Kelly Slater skutočne opúšťa Quiksilver. Po 23 rokoch!
Streda 02. Apríla 2014
Autor: Feelip

0 komentárov

Kelly Slater skutočne opúšťa Quiksilver. Po 23 rokoch!

To, čo začalo ako prvoaprílový žart je skutočnosťou. Kelly Slater skutočne opúšťa Quiksilver po 23 rokoch spolupráce. Práve táto značka ho dostala do profesionálneho surfingu a pomohla mu k jeho jedenástim titulom majstra sveta. Teraz však podľa Slatesa nastal čas povedať si zbohom.

Takto Kelly koncom februára ďakoval sa skvelú uplynulú sezónu, v ktorej síce nevyhral svoj 12. titul, no o to viac sa tešil na tento rok. Nič nenasvedčovalo tomu, že o mesiac na to sa rozlúči so svojou dlhoročnou oporou.

42-ročný Američan dal o tomto zásadnom životnom rozhodnutí vedieť prostredníctvom facebooku, na ktorom zanechal niečo ako list, ktorým sa rozvádza s dlhoročnou partnerkou.

„Asi ťažko by som našiel správne slová, ktoré by vyjadrili moju vďaku a všetko to, čo som Quiksilveru dlžný na profesionálnej, ale aj osobnej rovine. Táto značka, ale rovnako ľudia s ňou spojení boli súčasťou môjho života, mojej kariéry a osobných vzťahov viac ako 23 rokov, čo je v podstate cez polovicu môjho života. Podporovali ma v dobrých časoch, ale aj zlých. Či už som prechádzal ťažkým obdobím alebo som vyhrával tituly, nikdy nespochybňovali moje rozhodnutia."

„Pod vedením Boba McKnighta, Bruca Raymonda, Alana Greena, Pierra Agnesa a Dannyho Kwocka (a mnohých ďalších) som s Quiksilverom podpísal zmluvu v roku 1990. Tým som sa stal profesionálom a rovnako dospelým človekom. Vďaka tejto podpore, ktorá sa mi dostávala po celom svete, som si mohol splniť život, o akom sa mi iba snívalo... natočil som dokument (Kelly Slater Black and White) o štarte mojej profesionálnej kariéry, chodil som na výlety loďami a súkromnými lietadlami, dostal som sa na miesta, ktoré som ani nechcel vidieť, ale aj na také, ktoré by som inak nikdy nenavštívil. Nakrúcali sme pri opustených ostrovoch, o ktorých vie iba málokto a ešte o mnoho viac. Nemohol som mať lepšieho partnera, ako práve Quiksilver."

„Tie spomienky na môj príchod do tímu a na to, ako som sa stal takmer bratom mojich idolov – Toma Carrolla, Rossa Clarka-Jonesa a môjho celoživotného priateľa Stephena Bella, naplnili môj život ako nič predtým. Neexistuje dostatok strán pre moje slová úprimnej vďaky a za to, ako si cením všetky tie zážitky, ktoré plynuli z tohto partnerstva. Do novej kapitoly môjho života sa preto posúvam s ťažkým srdcom ale naplneným pozitívnymi spomienkami."

„Keď už ale spomínam všetky tie úžasné možnosti a obrovské šťastie, ktoré som mal počas mojej cesty, som nadšený, že dnes môžem povedať, že som na prahu novej výzvy. Roky som uvažoval nad myšlienkou spojiť moju vášeň pre čistý život so štýlom. Inšpirácia pre túto značku prichádza od ľudí a z kultúr, ktoré som spoznal počas mojich ciest a teraz mám možnosť vybudovať niečo, čo som vždy chcel."

„S radosťou vám preto oznamujem, že mojim novým partnerom bude spoločnosť Kering Group. Títo ľudia vyznávajú rovnaké hodnoty ako ja a majú možnosť ma podporiť vo všetkých mojich nápadoch. Teším sa na objavovanie všetkého, čo mi toto spojenie umožní. Za to, že som dostal túto príležitosť vďačím viacerým ľuďom. Na začiatku tejto novej kapitoly sa budem spoliehať na môj inštinkt a budem veriť, že so správnym úmyslom sa sny môžu stať skutočnosťou. Už sa neviem dočkať, kedy vám budem môcť povedať viac...“ -Kelly

Spoločnosť Kerring Group je svetovým lídrom v oblastí módneho oblečenia a doplnkov. Pod svojim vlastníctvom má také značky ako Gucci a Bottega Veneta, ale aj Puma a Volcom. Veríme, že Kelly urobil správne rozhodnutie, aj keď pohľad naňho v klasickej Quik-šiltovke, alebo neopréne nám bude chýbať.

Na záver zatiaľ jeho posledné video v Quiksilveri.

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!