Grape festival aj v roku 2013 na výbornú!
Utorok 13. Augusta 2013
Autor: Boardlife
Foto-video: Števo Kurilla, Lulla
0 komentárov

Grape festival aj v roku 2013 na výbornú!

Festivalov na Slovensku je každý rok hneď niekoľko. Malé, lokálne, orientované len na jeden štýl hudby, ale aj väčšie, ktoré rátajú svojich návštevníkov na niekoľko desiatok tisíc. Pravdu povediac neviem koľko tisíc návštevníkov bolo na Grape, ani ma to veľmi nezaujíma. Stačí, že mi Grape vyhovuje svojou veľkosťou, čiastočne aj lineupom, no najmä aktivitami.

Grape 2013

Ale pekne od začiatku! Nie, nie nie! Začiatok festivalu pre mňa nebol v piatok, ale vo štvrtok. Samo sa to nepostaví, samo sa to neurobí! Preto celý Boardlife.sk team aj s množstvom pomocníkov od FS construction, jazdcov atď. pracovali na stanovom mestečku, minirampe, sikmboardovej dráhe a na všeličom inom. Poctivo sa samozrejme trénovalo na nasledujúce náročné dni a ešte náročnejšie večery. Niekto až moc poctivo.

Prvý deň naozaj festivalu Grape. Krásny a mega teplý piatok. Ručička teplomeru na letisku sa šplhala až k štyridsiatke. 12:00 brány otvorené a my samozrejme prichystaní na úvodných návštevníkov, ako aj na prvé koncerty. Trocha nás zarmútila malá zmena, kedy Zónu A vystriedali Čikiliky. Škoda. Už v prvé hodiny po otvorení brán sa v Boardlife.sk zóne zastavovalo viacero ľudí. Slnečné a extrémne teplé počasie lákali najmä vyskúšať skimboarding. Natiahnutá skimboardová dráha, osviežujúca voda v nej a doska pod nohami. Keďže miničko a aj skimboarding boli zadarmo mohol si ich vyskúšať každý, vídali sme pri nich množstvo ľudí. 

Mini U rampu a skimboarding v Boardlife zóne vám priniesli Roxy a Quiksilver študentské karty od Tatra banky. 

Do festivalového ruchu sa zapájame aj my. Vychutnávame pivko, vínko, predsa len sa treba šetriť na večer, kedy prídu zbrane hromadného ničenia... myslím buniek samozrejme. Zavítali sme na koncerty Moja RečKomplot, kde to vrelo skvelým rapom. Spojenie živej kapely a rapovania je úžasná vec, nie len čo sa týka zvuku, ale aj atmosféry. To isté platilo aj na ďalšom koncerte a to Vec a live band. Novinky, ale aj staré pecky z čias Trosiek. Zaspomínal som si na dectvo prostredníctvom Čakám na deň...

Prvý oficiálny festivalový deň sa nám pekne rozbiehal. Na miničku sa striedali top slovenskí rampoví jazdci ako Mišo Horečný, Adam Tran, Braňo Mrváň, Braňo Moravčík, Lukáš Mihalec, Lupo, Aktív, ale aj ďalší. Samozrejme nesmeli chýbať ďalší členovia FS teamu a to korčuliari KarolMartin Darnadi, ktorých dopĺňal biker Majo Meszároš. Chalani predviedli niekoľko exhibícií s top jazdením, ktoré zaujalo určite aj okolostojacich divákov. Na Grape sme v spolupráci s partnermi priniesli ešte jednu vec a to Husky stanové mestečko. Veľká výhoda prísť do rozloženého a pripraveného stanu. O nič sa nemusíte starať, máte vlastný stan s kamošmi, dostanete aj nejaký ten prezent od Red Bull a na záver sa stačí zbaliť, poupratať po sebe a o všetko ostatné sa postarala Boardlife.sk crew. Znova najviac pozornosti dostávala skimboardová dráha, kde si návštevníci vyskúšali kĺzanie po vode a ešte k tomu na doske.

