Jasná Junior Open 2015 - na mládeži záleží
Pondelok 13. Apríla 2015
Autor: Boardlife

0 komentárov

Jasná Junior Open 2015 - na mládeži záleží

Chalani zo snowboardového klubu si povedali dosť. Žiadne freestyle akcie pre mládež do 15 rokov sa na Slovensku posledné roky neorganizovali a tak zobrali iniciatívu do svojich rúk. Frontline tak suploval organizácie, ktoré poberajú od štátu financie a z mládežníckym športom veľa toho nerobia. Poďme však na samotnú akciu, Jasná Junior Open - Majstrovstvá Slovenska juniorov vo freestyle snowboardingu.

Odjazdila sa v sobotu 11. apríla v stredisku Jasná - Nízke Tatry a konkrétne v miestnom snowparku. Škoda však, že stredisko už zatvorilo zjazdovku Brhliská a aj lanovku Grand Jet a tak účastníkom musel stačiť jeden vývoz. Našťastie fungoval parkový vlek. Snowpark a prekážky boli prispôsobené riderom. Malé skoky s table od 2 metrov až k cca 5 metrov, široké bedne, funbox. Veď jazdili jazdci od 5 do 15 rokov.

Chalani zo snowparku v Jasnej všetko pekne ošejpovali, pripravili tak, aby naša mládež jazdila bezpečne. Po krátkej registrácii sa mohlo ísť jazdiť. Vidieť bolo jazdcov z viacerých častí Slovenska, miestnych, ale najmä z bratislavského klubu. Vek jazdcov sa pohyboval od cca 5 rokov do 14 rokov. Super vidieť nádejných budúcich snowboardistov a snowboarderky. Podmienky boli ťažké. Silný vietor, slnko, vysoká teplota vzduchu a topiaci sa sneh.

Kategórie boli takéto: Deti do 12 rokov, kde jazdili chalani aj baby. Juniori do 15 a juniorky do 15 rokov. Tieto dve kategórie boli najpočetnejšie. Celkovo jazdilo na súťaži cez 21 jazdcov, čo je super číslo... keď si zoberieme snowboardový pohár, ktorý jazdí max 10 ľudí a len dvaja do 15.

Mladšia kategória bola spojená. Chalani a dievčatká jazdili na rovnakých prekážkach. Na počudovanie túto kategóriu nevyhral chalan, ale šikovná Liptáčka Evka Hanicová, ktorá jazdí aj oveľa väčšie skoky a určite o nej budeme ešte počuť. Druhé miesto bral mladučký Oliver Šebesta, tretie Tomáš Buša. Veľký rešpekt patrí všetkým jazdcom v detskej kategórii, že sa hecli na preteky a prekážky.

Na záver príjemného dňa v Jasnej sa odjazdili Ollie contest a Best Trick. V mladšej kategórii do 12 rokov sa najvyššie ollie podarilo vypopiť Tomášovi Bušovi, pred Evkou Hanicovu, ktorá bola o dosť cm nižšia a aj jej doska bola značne kratšia. V staršej kategórii preskákal Dávid Trnovský Sama Jaroša v úctyhodnej výške. Best Trick mladších sa jazdil na nízkom a širokom rainbowe. Tu sa taktiež najviac darilo Tomášovi Bušovi a Evke Hanicovej. Staršia kategória sa jazdila na šikmej rúre, ktorá vôbec nebola nízko. Rešpekt najmä babám, že sa hecli a vyollíčkovali si príjemné triky. Najviac však Samo Jaroš, pred Dávidom Trnovským.

Práca s mládežou je veľmi dôležitá. Staršia generácia tridsiatnikov jazdí preteky veľmi málo a jazdcov je veľmi taktiež málo, cca traja. Potom tu máme zástupcov strednej generácie, ktorých je tak isto ako šafranu, cca traja a zástupcovia mladšej kategórie do 15 rokov sú v počte až "dvaja". Preto treba, aby sa pracovalo s mládežou a vychovávalo sa nové nádeje a jazdcov. Taktiež súťaže pre najmladšiu generáciu do 15 rokov na Slovensku absentujú.

Akcia úspešne skončená, nikto sa nezranil, všetci si pojazdili a zabavili sa. Nechýbalo občerstvenie, hudba, Kvetkov speaking a skvelá nálada. Ďakujeme všetkým, čo sa Majstrovstiev Slovenska juniorov vo freestyle snowboardingu 2015 zúčastnili, vidíme sa o rok.

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: junior jasna chopok frontline jaros trnovsky hanic

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!