Štvrtok 05. Apríla 2012
Autor: Boardlife
Foto-video: Kristián, Video: Robo
0 komentárov

Burton Špindl Spring Sessions 2012 - part 2.

Dnes pokračujeme druhým reportom z mexickej fiesty na Burton Špindl Spring Sessions 2012, ktorá sa konala v Los Špindlos. V predchádzajúcom telegrame sme si pripomenuli prvé dni v krajine a aj prvé fiestas. Dnes pokračujeme piatkovým ránom a plynule prechádzame až do finále. Nasadnite na oslíky a „experiencias a medida que avanzamos“!

Viac foteik od Kristiána nájdete samozrejem v ::: GALÉRII ::: celkovo vyše 100.

Prichádza piatok, náš tretí deň na BSSS 2012. Počasie sa stále nevie rozhodnúť, či sme v Mexiku, na Slovensku, Sibíri, alebo niekde úplne inde. Dnes majú organizátori priniesť veľkého železného vtáka, ktorý by nás mal zobrať do svojich útrob, aby sme mohli vidieť snowpark a jazdcov z výšky. Okrem vtáka sa malo samozrejme jazdiť, chillovať, shredovať a užívať si sneh. Slovenskí gringos boli v plnom počte a tak sa na svahu objavovali najmä v jibovej sekcii. Skok v prieseku, halfpipe a corner však taktiež neostali nedotknuté. Heli shoting bol však hlavným programom na Burton Špindl Spring Sessions 2012.

Jazdci poctivo jazdili, aj keď na najväčšom kickri, ktorý sa nachádzal po pravej strane rampy nik moc neskákal. Prudko veterné počasie, miešanie prehánok s dažďom a polooblačnom, vlhký sneh nedával jazdcom dostatočnú rýchlosť na prelet table. Občas sa sem a hlavne tam objavil nejaký jazdec, čo to skúšal. Po minulé roky sme boli zvyknutí na onebesenie sa na veľkých kickroch. Skákalo sa prudko a často. Bohužiaľ podmienky v Mexiku nedovoľovali to, čo minule. Shredili sa samozrejme najmä jibové prekážky a dva skoky v prieseku. Kto vychádzal z rampy, tak si dával poväčšinou aj corner.

Viac foteik od Kristiána nájdete samozrejem v ::: GALÉRII ::: celkovo vyše 100.

Okolo jedenástej sa spolu s camarógrafo El Roberto vydávame na dolné parkovisko v Los Špindlos, aby sme nasadli na železného vtáka v podobe Eurocopter 120B. Prvý sa na let odhodlal Roberto. Usadil sa dopredu. Minulú BSSS 2012 sme do stroja chodili v trojici. Tento rok silne fúkalo a kvôli bezpečnosti sme vo vrtuľníku boli dvaja + pilot samozrejme. Je to zvláštny pocit fotiť snowboarding z vtáčej perspektívy. Príležitosť sa nenaskytne každý rok a my sme radi, že sme od organizátorov túto príležitosť znova dostali. Robo natočil zábery, ja pofotil. Fotenie však bolo obtiažne. Silný vietor s s plechovou gučou robil čo chcel, teda aspoň ja som mal taký pocit. Pilot nemohol zastaviť, nemohol zostúpiť nižšie. Silný vietor a bezpečnosť na prvom mieste. Neopakovali sa follow shoty z predchádzajúceho roka. Škoda. Taktiež jazdcov jazdilo na veľkých prekážkach akosi pomenej. Podarilo sa mi však cvaknúť Kuba Brziaka a Maťa Blaška za ním na corneri. Aspoň niečo. Občas som sa radšej držal madiel, ako cvakal, keďže to hádzalo fakt husto.

Viac foteik od Kristiána nájdete samozrejem v ::: GALÉRII ::: celkovo vyše 100.

Hell (i) shoting za nami. Celý piatok patril jazdeniu. Neprebiehala žiadna organizovanejšia súťaž, ako predchádzajúce dni. Nám sa najviac páčila halfpipe, ktorá od rána až do obeda držala. Nemáme veľa možností si zajazdiť, teda ak nerátam olympijskú halfpipe na Veľkej Rači a menšiu World Cupovú na Donovaloch. :) Šancu treba využiť. Super si počínali Zolo Strcuľa, ktorý sa kamaráti s rádiusmi zo skate, Maťo Dolník taktiež slušne poletoval, Kubo Brziak detto. K naj lietačom zo Slovenska patril Mate Hubka, čo je vlastne polo Slovák a polo Mexičan a Milan „Dróty“ Purdeš. Zaujímavé bolo sledovať jiberov a skokanov ako Štefan Haluška, alebo aj Janko Kulich, ako sa „trápia“ v rampe. Toto príjemné trápenie im však spôsobovalo určite radosť. Pumpovať, jazdiť a airovať aj v menšej rampe si vyžaduje skúsenosti, odborné rady a hlavne veľa jazdenia.

