Utorok 18. Októbra 2011
Autor: Boardlife
Foto-video: Kristián, Cibi
0 komentárov

Finále SSP 2011 - Košice

Finále Slovenského skate pohára sa išlo v termíne 15.10.2011. Miestom konania bol už tradične betónový superpark v Košiciach. Ako sa jazdilo, kto vyhral a kto sa stal celkovým víťazom SSP 2011 sa dozviete z nasledujúceho reportu.

Sobota, 15.10., Košice. Sychravo, zatiahnuté, chladno. V Rakúsku sa konajú otváračky snowparkov u nás sa konajú skate akcie. Mrakov bolo požehnane, zatiaľ však držia, neprší. Registrácia – do drevenej búdky sa prišlo registrovať najprv cez 57 jazdcov a potom sa doregistrovali ďalší. Čiže celkovo 60 jazdcov. Číslo však nie je dôležité, dôležití sú jazdci a ich kvalita. A tá bola top! Marek Zápražný, Maťo Pavlačič, Rišo Tury, Riško Dabóczi, Michal Horečný, Braňo Mrváň, Braňo Moravčík, Juro Vartík, Roman Kentoš, Roman Lišivka, Janko Mihala, Igor Hanečák a ďalší. Zahraničie sa ukázalo v tomto zložení: Pepa Tipanic, Tomáš Stejskal, Viktor Vilics, Marek Štefan a ďalší.

Viac fotiek z SSP 2011 v Košiciach nájdete v ::: GALÉRII :::

Za registráciu sa platilo 5€, k tomu však mali jazdci vymakaný servis, ktorý by mohol byť štandardom na každej akcii a nie len skate. Luxusná bryndzová domáca nátierka, ovocný tanier s jablkami a hroznom, k tomu Monster drink, pohodlie a chill v riders zone. Organizátorom veľké +. Ok ideme jazdiť. V sobotu stihlo odjazdiť niekoľko jazdcov z kvalifikácie, stihol sa vybaliť Ľudko aj s gramcami a začalo pršať. Smola, akcia sa musela presunúť na nedeľu, kedy by malo počasie priať.

Viac fotiek z SSP 2011 v Košiciach nájdete v ::: GALÉRII :::

Sobota ale nekončila. Všetci sa tešili na before a afterparty v jednom. Miestom konania bol Riders pub. Nie však riders na doskách, ale na motorkách. Bolo zaujímavé sledovať ako sa obrovskí kožení motorkári pozerajú na polonahých skejťákov liepajúcich sa na tanečnú tyč v podniku. Uff. Na afterke sa objavili aj Peťo Molec s časťou Volcom teamu, ktorý v tých dňoch jazdil KE spoty.

Nedeľa 16.10.,Košice. Slnko, aj keď chladno a hlavne sucho. Hlavne v ústach. Okamžite do skateparku pripraviť všetko potrebné. Jazdiť sa malo od 11stej, no každý vedel, že to bude neskôr. Však bola party. Tak sa aj stalo. Ostatní kvalifikanti jazdili až okolo 12hod. Z kvalifikácie postupovalo 30 jazdcov do semifinále. Boli to Richard Tury, Marek Zápražný, Tomáš Stejskal, Marek Štefan, Roman Kentoš, Ján Mihala, Braňo Mrváň, Braňo Moravčík, Pepa Tipanic, Michal Horečný, Martin Pavlačič, František Daboczi, Vladimír Kaliňák, Kis Támas, Jirka Hronek, Richard Daboczi, Maroš Viest, Igor Hanečák, Ferenc Macsu, Michal Bloch, Viktor Torda, Maroš Šolc, Lukáš Reday, Michal Majerko, Juraj Vartík, Peter Varmeďa, Peter Jelč, Roman Lišivka a Matej Uhler.

Viac fotiek z SSP 2011 v Košiciach nájdete v ::: GALÉRII :::

Chvíľku pauza, počas ktorej sa mohli jazdci občerstviť buď chlebom a nátierkou, alebo ovocím, alebo energy drinkom, alebo pečeným lanšmítom a.k.a východniarskym hamburgerom, alebo hocičím z bufetu. Do rytmu techna a dnb hral miestny hráč k nemu sa neskôr pripojil Milanko „Dróty“ Purdeš. Chalani hrali na striedačku, čo bolo dosť komické. Aspoň svietilo slnko.

