Streda 20. Marca 2013
Autor: lentila

0 komentárov

Art interview: Andrea Aida Sevaldová

V naších interview spovedáme mladých nadaných umelcov/umelkyne. Inak tomu neni ani teraz, pretože do tohto art interview sme si zobrali na mušku mladú, krásnu a temperamentnú dievčinu, ktorá tvorí oblečenie a doplnky vlastnej značky. Energická kočka, ktorá miluje módu, festivaly a zábavu všetkého druhu. Na zvedavé otázky našej redakcie odpovedá Andrea Aida Sevaldová. Enjoy

Aida môžeš sa nám v krátkosti predstaviť? Odkiaľ si, koľko máš rokov a také tie základné údaje, ktoré by si o sebe chcela prezradiť a nie sú tajomstvom?

Som z Lúky mám 29, žijem v Bratislave a asi v tomto rozhovore ide o moje oblečenie, ktoré tvorím, čiže venujem sa všetkým aktivitám čo s tým súvisia a baví ma to -  veľmi 8.)

Máš svoju značku oblečenia, ktorú sama navrhuješ aj šiješ. Môžeš nám ju v krátkosti predstaviť?

Značka AIDASTYLE je určená predovšetkým jednotlivcovi, ktorý nechce byť súčasťou šedých más a miluje farebnosť a originalitu. Tieto veci sú robené s radosťou a vášňou. Je v nich kus poctivej ručnej práce a samozrejme kúsok srdca.

Keď sa povie módna návrhárka, väčšina ľudí si predstaví svetoznáme značky ako Gucci, Prada alebo v poslednej dobe veľmi obľúbené Guess, G-Star a Hilfinger. Kde sa nachádza tvoja tvorba? K čomu by si ju prirovnala?

Ňo...vyššie spomínané značky sa mi páčia, ale nie je to zrovna moja šálka kávy. Skôr preferujem športovejšie značky a taká je aj moja tvorba. Prirovnať by sa to dalo asi k Roxy alebo k Adidas Originals.

Zaujíma nás čo Ťa inšpiruje, kde berieš nápady a čo Ti k tvorbe dodáva najväčšiu silu?

No ono tá inšpirácia prichádza rôzne. Niekedy je to len taký „blik“ v hlave a skrátka si to predstavím a snažím sa to zhmotniť – poväčšine mi to vychádza 8.)). Niekedy ma inšpirujú bežné veci okolo mňa, ktoré vyzerajú napríklad ako potlač na veciach zaujímavejšie ako by si človek spočiatku myslel, no a niekedy sú to ľudia, ktorí prídu za mnou s nejakým nápadom...Všeličo sa na mňa nalepí a ja to potom odlepím a prilepím tam, kde sa mi to hodí. Jednoznačne je najväčšou hnacou silou pozitívna reakcia od zákazníka, keď vidím, že sú moje veci často nosené a samozrejme všetky tie pozitívne komenty a lajky na FB - tak to je ozaj sila 8.)

Páči sa ti, čo sa nosí na Slovensku? Akú módu by si rada videla v slovenských uliciach, na mužoch, ženách?

Vo všeobecnosti by to chcelo viac kreativity a odvahy, čo do obliekania, ale inak je  to z roka na rok lepšie. No rada by som videla ľudí oblečených v tom čo sami chcú a nie to čo musia mať napr. kôli dresscodu v práci. Veľa ich je takých čo si túto slobodu nemôžu dovoliť. Inak si myslím, že na Slovensku sa ľudia vedia obliecť. Oni dokonca vedia aj s menším obnosom peňazí zahrať skvelú muziku a obliecť sa štýlovo. Túto vlastnosť na Slovenských ženách veľmi oceňujem. 

Čo Ťa baví, keď momentálne nevymýšľaš návrhy, strihy, kolekcie alebo akurát nešiješ oblečenie?

Pfúúú toho je veľaaaa :D Tak v rýchlosti, teraz v zime hory a snowboard a s tým spojené výlety s kamošmi, koncerty, kino, hudba, tanec, badminton. V lete voda, slnko, pláž, festivaly, korčule, výlety do prírody, grilovačky, bajkovačky, rybačky a hubárčenie s tatinom. No a ešte jedna moja záľuba rada varím a rada jem 8.)

Zaujíma nás ako vyzerá tvoj bežný deň. Prezraď nám ako denne funguje Aida?

Môj bežný deň. Bežne nebýva bežný. Bežne sa ráno akurát tak zobudím na budík, ktorý minimálne dva-tri krát posuniem.  Buď idem do práce do LOOKsportu, kde pracujem ako manažérka a niečo ako kreatívkyňa alebo pracujem doma. Riešim veci okolo aidastyle napríklad idem dať potlačiť látky svojou grafikou, strihám, šijem, riešim objednávky. Potom návrat domov, varenie večere, pokec so spolubývajúcimi alebo s kamošmi....často je u nás nejaká návšteva 8.) takže máme veselo. Alebo vybehnem ja niekam von sa najesť alebo na návštevu. Sem tam riešim fotenie vecí v ateliéri, potom večer nejaká tá práca na kompe, film, vaňa a posteľ. 

Aké sú Tvoje najbližšie plány, čo by si chcela v živote dosiahnuť, či už v osobnom alebo profesionálnom?

Plány...tie najbližšie sú také, že dokončiť kolekciu tričiek, mikín a plaviek pre WAKELAKE, potom ďalej kolekciu na jógu pre LOOKsport a potom vypustiť do sveta plavky na túto sezónu, nové legíny a trikoty s mojou potlačou na wakeboarding, a tak ďalej mikiny, tričká ....

A teraz k tým životným cieľom 8.))) no také snáď v dohľadnej dobe splniteľné sú vlastný ateliér s pracovnou posilou.... Možno by ma potešila aj spolupráca práve s Roxy alebo Adidas, 8.) to by bolo skvelé navrhnúť pre nich nejakú kolekciu. Budem rada ak bude moja firma prosperovať a ja budem aj naďalej robiť to čo ma baví a budem obklopená  skvelými ľuďmi s ktorými ma to baví.

Aida ďakujeme za rozhovor a prajeme veľa úspechov :) 

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!