Streda 24. Apríla 2013
Autor: Boardlife

0 komentárov

Bloody Thursday – Kvetkova videosága Shred it All!

Kvetka občianskym menom Kvetoslava Šlavku pozná väčšina slovenskej snowboardovej scény. Patrí k mikulášskym legendám. Bol mojím lektorom na inštruktorskom kurze v roku 2002. Kvetko nejazdí megaskoky, nezúčastňuje sa na bežných pretekoch, ide si svoj pohodový snowboarding. Však nie je najmladší :) (poz. red. sorry) Prečo píšem práve o Kvetkovi? Lebo ako jeden z mála sa odhodlal natočiť jazdenie seba a svojich kamošov z Jasnej.

Momentálne má každý druhý jazdec pri sebe udicu a na jej konci natáčaciu krabičku, alebo šúľok, alebo vajíčko schopné zaznamenať videomateriál v HD kvalite. Čím viac ľudí „natáča“ tým je menej kvalitných editov, na ktoré by sa dalo pozerať a ktoré by mali zmysel. Veľká škoda.... Avšak Kvetko sa odhodlal prinášať každý štvrtok (niekedy len 5 min pred polnocou) zábavné edity plné jazdenia s kamošmi a na obľúbených miestach. Vznikol štvrtkový seriál Bloody Thursday. Pozrime sa na všetkých osem častí a taktiež na mini interview s Kvetkom.

Bloody Thursday 1 - Maťo Blaško, Mišo Chovan, Kubo Brziak

Bloody Thursday 2 - Sunny day v Jasnej

BLF: Ako ta napadlo stočiť Bloody Thursday edity? Bral si od niekiaľ inšpiráciu?
Kveto: K natáčaniu BT ma inšpirovala americká séria Sunday in the Park. Napadlo ma to vo štvrtok pri jazdení v parku, preto názov BT. Bloody ma napadlo na pome cestou popri parku. Chcel som natočiť niečo podobné, kde by bolo zachytené jazdenie, pohoda a kamoši.

BLF: Kto jazdí v editoch najviac a kde bolo najviac natáčané?
Kveto: Väčšina záberov bola natočených v Jasnej, ale v jednej epizóde sme prešli viac parkov, na Donovaloch a Skipark Ružomberok. V editoch je najviac shredi Mišo Chovan, pretože som s ním jazdil skoro celú sezónu.

BLF: Nemyslíš si, že je škoda, že si jediný z SK SNB scény, ktorý bol schopný natočiť takúto sériu videí?
Kveto: Je to škoda, že sa netočí viac takých editov, ale ľudia chcú asi viac jazdiť ako točiť. Som rád, že som prvý, ktorý to začal robiť. A dúfam, že tým inšpirujem aj iných.

BLF: Aký bol ohlas na videa, od jazdcov, a od sledovačov?
Kveto: Ohlasy na edity boli len pozitívne, nestretol som sa s nejakou vážnou kritikou. Veľa z jazdcov ma v tom podporuje a páči sa im to, čo som rád.

Bloody Thursday 3 - Peter Čaja, Paťo Paulínyi

Bloody Thursday 4 - Ružomberok, Donovaly a Jasná

BLF: Nechceš do budúceho roka upgradnúť produkciu? Viac sa venovať strihu a točeniu, alebo si chceš hlavne dobre zajazdiť?
Kveto: Chcel by som niečo vylepšiť na budúcu sezónu, na premýšľanie mám celé leto... Popri točení ostávam stále verný snb a budem jazdiť čo to dá.

BLF: S kým sa t najlepšie točí, resp. kto potreboval najmenej pokusov na odídenie svojich trikov?
Kveto: V editoch je veľa dobrých jazdcov, ktorým stačilo pár pokusov na dobrý záber, ale najlepšie to asi sype Julovi Petríkovi, Paťovi Paulínyimu, ale aj mnohým ďalším.

Bloody Thursday 5 - Dróty, Pablo, Zolo a Mišo

Bloody Thursday 6 - Paťo, Mišo, Zolo na železe

BLF: Nemrzí ťa, že máš minimum záberov z jazdenia, predsa len si rider nie videoman?
Kveto: Nie, nemrzí, mám už svoj vek, a tak dávam priestor mladším. Aj tak už mám odjazdených skoro 100 dní na snehu túto sezónu.

BLF: Ako sa chystáš pimpnúť BT na budúcu sezónu a vlastne, budeš pokračovať?
Kveto: Chcel by som pokračovať aj budúcu sezónu, dúfam, že chalani budú mať záujem.

BLF: Čo by si prijal v snowparku v Jasnej, kde by sa ti dobre jazdilo?
Kveto: Tento rok sa mi park v Jasnej páčil, ale v budúcnosti by som prijal viac funky vecí pre lepšiu zábavu.

BLF: Odkaz svetu?
Kveto: Jazdite pre radosť! Shred it all.

Bloody Thursday číslo 7 a ďalší domorodý jibing

Bloody Thursday 8 - parkovo freeridová sešn v Jasnej

Okrem ôsmych najme jibových Bloody Thursdays svetlo sveta uzreli dva špeciály. Jazdi sa prašan a na záver dňa nejaký ten jib. Ich pracovné názvy boli Pow Pow a striekajúci Kvetko, Zolo, Špagy a Kriaky - Bloody Thursday powder edition - pozdrav z Jasnej. Vychutnávajte.

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!