Prichádzal večer, zdvíhal sa vietor a vo vzduchu bola cítiť riadna smršť. Nakoniec sa aj tak stalo. Ešte že sme stihli poriadne ukotviť stany v stanovom mestečku a už sa začala riadna veterná smršť. Prerušili sa koncerty, každý zaliezol kam mohol. Čakalo sa na kľudnejšie počasie a na pokračovanie festivalu. Našťastie sa nejaké tie kapely posunuli, zopár sa ich zrušilo, no festival po prerušení pokračoval ďalej. Podľa zvukovej reprodukcie niektorých očitých svedkov, skvelý koncert zahrali Crystal Fighters, Nero, Yanko Král, ale aj ďalší. Žúrovalo sa do rána.

Nasledujúce ráno bolo riadne ťažké. Počasie sa úplne zmenilo a znova začalo krásne svietiť slnko, no teplota už nedosahovala takú výšku, ako deň pred tým. Koncerty, aktivita na miničku, skimboardovej dráhe, ale aj na ostatný „atrakciách“, ktoré ponúkal festival Grape pokračovali. Ujsť sme si nenechali ani Urban Market, kde sa dali nakúpiť rôzne tovary od umelcov a značiek. Zaujala nás aj gastro zóna, ktorá ponúkala okrem vysmážaného oleja v langoši aj kopec zdravej, chutnej a netradičnej stravy! No a čo sobotňajšie koncerty?

Počasie už bolo fit a tak sa bez zmeny programu pokračovalo ďalej. Tvrdší Royal Republic, Strapo na super autobuse Red Bull Tour Bus, ktorý ponúkal cez deň aj tanečný workshop a exhibície. Bolo toho naozaj mnoho, každý si mohol vybrať, to čo sa mu páči. Kto nemal chuť na koncerty, ale na pivo, tak mu ho Kozel uhasil. Prichádzal večer, vrchol dvojdňového festivalu. Pozreli sme si PSH, ktorý to taktiež rozbalili na Red Bull Tour Buse, následne sme sa presunuli na The Drums. Keďže je festival Grape ideálne veľký, presuny medzi koncertmi na rôznych stage, stanovým mestečkom, pivom, vínom a jedlom nerobili vôbec problémy. Vráťme sa však ku koncertom. Vrcholom sobotňajšieho večera mal byť Dj Fresh. Tak sa aj stalo. Príval energie, skvelá hudba a tancovačka až do konca! Uff.. už si pomaly prestávam spomínať, čo sa dialo. Viem, že som tancoval vo víre hudby a povolenej podpory zo strany ovocného stromu a jeho plodov v blízkosti Red Bull autobusu. Ďalej sa záznam rozmazáva, hlas je neidentifikovateľný a stopa sa taktiež stráca...

Rána sú vždy ťažké. Pracujúci a žúrujúci ľudia vám to určite potvrdia. Nič to však nemení na dobrom pocite s dobre vykonanej zábavy a čiastočne aj práce, lebo naša práca, je nám aj zábavou. Naše stanové mestečko sa pomaly zobúdzalo, bol čas poupratovať, zbaliť a odísť. Všetko raz končí.... Nie však na trvalo. Dúfajme, že sa organizátorom podarí zorganizovať Grape festival aj budúci rok. Tento, v roku 2013 sa nám páčil! Takže ďakujeme organizátorom, partnerom, kamarátom, kamarátkam a vlastne všetkým, že sme sa spolu stretli, užili si kultúru a aj trocha nekultúry, ktorá k festivalom patrí. My si taktiež gratulujeme, že sme festival prežili v pracovno-zábavnom móde. Plody našej práce ste mohli sledovať priamo na Grape, ale aj teraz, kedy vám prinášame report, video od Števa Kurillu a fotky od Lully. Vychutnávajte spolu s nami.

Partneri Boardlife zóny:

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!