Disc golf prichádza na Slovensko
Streda 12. Marca 2014
Autor: Martin Popper
Foto-video: Martin Popper
0 komentárov

Disc golf prichádza na Slovensko

Blíži sa jarné obdobie a treba si nájsť namiesto snowboardu, či lyží nejakú inú zábavku. Ak sa bojíte skejtovať alebo robiť nejaké iné extrémne športy máme pre vás úplne najviac safety pohybovú aktivitu, ktorá vás dostane do formy. Aj keď sa zdá, že to dokáže každý, opak je pravdou. Zoznámte sa s novým športom, ktorý sa pomaly dostáva na Slovensko. Predstavujeme vám Disc golf!!!

Disc Golf niekedy nazývaný aj Frisbee Golf.  Toto slovné spojenie nám naznačuje, že disc golf je šport, ktorý je kombináciou hodu diskom (frisbee) a klasického golfu. Áno je to presne tak. Pri disc golfe platia veľmi podobné pravidlá ako pri kalsickom golfe s tým rozdieľom, že disc golf sa hrá s pomocou špeciálnych diskov, ktoré sa rozdeľujú na tri základné druhy:

  • Putt and Approach – disky na dokončovacie hody zo vzdialenosti od 2  do 9 metrov,
  • Mid-range – disky na stredné vzdialenosti od 9 metrov a viac,
  • Fairway driver – disky určené pre hody z veľkej vzdialenosti.

Cieľom je trafiť sa pomocou týchto diskov do špeciálne upraveného koša (disc golf catcher), ktorý tieto disky zachytí pomocou vysiacich reťazí tak, aby disk nepreletel za kôš. Výrobcovia týchto špeciálnych košov pri ich výrobe dodržiavajú štandardy a predpísané miery, ktoré sú pevne stanovené Profesionálnou Disc Golfovou Asociáciou (PDGA) ktorá vznikla v 70-tych rokoch v USA.

Discc golf je šport vhodný pre všetky vekové kategórie a oproti klasickému golfu je cenovo dostupný takmer pre každého. Vo svete existujú stovky profesionálnych discgolferských  ihrísk a tento šport sa neustále rozširuje do všetkých kútov sveta. Tomuto športu  sa veľa ľudí venuje aj na profesionálnej úrovni a pre mnohých je aj ich živobytím. Disc golf už dorazil aj k nám na Slovensko a o jeho zázemie sa u nás stará spoločnosť HurraDisc s.r.o.

Ak zo začiatku nechcete investovať do tohto športu veľa peňazí, HurraDisc zabezpečuje aj zapožičiavanie discg golfovej výbavy. V HurraDisc Požičovni si môžete zapožičať samostatne disky a koše, alebo kompletný discgolferský set (kôš + 4 disky) za 15 EUR na deň. Zaujímavá je aj ponuka Mobilného Discgolfového Balíka, ktorý zahŕňa kompletnú výbavu a inštruktora discgolfu ktorý sa vám bude venovať počas celého dňa.

HurraDisc na Slovensko dodáva kompletný sortiment a potrebnú výbavu k disc golfu. V HurraDisc E-shope je možné zakúpiť desiatky rôznych druhov diskov od viacerých výrobcov ako sú DGA, Latitude 64, West Side a Dynamic Discs. Ďalej si tu môžete objednať aj špeciálne batohy a nosiče pre tieto disky. V prípade záujmu si môžete objednať  a navrhnúť disky aj s vlastnou potlačou. Pre tých ktorí by chceli s disc golfom začať, HurraDisc ponúka  výhodné disc golfové sety. Určite  sa vám opaltí zakúpiť si Disc Golf Starter Set, ktorý obsahuje discgolfový batoh, 3 disky, mini marker, návody a pravidlá disc golfu.

Spoločnost HurraDisc s.r.o. ponúka aj organizovanie rozličných eventov, teambuildingov alebo školských akcií. Okrem disc golfu si v HurraDisc E-shope môžete zakúpiť výbavu aj k ďalším netradičným športom a zábavným hrám ako sú petanque, corn hole, rope skipping alebo ladder golf. Ďalšie netradičné športy budú v E-shope neustále pribúdať.

Najnovšie informácie z oblasti disc golfu môžete sledovať na internetovej stránke www.hurradisc.sk alebo na facebooku www.facebook.com/hurradisc

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!