Tridsiatka semifinalistov bola jasná. Išlo sa jazdiť finále. Kto, čo, ako jazdil uvidíte vo videu, klasicky vyčnievali známi jazdci, ktorých pravidelne vídate na pretekoch, ale hlavne v médiách. Dvanástka jazdcov, čo mali jazdiť finále sa vyprofilovala rýchlo. Nestačilo zajazdiť jednu prekážku, trebalo využívať celý skatepark, obe časti. Skateprak je jedným z najluxusnejších v našej krásnej krajine. Uvidíme ako dopadne Ružomberok. Už teraz si môžeme povedať, že máme dva, respektíve tri kvalitné betónové parky. Košice, Spišská a Ružomberok.

Viac fotiek z SSP 2011 v Košiciach nájdete v ::: GALÉRII :::

Finále. 12 najlepších jazdcov nie len zo Slovenska. Richard Tury, Braňo Mrváň, Marek Zápražný, Tomáš Stejskal, Braňo Moravčík, Marek Štefan, Ján Mihala, František Daboczi, Martin Pavlačič, Roman Kentoš, Pepa Tipanic a Michal Horečný. Právom sme sa tešili na hraničný skateboarding. Išlo sa zaujímavou formou. Park rozdelili na dve časti a jazdcov na štyri skupiny po troch. Jazdenie systémom street league, kedy jazdci jazdia po sebe. Prehľadné pre divákov a najmä rozhodcov. Nikoho predsa nechcú ukrátiť o body.

Viac fotiek z SSP 2011 v Košiciach nájdete v ::: GALÉRII :::

Len v skratke. Rišo – mega vyjazdený, má najazdený domáci park, čiže kandidát na prvenstvo. Braňo Mrváň obrovský transferista, štýl, určite zamieša karty v top 5. Chalani z Čiech ako Stejskal, Štefan a Tipanic jazdili taktiež veľmi dobre. Transfery cez pyro, flipy a ďalšie šialenosti. Zajazdili všetci, čo sa dostali do finále, každý svojim štýlom a svojimi trikmi. Aj pre ľudí, ktorí sledujú skate len okrajovo, to bol veľký zážitok. Dokonca sme počuli aj potlesk a niekoľko. Hlavne keď vypla hudba a jazdec vrátil vraždu, zaznel potlesk. Bolo to niečo veľké. Big up!

Viac fotiek z SSP 2011 v Košiciach nájdete v ::: GALÉRII :::

Organizátori zvládli finále SSP 2011 veľmi dobre. Určite sa nájdu aj menšie nedostatky, ale skate akcie na Slovensku majú stále punkový nádych. Finále končilo cca okolo štvrtej. Jazdenie však nie. Nasledoval best trick o cash. Najprv si dáme best a potom výsledky finále. Maťo Pavlačič - nosestall nollie bs heelflip out na wallride a Jirka Hronek - bs flip cez spin až na zem. 

Poradie, finále, vyhlasovanie, koniec. Top 5. Na piatom mieste skončil Braňo Moravčík, štvrtý Tomáš Stejskal z Čiech. Tretie miesto bral štýlový Marek Zápražný, za niekoľko nenormálnych trikov. Druhý bol Braňo Mrváň a prvenstvo bral Rišo Tury. Ako som už napísal. Finále bolo TOP, zajazdil každý, kto tam bol. Po akcii, ako po asi každej, sa strhla polemika, kto mal, kto mohol byť na akom mieste. Kritériá boli dopredu dané, rozhodcovia skúsení, takže všetko sledovali odborným okom. 1.000 € prize money sa rozdelilo medzi prvých šiestich. Vyhlasovanie prebehlo typicky slovensky, kedy sa pred jazdcov nahrnú médiá a diváci vidia len chrbty a fotovaky médií.

Celkovým víťazom Slovenského skateboardového pohára sa stal Rišo Tury, ktorý si odniesol okrem cashu za prvenstvo v preteku aj vecné ceny od Jägermaista (chladničku, slúchatká, a dve litrovky). Celkové výsledky pohára si môžete pozrieť v našej správe.

Viac fotiek z SSP 2011 v Košiciach nájdete v ::: GALÉRII :::

Táák, to by boli Košice, záverečné kolo SSP 2011, top jazdenie, top park. Jednoducho východ. Vidíme sa o rok, ďakujeme jazdcom, divákom, organizátorom jednotlivých kôl, sponzorom a aj nám, že sme sa s vami stretli na každom kole. A tak vy, prostredníctvom www.boardlife.sk môžete sledovať pozvánky, výsledky a reporty z každej zastávky SSP 2011. Ďakujeme!

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!