Streda 24. Augusta 2011
Autor: Boardlife
Foto-video: Kristián,Lulla, Robo
0 komentárov

Grape festival a Boardlife.sk skateboarding

Festivalové aktivity sa neobmedzujú len na počúvanie hudby, tancovanie a prijímanie veľkého množstva alkoholických nápojov na priamom slnku. Na festivale sa dá robiť oveľa viacej duchaplných činností, ktoré posilňujú telo aj ducha. Jednou z nich je aj skateboarding. Na Grape ste mali možnosť vidieť a zažiť skatebaording v priamom prenose.

O čo vlastne išlo? Boardlife.sk v spolupráci s FS construction doniesli na festival minirampu. Okrem samotnej minirampy aj Boardlife.sk stanové mestečko, skate/snow playstation a indoboardy. Množstvo zábavy na festivale. O festivale, hudbe a atrakciách si taktiež môžete prečítať v našej Lifestyle sekcii. Teraz sa budeme venovať čisto skateboardingu.

Samotné miničko stavali chalani z FS už v stredu, aby bolo všetko tip top pripravené. Jazdiť na miničku sa začalo piatok niekedy po trinástej hodine. Už pred tým sa prišlo ubytovať množstvo ľudí do stanového mestečka, ktoré bolo vzdialené len pár metrov od minička.

Okrem mestečka a minička bolo v „Boardlife.sk“ zóne pripravených niekoľko atrakcií. Celá zóna bola doplnená o Summer Urban Market časť, čerstvé ovocie, kávičku, filmový stánok, rôzne predajné stánky, lomoautíčko, Aerial slúchadla aj s Dj Yankom a ďalšie zaujímavé stánky.

Viac fotiek nájdete v ::: GALÉRII :::

Už prvé hodiny po otvorení brán festivalu sa začali ľudia schádzať pri miničku. Jazdenie mohlo začať. Objavili sa prvé známe tváre slovenského skateboardingu. Najviac vyčnieval svojou výškou Mišo Horečný prezývaný Smrťák. Následne sa objavila partička z Bratislavy (Alica „Elis“ Raticová, Miro „Šváb“ Bodiš, Erik Cvopa, Peter a Miro Gerbelovci, atď...) Ľudia sa začali pomaly schádzať, keďže bola pripravená prvá skate & inline session na rampe.

Okrem samotnej skate komunity sa tu objavili známi slovenskí snowboardisti. Úradujúci majster Slovenska vo freestyle snowboardingu Matej Matys, mladý Maťo Blažko, staviteľ prekážok Martin „Rohaj“ Nemeček, fotograf a bývalý vynikajúci jazdec Peťo Kubaľák, Fejo a veľa ďalších. Snáď sa nikto neurazí, keď nespomeniem úplne všetkých. K tomu kopec známych z MaxMaru.

Viac fotiek nájdete v ::: GALÉRII :::

Aby sme doplnili mená jazdcov aktívne jazdiacich na minirampe, spomenieme štýlového jazdca, ktorý mal v publiku najviac faniniek a je takým skate idolom mnohých báb – Braňa Mrváňa. Ďalším jazdcom s iniciálami BM je Braňo Moravčík, ktorý si však pred nedávnom zlomil ruku a tak bol ozdobený krásnou dlhou sadrou. Ani tá mu nezabránila v jazdení. Juro Vartík, ževraj mladý chalan z Nitry bez občianskeho preukazu sa taktiež zúčastnil jazdenia. Na pár session sa tu objavil aj Adam Tran.

Z domácich rampových jazdcov sa objavili Marek „Aktív“ Jača, ktorý speakoval vo veľkom štýle a je aj samotným zhotoviteľom minirampy. Následne na to sme videli asi najočakávanejšieho jazdca – Lukáša Mihalca. Nášho najlepšieho skate jazdca v miničku. Potvrdil to v niekoľkých sessions počas piatka a soboty. Na jeho jazdenie sa dá pozerať neustále.

Viac fotiek nájdete v ::: GALÉRII :::

Určite treba spomenúť aj korčuliarov, keďže aj oni patrili k jazdeniu na minirampe. Juro Ejem, taktiež spolukonštruktér rampy, Indián – ktorý si dal okrem jazdenia aj neuveriteľné rapovanie na podmaz. Indián začal rapovať a ľudia si až tak po minúte uvedomili, že to nakladá on a nie týpek z CD. Veľká vec, určite to treba počuť. Ďalej jazdili Sergej, ktorý si však ku koncu sessions podvrtol členok. Maťo dvíhal ruky prizerajúcich sa saltami v rampe. Inak taká koprcka v rampe je 10x efektnejšia pre diváka, ako technicky ťažký grind.

Nikto sa neurazí, keď nebudeme písať o množstve trikov, ktoré padli za dva dni jazdenia. Sessions prebiehali aj v sobotu v dvojhodinových intervaloch. Medzi nimi sa voľne jazdilo a rampu ste si mohli vyskúšať aj vy. Našlo sa pár odvážlivcov a dokonca to aj prežili. Popri jazdení a speakovaní hrala príjemná hudba, ktorá spolu s divákmi dotvárala skvelú atmosféru.

Viac fotiek nájdete v ::: GALÉRII :::

Poďme na tie najkrajšie momenty. Na miničku najviac zajazdil ako všetci očakávali Lukáš Mihalec a to s trikmi ako bs flip v radiuse, airwalk, blunt, blunt flip out a blunt s rôznymi revertami, veľké airy a podobné prasačinky. Braňo Mrváň kraľoval so switch bluntom a bluntom, vysokými olliečkami nad koping a krásnymi plynulými grindami v štýle.

Michal „Smrťák“ Horečný odpálil bomby ako bs lip alebo bs tail. Juro Vartík triky v streetovom štýle a triky ktoré dal Erik Cvopa boli unreal, už len z toho dôvodu v akom stave ich robil... Taktiež všetci čo sa povozili si zaslúžia rešpekt. Teplo, únava, promile v krvi porazila láska k skateboardingu.

Viac fotiek nájdete v ::: GALÉRII :::

V sobotu okolo siedmej prebehla posledná „riadená“ session na minirampe a išlo sa žúrovať. Oslavovali sme spolu skvelý festival, ale aj to, že sme sa dostali zase bližšie k vám prostredníctvom Boardlife akcií na Grape. Teší nás, že sa jej zúčastnilo množstvo známych, ale aj neznámych ľudí. Budeme v tom pokračovať, aby sme si spoločne užili to krásne, menom skateboarding.

 
Viac fotiek nájdete v ::: GALÉRII :::

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!