Viac foteik od Kristiána nájdete samozrejem v ::: GALÉRII ::: celkovo vyše 100.

Piatok večer patril taktiež partys, drinkom, hudbe, dažďu a partystanu. Slovenská grupa bola ubytovaná v Los hotelos Jánošíkos, teda na malom slovenskom ostrovčeku v strede Mexika. Tu prebiehali úvodné partys v spoločenskej miestnosti. Požívali sa mexické špeciality, ale aj domáce šmaky všetkých príchutí liehu. Často sa mihol aj výťažok z listov kaktusu, ktorý sa podával zabalený do listu papierovníka bieleho, čo je mexická rastlina druhu neznámeho. V Mexiku je to s inhalovaním sušených kaktusových listov trocha benevolentnejšie ako u nás, takže sa s tým človek mohol stretnúť na chodbe, v miestnosti, vonku, v stane a tak ďalej. Hlavná časť sa však odohrala v partystane, kde zahrali Prague Conspiracy, Navigators, DJ Robot, DJ Jorgos.

Viac foteik od Kristiána nájdete samozrejem v ::: GALÉRII ::: celkovo vyše 100.

Tu začína ďalší príbeh zo stratenej izby číslo 10. Na party sme sa vydali aj s foto a video technikov, nech vám vieme autenticky sprostredkovať zážitky. Išlo sa autom, keďže sa plánoval skorší odchod na Jánošíka. Tak sa aj stalo. Predsalen každodenné skoré vstávanie, jazdenie, práca, žúrovanie človeka riadne vyčerpá. Samozrejme sme si užili aj koncerty, ale okolo druhej bol čas ísť. Žúrovať ostali Robo a ďalší. Prečo nie. Avšak čudná karma sa z Pinkyho preniesla na Roba a on sa stratil. Cestou z partystanu na ubytovanie stratil orientáciu a ocitol sa nevedno kde. Nakoniec prespal na ubytovni Centrál, kde ho prichýlila žilinská posádka. Milé od nich. Na obed sme si roba vyzdvihli od Riša, ktorý sa o neho taktiež postaral. Teplý obed, pivko, nech sa páči. Dvaja chalani, jedna izba, obaja kameramani a obaja sa stratili. Čo v tom bude?

Viac foteik od Kristiána nájdete samozrejem v ::: GALÉRII ::: celkovo vyše 100.

Sobota ráno. Pohľad z okna neveštil nič dobré. Dážď a vietor. Oficiálne sa heli shoting číslo dva ruší a presúva na nedeľu. Taktiež corner session a ja ostatné aktivity na svahu. Dvojsedačka vyhradená pre spring riders neťahala. Aj tak však prebehli dve menšie akcie. Burton Kemp Public Jam, ktorého sa zúčastnila stovka poväčšinou začínajúcich jazdcov a rail session na jibových prekážkach v dolnej časti hlavného snowparku. Aj táto mini súťaž mala dotvoriť obraz o jazdcoch, ktorí sa na BSSS nachádzali. Najlepší z nich mohli vyhrať množstvo vecných cien od sponzorov. 

Viac foteik od Kristiána nájdete samozrejem v ::: GALÉRII ::: celkovo vyše 100.

Vietor dosahujúci v nárazoch rýchlosť až 130 km/h nie je vhodný pre snowboarding, heli shooting ani samotnú akciu. Všetko čo sa dalo, sa presunulo na nedeľu. Organizátori pohotovo reagovali na nepríjemné vyčíňanie počasia. Bezpečnosť je prvoradá a tak to má byť. Ako povedal Petr „Motor“ Najman, jeden z organizátorov BSSS „Silný nárazový vítr je pro freestyle snowboardové ridery jedním z úhlavních nepřátel. Po¬kud se jezdci při skoku změní směr a rychlost větru, je to pro něho velmi nebezpečné. I to byl jeden z důvodů, proč jsme rozhodli přesunout tento nejdůležitější contest na neděli,“ a my s ním plne súhlasíme

Viac foteik od Kristiána nájdete samozrejem v ::: GALÉRII ::: celkovo vyše 100.

Slová Motora končia druhú časť reportu z BSSS. Čo sa dialo v sobotu večer v party stane, hoteli Jánošík a v nedeľu na svahu BSSS 2012 si necháme do tretieho, záverečného reportu z Burton Špindl Spring Sessions 2012 by Boardlife.sk Udialo sa toho mnoho. Časť z toho sa vám pokúsime sprostredkovať prostredníctvom fotiek od Kristiána a videa od Roba Ludrovského. „Hasta amigos!“

Viac foteik od nájdete samozrejem v ::: GALÉRII :::

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!