Pondelok 20. Júna 2011
Autor: Robo

3 komentáre

Alica "Elis" Raticová interview + video

Elis poznám už nejaký ten rok, tak som veľmi šťastný, že môžem posunúť jej profil širšej verejnosti. Je to naozaj náklad, tak sa môžete všetci tešiť a drže palce Elis nech jej to vydrží aj naďalej. Spolu s videom tu máme pre vás krátky rozhovor. A tu je ešte krátky predslov k videu od Elis, kto sa všetko podieľal na vzniku a kde sa točilo. "Zábery boli točené v Stockholme, Bratislave, Prahe, Hlohovci a Pezinku. Za kamerou sa vystriedali Greg, Šváb, Cibi a Teo, za čo im patrí veľká vďaka."

Trošku sa nám predstav, teda vek, odkiaľ si, ako dlho skejtuješ.
Mám už 21 rokov, stále bývam v Bratislave a jazdím už niečo cez 6 rokov a stále ma to baví. 

Ty ako jedna z mála dievčat jazdiacich na skateboarde, ako vnímaš skateboarding na Slovensku? Myslíš že to ide hore alebo dolu vodou?
Myslím, že táto otázka je kladená až príliš často. Ja mám pocit, že by sa malo o tom menej hovoriť a viacej jazdiť. 

Vo videu vidíme, že ťa skateboarding naozaj baví a že ti to veľmi dobre ide. Ako často chodievaš jazdiť a s kým?
Pokiaľ nie som v škole, snažím sa jazdiť tak často ako to len ide. Niekedy, keď môžem ísť jazdiť a nejdem mám výčitky a zlý pocit, že som dala prednosť lenivosti pred skateboardingom. Takýchto dní sa snažím mať preto čo najmenej. Najčastejšie jazdievam so Švábom a potom s kýmkoľvek, koho stretnem v parku. 


Poznáš iné dievčatá, ktoré takto baví skateboardingu a je u nich vidieť progres?
Áno, poznám či už našu Perličku, baby z parku a z LM alebo Peťu z Bardejova. To sú všetko holky, ktoré skejt milujú a to sa potom odzrkadľuje aj na ich jazdení. Určite ich pribúda z roka na rok a ja len dúfam, že to bude s babským skateboardingom na Slovensku stále lepšie a lepšie. Mňa osobne veľmi motivovala aj babská návšteva Julie Bruckler na Majstrovstvách Bratislavy v skateboardingu. Na nej bolo totiž vidno, že do toho dáva všetko a nerobí to kvôli nejakej výhre, ale kvôli pocitu posunúť sa ďalej a ukázať chalanom, že aj žena môže jazdiť tak dobre ako oni. Inak stále sledujem úroveň báb v Európe a USA prostredníctvom stránky Thesideproject.com, čo je pre mňa taktiež veľkou inšpiráciou v mojom jazdení. 

Chystáš sa niekam do zahraničia za skateboardingom tento rok?
Na tento rok, ak všetko klapne, máme naplánovanú takú tour po európskych mestách, kde si chceme najmä zajazdiť, oddýchnuť a dúfam, že aj niečo potočiť. Potom už klasicky ako každý rok Praha. 

Počul som o nejakom tvojom novom sponzoringu. Môžeš nám to priblížiť?
Hej! Spolu so Švábom sme začali jazdiť za značku Hazidressme, čo je streetová firma na oblečko, ktorá vyniká najmä nápaditými designami od Miška Haziora a taktiež super pozitívnym prístupom k životu a ľuďom s ktorými spolupracuje. Nemôžem zabudnúť ani na Kill skateboards, ktorí ma podporujú už druhým rokom a patrí im za to veľká vďaka.

Ďakujem za rozhovor Elis. Pekný deň prajem a máš priestor na nejaký odkaz, radu, poďakovanie alebo čokoľvek čo ťa napadne.
Ďakujem, nápodobne! Na záver by som ešte rada poďakovala rodinke, Švábikovi, kámošom a samozrejme sponzorom Kill a Hazidressme za podporu. Pekný deň a ešte krajší život všetkým! 

Hodnotenie:

Komentáre

3 komentáre
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!

hrivo
hrivo mám rád ked baby jazdia a hlavne ked jazdia dobre :D
Pridané: 19:05 21.01.2012
stulo
stulo super elis, pekne videjko, len tak dalej!
Pridané: 04:20 10.07.2011
greg
greg super!
Pridané: 09:46 21.06.2011
Čítaj viac komentárov ...