Hotzone.tv Park Opening Hintertux – biele, biele samé biele...
Piatok 09. Októbra 2015
Autor: Boardlife
Foto-video: Martin Mikl
0 komentárov

Hotzone.tv Park Opening Hintertux – biele, biele samé biele...

Začiatok každej našej zimnej sezóny je spojený s návštevou asi najlepšieho openingu alpského ľadovca. Aj teraz tomu bolo tak. Začiatkom októbra sme sa išli pozrieť na otváračku snowparku na Hintertuxe. Týždeň pred openingom zasiahlo ľadovec silné sneženie s nádielkou vyše 50 cm prašanu. Tešili sme sa mocne.

Na výpravu sme si prizvali super kamoša, kameramana a jazdca Martina Mikla z Martina. Ako sa počas cesty dozvedám, Miko je v Alpách, na rakúskych horách, na openingu a ľadovci 1x. Je to skvelá príležitosť spoznať krásy rakúskych hôr. Cesta fajná, len dlhá. Okolo desiatej sme na mieste. Na kase stretávame Klaudiu Medlovú, Mareka Hliničana a Peťa Mercella. Super, po niekoľkých rokoch zase vidíme na openingu Slovákov. Hor sa hore.

Oficiálny piatkový program pozostáva z časti na kopci, kde prebieha Alarm Clock Battle a z časti v dedinke Lanersbach, kde budú premiéry videí Absinthe – Eversicnce, 686 a ďalších. Pekne postupne. Vyvážame sa jednotlivými lanovkami. Konštatujem, že za posledných cca 6 rokov čo na Tux a openingy chodím, sa toho veľa zmenilo. Ľadovec každým rokom ustupuje, je ho stále menej a menej. Nepomáha ani zakrývanie plachtami. Dostávame sa na vrchol, 3250 m.n.m. žalúdočné problémy a hmla, nekonečná biela hmla. Sakra, nič nevidieť, max tak 10 m pred seba. Nevadí, ideme do parku. Dvojkotva je klasicky okupovaná lyžiarskymi teamy z celého sveta, ale aj snowboardermi. Dokonca stretávame čínsky a japonský mačetový team (poz. red. mačeta = race snowboard).

Aby som nezabudol, na strednej lanovkovej stanici je mini značkové mestečko. Viacero renomovaných svetových značiek tu ponúka svoje produkty na otestovanie. Medzi nimi nájdete aj niekoľko menej známych a nových značiek. Ak si zabezpečíte bezplatne „testovací“ pas, nazbierate dostatok potvrdení o testovaní, môžete získať nejakú zaujímavú cenu od organizátorov. Vráťme sa však na svah a do snowparku. Ako som spomenul. Hmla, biele, hmla, všade bielo. Skákanie na veľkých kickroch sa nekoná, nič nie je vidieť. Občas príde oko a vidieť aspoň na malé kickre a jibové prekážky. Opísal by som vám aj prekážky, ale sú zahalené hmlou. Štyri veľké kickre, tri malé za sebou, corner jump, množstvo jibov. Trocha mi chýba stredná časť prekážok. Neviem prečo ju tento rok neosadili. V dolnej časti zjazdovky z parku sú veľké vr rúry a viacero mini jibíkov. Pri každom olliečku mám však môj žalúdok v hlave, škoda, tak som si chcel hopsnúť na úvod.

Dávame si pár jázd a končíme v reštike. Konštatujeme, že pre foto/video to nemá význam. Veľký obdiv organizátorom, Monemu za foťákom, a chalanom z kamerou, že aj napriek nepriaznivému počasiu točia/fotia Alarm Clock Battle. Preháňajú sa na nej Rowan Coultas, Roli Tschoder, Rudi Kröll, Moritz Amsüss a Werni Stock.

Sklamaní z počasia v prvý deň ideme na ubytko. Večer nás čaká media večera a hlavne premiéry viacerých videí, hlavne Eversince od Absinthe, ktorý sme v Bratislave nestihli pre „vyťaženosť“ na premiére vidieť. Máme radi starostlivosť organizátorov na Hintertux Openingu. Počas večera stretávame riderov ako Klaudia Medlová, Marko Grilc, Roope Tonteri, Cheryl Maas, Šarka Pančochová, Levi Luggen, Werni Stock, Simon Pircher, Tom Klocker, Mario Käppeli, Sebbe de Buck, Seppe Smits, Marco Feichtner, Daniel, Benny Mösl, Julia Baumgartner, Flo Corzelius, Rowan Coultas, Steve Gruber a ďalších. Veľa síl na ďalšiu party nám neostáva. Ideme sa modliť za lepšie počasie a spať.

Druhý deň, teda v sobotu je to to isté. Hmla, hmla a hmla. Session of the Dudes sa ruší, jazdí sa len Cash for Trix Sesison. Jazdci si za slušné triky vyjazdili nejaký ten cash na party. Kopec opúšťame aj my, keďže v údolnej stanici má prebiehať ďalší program. A aj prebieha. Ruleta, black jack, poker, MotoX trialová showka a tak. Skupinky si opekajú, pijú pivko, alebo pália zeleninu. Pohodička a dokonca aj slnko.

Večer sa ideme pozrieť na party do Hohenhaus Tenne/Hintertux. Majú hrať nejakí djs, a tak. Prichádzame však skoro. Hudba čisto germánska tuc-tuc-tuc, slanina a klobása na strope. Dávame pivko, otáčame sa domou. Určite bude v nedeľu slnko a mi si super zajazdíme. Ho*no. Stále hmla, pridalo sa sneženie. Dokonca si dávam dva prášiace oblúky. To je sen! Škoda, že nič nevidieť. Na chvíľu sa objaví oko a my vyťahujeme techniku. Stretávame Jana Nečasa s mladým zverencom a po druhý krát aj českú partu Porkert, Kríž, Horis, Mikyska a ďalších. Prečo po druhý krát? Lebo keď sme o 9hod odchádzali z dediny, oni sa vracali z party... Party hard, no snowboarding ešte hardšej.

Nedeľné fotenie detí opisovať nebudeme, však kto by sa v tej hmle a nečase fotil. Ale aj tu je super, že sa na predpísaný program organizátori nevykašlali a aj v počte dve deti fotoshooting prebehol. My sme si zbalili veci a vydali sa na dlhú cestu domov. Hintertux je nádherné stredisko so skvelým prostredím. Snowpark ponúka prekážky od najmenšej až po najväčšiu obtiažnosť. Treba určite prísť a zatrénovať si. Snáď o rok.....

Video: Martin Mikl, najprv fotky Kristián, potom Mone Monsberger.

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: hintertux opening necas

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!