Burton Špindl Spring Sessions 2015 - návrat na scénu
Utorok 31. Marca 2015
Autor: Boardlife

0 komentárov

Burton Špindl Spring Sessions 2015 - návrat na scénu

Po ročnej pauze sme sa znova mohli tešiť na najlepšiu jarnú session v Čechách. Spomíname na skvelý snowpark, kopec prekážok, jedinečnú halfpipe, atmosféru, kopec kamošov z viacerých krajín, mega corner, partys až za hranicu vašej pečene a možností. Toto a oveľa viac bolo známe o BSSS. Takže ako bolo?

Celé haló okolo BSSS bolo ako z Fast & Furious. Cafko, BSSS bude, prídete? Vidíme sa? Jasné! Ani sme sa nenazdali a už sme boli na di-al-ni-ci-ci-ci-ci z Bra-ti-sla-vi-vi-vi do Br-na-na-na... teda najdlhšom test centre tlmičov auta. Sledovali sme aj predpoveď počasia, ktorá nebola ideálna, no mohla byť aj horšia (mohol byť hlásený hurikán Edword). Prichádzame do Race Office, kde nás vítajú dve príjemné baby a jeden veľký chlapík. Ubytovať na Lenku a môže sa ísť na prvú plzničku. K večeru pribudli mraky a začína pršať.

Už v stredu večer, lebo mi chodíme vždy skôr, stretávame viacero kamošov z Čiech, ale aj starých známych zo Slovenska. Príchod ďalších skupín účastníkov BSSS sa očakáva vo štvrtok a piatok. Teraz v prvej osobe. Čaká nás prvý oficiálny deň. Ráno je ako zo zlého sna, spolubývajúci Milan z Košíc chrápal, takže som sa veľmi nevyspal. Ešte k tomu vonku prší. Prehadzujem sa na druhý bok a spím ešte hodinu. Okolo desiatej je už ale čas ísť jazdiť. Dážď zmizol, oblačnosť ešte nie. Chuť po jazdení je však veľká. Vrhám sa do rampy. Ten pocit, pumpovania, neznámych síl pôsobiacich na vaše telo v tejto pre nás netradičnej prekážke. Oto viac si vychutnávam jazdu. Sem tam sa dostanem doskou aj nad koping. Po tretej jazde si myslím, že som Šano Biely, hecujem sa a tak ma rampa tresce za nesprávny odraz. Nalomené okuliare, monokel a malá rana pod okom. Jazdím s Drótym (chrápajúci kamoš Milan z Košíc). On skáče taktiež. Ďalšia partia chalanov Dolník, Bízik, Viktor a Janko si dávajú hlavne jibové prekážky.

Poďme k snowparku. Celá BSSS paráda je rozdelená na tri časti. Prvá je najvyššie a je to public snowpark s množstvom menších prekážok a skokov s table okolo 5. metrov. Výborný na rozjazdenie a pre menej skúsených riders. Ďalej je to rampová časť ktorá končí dvojicou skokov. Vedľa sa nachádza jibová časť ukončená cornerom. Množstvo zábavy pre skokanov, jiberov, rampárov a ďalších. Chalani zo Snowparkdesign na čele s Motorom odviedli super prácu, na to koľko mali k dispozícii prostriedkov a snehu. Všetko ošejpované a bezpečne jazditeľné. Bankovka má však dve strany. Na BSSS sme vždy boli ohúrení počtom prekážok, ich rozmanitosťou a možnosťami jazdenia. Tento rok chýbala celé druhá strana zjazdovky. Pravdou je, že snehu v stredisku Špindleruv Mlýn bolo naozaj málo a z toho čo ostalo, sa vybudoval setup.

