Horsefeathers City Jib v Plzni bol… Insane!
Utorok 15. Decembra 2015
Autor: Sára Belová
Foto-video: Yan Renelt
0 komentárov

Horsefeathers City Jib v Plzni bol… Insane!

Príchod domov z tejto víkendovej akcie rovná sa všetkým pocitom, ktoré každý z vás už určite pozná a netreba ich viac opisovať. Ono to ten mozog ani stále moc nezvláda. Každopádne sú tam ešte pocity, ktoré sa nedajú opísať, ale pokúsime sa - Horsefeathers City Jib v Plzni – kto nebol nevie, ale číta ďalej.

Z Prahy sme to nemali ďaleko, takže sme po ukončení bežného pracovného týždňa, nasadli do auta smer Plzeň. Samozrejme netreba zabudnúť, že ono to počasie celkovo nezvládalo a modlili sme sa aby nepršalo. Well, pršalo, ale whatever, shredding na dosť sick konštrukcii navrhnutej Eikim Helgasonom by sme sledovali aj keby padali fúriky. Vlastne aj tie padali, ale o tom neskôr.

HCJ sa konal po dlhšej pauze. Ale keďže všetci vieme, že alkohol, pozitívna energia, dobrí ľudia a super veci stmeľujú, po siedmich rokoch sa tento insane event konal opäť. Eiki Helgason a spolu s ním ďalších 23 pozvaných svetových riders, z ktorých nám v maily pred akciou celkom zablikali očká, sa postarali o skvelú show. Samozrejme nechýbal  Halldor Helgason, ďalej riders ako napríklad Cees Wille, Sparrow Knox, Denis Leontyev, Nils Cobra Ardvisson, Artem Smolin, česi Roman Dlauhý, Daniel Bergman či Jakub Šimůnek a taktiež aj dvaja Slováci – Juro Petrík a Zolo Strcuľa. Judges boli tiež celkom mixík – Dude Bizík, Ethan Morgan, Tyler Chorlton a Måns Hedberg. Každopádne táto fantastic four okolo 16h zasadla a prvý kvalifikačný jam mohol začať. V každej skupine bolo 12 riders, z ktorých 6 postupovalo do finálovej jam session. Triky boli insane na druhú. A samozrejme, že atmosféra by nebola tou pravou orechovou bez hudby, o ktorú sa bez akýchkoľvek výčitiek postaral DJ Lucky Boy.

Judges to mali pri rozhodovaní o postupe z kvali dosť ťažké. Ten pocit keď všetci štyria máte o niečo iné výsledky… Nakoniec to zvládli a 12 riders vo finále bolo jasných. Tento jam bol insane na tretiu (grádovanie nevylepšujeme, len opisujeme #truestory), a po hodine totálne sick tricks, ktoré si chlapci dávali na railoch, double a triple kingoch či wallride, sa fanúšikovia mohli tešiť na autográmiádu a samotné vyhlásenie výsledkov.

Tramtarará očakávané výsledky. Ako sme už napísali v rýchlej sobotnej novinke – Rus Denis Leontyev, ktorý je úplný blázon a je to taký biely Lil Wayne spojený s Ryanom Shecklerom, vyhral nielen best trik za jeho úplne awesome 50-50 transfer 450 do tripleking-u, ale stal sa aj celkovým víťazom Horsefeather City Jibu 2015! Druhé miesto putovalo Sparrowi Knoxovi, tretí skončil Kevin Trammer, štvrtý Max Zebe a piaty Halldor Helgason. Halldor mal však sociálne cítenie a svoje miesto v ten deň, prenechal Shaunovi Murphymu. Najlepšie z našich sa darilo Zolovi Strcuľovi, ktorý hecoval a dostal sa do finále.

Hotel, sprcha a hor sa späť na after. Koncerty Veca so Škrupom a Prago Union (niektorí sme sa tým vrátili do –teen čias) navnadili, DJ’s doladili. Všetci ostatní sa rozladili (v tom najlepšom slova zmysle of course). Riders boli stále plní energie, čo dokazuje aj spomínaný fúrik padajúci z neba. Chudák, dostal poriadny náklad a hashtag toho večera sa niesol v duchu #amazingskills. Ďalej to boli už len také perličky, na aké sme zvyknutí, no aj tak nás vždy prekvapí niečo nové - samostatné čapovanie, pretože čakať na obsluhu 15 minút nikoho nebaví, Denisove #amazingdrinkingskills ala štvorité vodka shoty vypité na jeden nádych, spotený parket, zopár umeleckých diel padnutých za snowboarding, dobre naladený esbeéskari a... príchod do hotela o ??:??. Night ya all.

Zhrnutie je nasledovné: každý kto chýbal to z tohto textu snáď vstrebal, ale samozrejme netvrdíme, že váš víkend bol nudný. Celý organizačný tím od Horsefeathers po Monster Energy, sa postarali o event, po ktorom nám nevadili ani tie divné pocity v hlave, z ničoho nič prespatý deň a noc a predsa stále pocit únavy, obrovská chuť na H2O, vymrznuté nohy a najviac insane zážitky!

Thanx Horsefeathers City Jib, snáď sa vidíme o rok! #amazingevent

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: city jib zolo strcula julo petrik

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!