Grape 2015 – predčasný koniec skvelého ročníka
Utorok 25. Augusta 2015
Autor: Boardlife
Foto-video: Martin Mikl
0 komentárov

Grape 2015 – predčasný koniec skvelého ročníka

Už po piaty krát sme sa stretli na festivale Grape, ktorý sa koná na piešťanskom letisku. Aj tentoraz sme sa tešili na skvelý festival, kapelky, festivalovú náladu a atmosféru a samozrejme aj na trocha adrenalínu v našej/vašej zóne. Ako to celé dopadlo?

Grape začíname vždy vo štvrtok, kedy pre vás pripravujeme stanové mestečko. Aj tentoraz sme pre vás pripravili vyše 40 stanov od nášho partnera, spoločnosti Husky s viac ako 130 miestami. Táto naša služba má obrovskú popularitu, ktorej dôkazom je aj to, že sa stany rezervujú v priebehu rekordnej hodiny od spustenia rezervácie na našom webe. Však ísť na festival, nebrať si stan, nestarať sa o rozkladanie a skladanie si nemôže dovoliť každý a je to super vychytávka. Stanov je veľmi obmedzené množstvo a uprednostnili sme tých, ktorí si stan rezervovali medzi prvými.

Stanové mestečko Husky však nie je jedinou vychytávkou Boardlife.sk zóny na festivale. K nej patrí aj cornhole, ktorý sme tentoraz schovali pod strechu a dobre sme urobili. Strecha troch veľkých stanov poslúžila aj za slnka aj za dažďa. Je super sledovať, ako sa ľudia hrnú k tejto netradičnej zábavke a ako ľudí baví hádzať vrecko s kukuricou do diery. Hra cornhole zažila tento rok na festivale Grape asi najväčší úspech, možno aj preto, lebo sa hralo v super tieni, ktorý bol počas horúcich dní veľkou záchranou. Okrem toho ste sa u nás mohli vyšantiť na už tradičnom skimboarde. Chalani z Čiech znova doniesli skimboadrdovú dráhu aj s prekážkami. A okrem rôznych aktivít ste tak ako každý rok mohli len tak pochillovať s našou vynikajúcou Boardlife.sk crew!!!

Neskutočne horúce počasie, slnko a jediná možnosť osvieženia v rámci board jazdenia poskytoval práve skimboard. Bazénik sa pravidelne dopĺňal vodou z hasičského auta. Toto dopĺňanie bola teda riadna švanda a ocenili ju okrem jazdcov asi všetci návštevníci festivalu. Desiatky ľudí čakajúcich, kým ich pán hasič ostrieka sa dočkali celkom dva krát. A striekalo sa naozaj veľa. Keď boli ľudia osviežení a ostriekaní, bazénik naplnený, mohlo sa ísť jazdiť. Úroveň jazdcov z návštevníkov festivalu každým rokom rastie. Skvelé sledovať chalanov a baby, skúšajúcich nie len shoveitové triky, ale aj ďalšie kreatívne pecky. V piatok si všetci účastníci festivalu mohli skimboard vyskúšať a pripraviť si pôdu na sobotné súťaženie.

Obe naše aktivity vyvrcholili v sobotu súťažami. Do cornhole súťaže sa zapojilo viac ako osem teamov. Nechýbali chalanské, babské, alebo zmiešané. Nakoniec si prvenstvo vybojovala chalanská dvojica pred babami. Finále bolo fanatické! Oba teamy boli ocenené darčekmi od Jameson, Pijo Bio a Boardlife.sk.

Samozrejme nesmela chýbať ani skimboardová súťaž, do ktorej sa zaregistrovali chalani, aj viacero báb. Vyhlásené boli tri kategórie. Najlepší chalan, najlepšia baba a najlepšia držka. To bolo srandy. Kandidátov a kandidátky na Best Držku bolo hneď niekoľko, no treba povedať, že úroveň jazdenia bola vysoká. Rôzne variácie shoevitov, backsidy, one footy a ďalšie šialenosti. Na záver a hec sa pridala bednička. Nezľakli sa jej viacerí a tak sme mali možnosť sledovať 50-50 a znova množstvo držiek. Finále v skimboarde sa jazdilo formou 3 0min. jamu, z ktorého vyšli dvaja víťazi, najlepší chalan a najlepšia baba. Okrem skvelých cien od Boardlife.sk a Jameson si hlavní víťazi odniesli aj úplne nové skimboardové dosky od skimboarding.cz, na ktorých môžu trénovať na ďalší rok. V Boardlife.sk zóne ste sa mali možnosť vyblázniť a vybalansovať aj na indoboardoch/balansovacích doskách, ktoré boli k dispozícii a mohli si ich vyskúšať všetci návštevníci festivalu a Boardlife.sk zóny.

Sme radi, že aj na ročník 2015 sme vám mohli priniesť Husky stanové mestečko, kopec zábavy a hlavne osvieženia. A tak isto sme radi, že ste sa v hojnom počte zúčastňovali našich aktivít na Grape a tak ste spríjemnili nie len náš čas. Samozrejme okrem Boardlife.sk zóny bolo na Grape kopec ďalších aktivít, koncertov, zábavy a kade čoho ďalšieho zaujímavého.

Piatok, prvý oficiálny deň festivalu a pecky ako Dj Vec, Selah Sue, The Maccabees, Foals, Balthazar, Brns a mnoho ďalších. Opisovať jednotlivé koncerty určite nemá zmysel, treba si ich zažiť naživo. Tento rok sa čapoval Excelent od Gambrinusu a treba povedať, že keď ste dostali dobre načapovaní, tak chutil. Kto mal chuť na niečo tvrdšie, zastavil sa vo vychytanom Jameson bare a vychutnal si koncerty s pohárikom whisky.

Druhý deň festivalu bol taktiež skvelý, až na jeho záver, kedy sa prihnali búrky a z pódií vyhnali umelcov. Užili sme si však Emonoizboyz, Billy Barman a čiastočne aj José GonzálezMo. Tu prišla búrka a bol koniec. No my si znova, tak ako každý rok odnášame kopec nezabudnuteľných zážitkov!!!

Všetkým ďakujeme za skvelý, výnimočný a aj keď nedokončený Grape festival 2015, bolo to výborné a dúfame, že sa vidíme aj o rok!!!

Ďakujeme organizátorom festivalu Grape 2015 a taktiež partnerom Boardlife.sk zóny, ktorými boli: 

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!