práci :D Inak rád cestujem, zaujíma ma história druhej svetovej vojny, trávim čas s Bejáátkou a ták. Ešte mám záľubu loviť bezdomovcov a robiť s nimi fajné fotečky :)

Chystáš túto sezónu nejaký väčší progres, alebo ti na snowboarding neostáva veľa času?
Chystám,  chystám :) na túto sezónu sa dosť teším, a chcem tomu venovať najviac času :)
Hlavne mám radosť keď je vidieť na snehu mladé talenty a keď im môžem poradiť, pripadne pomôcť.

Kam by si si chcel ešte ísť zajazdiť? Určite ťa lákajú aj real hory. Či ani nie? hmm
Určite do Ameriky, to je môj sen, tam sú parky na Top úrovni :) Real hory? Myslíš pow? Úprimne ma to až tak neláka, teraz sa všetci milovníci powderu určite chytajú za hlavu :) určite si rád zajazdím aj pow, ale nevyhľadávam to.

Zdravotne si na tom teraz ako? Pokiaľ viem, boli nejaké problémy s kolenami, už je všetko v pohode?
Zatiaľ našťastie všetko v poriadku. Áno mal som natrhnutý predný skrížený väz v kolene, ale myslím že je to už okej, mal by som ešte trošku naposilovať nohy pred sezónou..

Inšpirácia k snowboardingu? Kto ťa inšpiruje štýlom, jazdením a tak celkovo? 
Chris Bradshaw, Dylan Thompson, Radim Hovad, každý kto jazdí štýlovo (na štýl si potrpím) a  hlavne všetci ľudia, ktorí robia snowboarding zo srdca, pre radosť a nie pre image.

Tak a je tu záver nášho rozhovoru, tvoje slová do vetra.  Len prosím necikaj proti vetru, to skúšal Dróty..
Ja to skúsim teda v smere vetra :) Tak na záver by som Ti rád poďakoval za tento chrumkavý rozhovor, aj všetkým tým ktorí  si ho čítali :) Veľké ĎAKUJEM patrí mojim sponzorom: Meatfly, Bataleon a Frontline, mojej rodine, Bejátke ktorá ma podporuje a všetkým mojim kamošom/kamoškám čo stoja pri mne. Vidíme sa na snehu :) Peace

Dík za rozhovor a nech sa darí.
Ďakujem aj tebe tak isto :)

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!