Pondelok 04. Januára 2010
Autor: Michal „Greg“ Maco

0 komentárov

Fresh in Linz

Ako sa spomínalo v minulom článku 4 hours in Skatearea23, v Rakúsku momentálne letí otváranie skejtových hál. Po Viedni sme sa pobrali trochu ďalej, do Linzu, kde sa nachádza jednoznačne najluxusnejšia hala v celom Rakúsku, vybudovaná len prednedávnom. Trip si zobrala na starosti pomerne čerstvá slovenská skejtová značka Fresh, ktorá nabalila svoj tím a nejakých hostí a hor sa na západ.

Mesto Linz sa nachádza 200 kilometrov za Viedňou, po diaľnici smerom na Salzburg a Nemecko. Keďže diaľničné spojenie je neprerušované, cestu sa dá zvládnuť za slušný čas do 3 hodín. Nám však nebolo súdené tento čas pokoriť, keďže 20 kilometrov pred samotným mestom sme sa dostali do kolóny, ktorá sa prakticky nehla. Hodinku sme si teda posedeli v aute prípadne vonku v teple mínus 10°C.

Hala je umiestnená priamo pri diaľnici, blízko diaľničného výjazdu Linz- Salzburger Strasse. Nachádza sa v novovybudovanom športovo-rekreačnom komplexe s veľmi pútavou architektúrou, krídlo skejtovej haly je riešené obzvlášť netradične, čo je u takýchto typoch stavieb výnimočné. Úmerná celému komfortu je aj výška vstupného, 3,50 euro na deň, pre mladistvých 2 eurá. Peniaze sa však určite oplatia investovať, lebo to čo človek zažije je ako z iného sveta. Už len obrovský priestor pre celodrevený park či celý komfort okolo, ako kaviareň, pitná fontánka a sociálne zariadenia. Opísať sa to viac nedá, treba zažiť a vidieť na vlastné oči.

Trochu viac k zostave. Akciu si zobrali pod palec Jozef Vančo a Marcel (Fresh skateboards), ktorých tím tvoria Samo Csáder, Maťo Honč, Milan Nižnanský a Roman Šercel. Podporu dostáva takisto Šťevo Kurilla zo Sniny. Ako hostí Jozef prizval Jura Vartíka a Sama Maca. Za filmovú dokumentáciu som bol zodpovedný ja, s foťákom mal ísť Andrej „Task“ Žabkay, ktorému však 2 dni pred výletom šéfko nadelil robotu, preto nemohol ísť.

Prvý deň sme hale stretli českú partičku z Budejovíc na čele s Matejom Haklom, na druhý zas navštívil park Marek Kikinder spolu s korčuliarskými kamošmi. V Linzi sme dokopy pobudli 2 dni, ubytko však vyšlo na jednu noc 31 euro, čo bolo proklamované najlacnejšie ubytovanie v celom meste. Na úroveň zariadenia to bola ozaj vysoká cena. Každopádne sa však halu v Linzi navštíviť oplatí, človek aspoň zažije trochu skejtovej Ameriky.

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!