Prejdime na jazdenie. Každý deň sa hecovala najmä rampa. Dróty, legenda Mate, Matej Dolník a ďalší. Jibové prekážky okupovali Dušan, Janko, Zolo, Viktor, Zuzka, Dávid a znova ďalší. Pomenej jazdcov bolo na skokoch, keďže skoky v takej veľkosti na Slovensku moc nemáme. Vyznamenal sa však Dávid Kordiak, ktorý skúšal ustáť svoju prvú double cork 1080 rotáciu. Po dvoch lepších pokusoch prišiel tretí, pri ktorom sa v druhom corku rozbalil a škaredo padol na chrbát. Na pozorovanie si ho zobrali horskáči. Našťastie nič vážne. Väčšina riders na BSSS jazdila corner, ktorý bol macatý a pekne šejpnutý. Polety tak 20 cm nad hranu, alebo niekoľko metrov. trebalo správne trafiť rýchlosť a mať gule.

V sobotu prišli ďalší slovenskí riders ako Julo Petrík, Matej Nedorolík, Kubo Krška. Do oficiálnych súťaží sa zapojilo pomenej riders, ako sme boli zvyknutí. Pravdepodobne ich odradila predpoveď počasia, ktorá bola zavádzajúca. Áno skoro vždy večer a nad ránom pršalo, ale počas dňa bolo všetko v norme a dokonca občas vyšlo aj slnko. Poďme na hodnotené sessions. Ako prvá prebehla v piatok Anon koleso šťastia, ktorej sa zúčastnil aj náš Matej Dolník a s časti aj Zuzka Medlová. Matej zajazdil backflipa, no s ďalšími trikmi ma problém. Však SwBs 900, SwBs 360, Fs 900, double cork sú trik, ktoré veľa našich riders neovláda. Z chalanov prebehol finálový boj medzi Janom Nečasom a Martinom Mikyskom. Nakoniec si po dlhom boji a double corku zobral prvenstvo Neči. druhý Martin Mikyska, tretí Kuba Wolak z Poľska.

Ďalšou hodnotenou súťažou bola halfpip session, kde kraľovali najmä českí jazdci. Neči, Pajer, Navratil, Samek a ďalší. Keď som sa dostal tak pol metra nad koping , bol som vytešený. Ale chalani lietali niekoľko metrov nad koping. Úžasné! Najlepším rampárom sa stal Jan Nečas, rampárkou Jája Čechová, najlepším mladíkom Kuba Hroneš. Best Trick zajazdil Pepe Samek a to obrovský Frontside Air. Z našich jednoznačne najviac skoro "domáci" Mate Hubka.

Asi najočakávanejšou podívanou bola session na corneri. Snaha preletieť ho, alebo zajazdiť na ňom Best Trick hnala jazdcov stále ďalej a vyššie. Tejto súťaže sa zúčastnilo najviac Slovákov. Najvyššie znova Matúš Hubka, nasledovaný Milanom Purdešom a Zolom Strcuľom. Rotácie z našich predviedli Zolo, keď točil Fs 360 a aj Lukáš Droppa s nigha 360. Celkové prvenstvo si vyjazdil Miky Pajer - Best Air a Dan Porker - Best Trick. Ešte si dáme výsledky v celkovom jazdení na BSSS: 1. Jan Nečas, 2. Martin Mikyska, 3. Miky Pajer. Best Girl: Tereza Čermáková a Best Kid: Kuba Hroneš.

Partys boli samozrejme riadne silné. Vo veľkom stane nepršalo, ale lialo. A to litre piva tvrdého alkoholu. Motor sa nás pokúšal opiť miešanými drinkami a s časti sa mu to aj podarilo. Okrem alkáču bolo cítiť všade prítomný špenát, kaleráb, bazalku a ďalšie zelené veci. Do rytmu a na zábavu nám hrali Dj Akvamen, Dj Jorgos, Kapitán Demo, PSH, Dj Wich, Robot a ďalší. My s Milankom sme starší a už toľko nevládzeme, ale mladá generácia riderov držala našu alko vlajku vysoko a zatvárala dve partys.

Čo na záver? Samozrejme poďakovať organizátorom a všetkým, čo za takouto skvelou a jedinečnou akciou v strednej Európe stoja. Díky chalani a baby za váš čas a príkladné postaranie sa. Ten kto na BSSS prišiel, videl že keď sa chce, tak sa dá urobiť super akcia. Dúfame, že sa uvidíme aj budúci rok!

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: bsss Burton Špindl Spring Sessions

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!