Kvetko a Bloody Thursday 2014 interview
Štvrtok 24. Apríla 2014
Autor: Boardlife

0 komentárov

Kvetko a Bloody Thursday 2014 interview

Sezóna pod Chopkom ukončená, prekážky zbalené. Od januára až do apríla 2014 ste mohli sledovať Kvetove edity, ktoré prináša už druhý rok pod názvom Bloody Thursday. Videá mapujú slovenský snowboarding hlavne v stredisku Jasná - Nízke Tatry. Pow, železo, zábava na zjazdovke a hlavne láska k snowboardingu.

BLF: Tak čo Kvetko? Spokojný? Zima, snowpark, edity?
Kveto:
Ahoj Kiko :) No na to, aká bola zima som vcelku spokojný. Nedalo sa veľa jazdiť prašan, ale v parku bolo v pohode, dalo sa aj točit... Chodilo k nám veľa ľudí vzhľadom k tomu, že v iných strediskách nebolo veľa snehu. Na to, aké boli podmienky sme postavili celkom dobrý park, za čo patrí vďaka stredisku, že nám dopriali dostatok snehu vždy, keď to bolo možné (mínusové teploty), ale rovnako aj ostatným shaperom. Vďaka tomu sa mi podarilo natočiť aj 12 editov.

BLF: Dvanásť editov + jeden držkový bonus. Celkom dosť, na to aká bola na Slovensku chabá zima. Bolo čo točiť?
Kveto:
Jasné, točiť bolo čo, aj keď prvé epizódy boli skôr z vrrr rúry kvôli snehovým podmienkam, ale keď sa postavil park, tak som sa snažil točiť čo najviac editov práve tam. Chcel som natočiť aj viac prašanových editov, ale podaril sa mi len jeden. Škoda :(

BLF: Koho môžeme v editoch vidieť najviac?
Kveto:
V editoch najčastejšie jazdí Patrik Paulínyi, ktorý tam bol so mnou skoro stále :D Ale sú tam aj iní jazdci ako Zolo, Julo Petrík, chalani z BB, vlastne každý, kto sa nachádzal v parku sa môže nájsť vo videu.

BLF: Nemrzí ťa, že si nemohol viac jazdiť a že si sa miesto toho venoval natáčaniu? Dá sa to skĺbiť?
Kveto:
Áno, dá sa to skĺbiť. Vždy sa snažím najskôr natočiť chalanov, kým sú čerství a potom si užívam jazdenie aj ja :D Akurát ma trocha mrzelo, keď sme jazdili v prašane, že som si nemohol naplno užiť prášenie.

BLF: Kto má podľa teba najviac a najkvalitnejších záberov v sérii Bloody Thurstday 2014?
Kveto:
Najviac záberov má Patrik, a takisto aj slušne odjazdených. Ďalší je Zolo, ktorý síce nebol v parku často kvôli škole, ale vždy keď prišiel sa nenormálne hecoval...

BLF: Čo hovoríš na snowpark (keďže si shaper, tak si asi nebudeš kakať do vlastného hniezda)? Čo by si vyzdvihol, čo sa vám chalanom podarilo tento rok a bolo to fajné. A naopak, čo by si chcel do ďalšej sezóny. (prístup strediska, peniaze, nové prekážky, nový ratrak, vrtuľník, sneh...)
Kveto:
Vzhľadom na zimu aká bola, nedostatok snehu, skoro žiadne mínusové teploty, si myslím, že sa nám podarilo urobiť pár slušných platforiem. Síce to nebolo presne podľa našich predstáv, ako sme to mali navrhnuté na začiatku, ale ľudia si zajazdili a odchádzali spokojní :) Tento rok sa nám opäť podarilo zorganizovať akciu ku koncu sezóny This is Shred it All, kde sme mali zjazdovku sami pre seba, takisto privátny vlek. Teší ma, že sa táto akcia teší popularite a dúfam, že to tak bude aj v ďalších rokoch, pretože chceme v tejto tradícii pokračovať. A čo by som chcel do ďalšej sezóny ja? Svadbu, deti a peniaze :D A v rámci snb by to chcelo nové prekážky, peniaze na tie prekážky (ale aj na výplaty shaperov :D) a hlavne veľa snehu.

BLF: Vymýšľaš niečo nové do budúcej sezóny v rámci BT, natáčania? Chceš posunúť svoje točenie vyššie? Alebo to ostáva takýto underground? A budeš vôbec o rok točiť?
Kveto:
Chcem točiť aj budúci rok. Či to bude underground, záleží od ľudí. Budem sa snažiť niečo vylepšiť, ale podstata videí zostáva rovnaká – motivovať ľudí k pohodovému snowboardingu.

BLF: Čo sa zmenilo oproti minuloročnému BT? Čo ta potešilo a čo sklamalo?
Kveto:
Potešil ma hlavne záujem o edity, ich sledovanosť, ale aj progres jazdcov oproti minulému roku. A čo ma sklamalo? Asi nič, som spokojný so životom.

BLF: Nemrzí ťa, že nie je viac takých ľudí, čo by na pravidelnejšej báze točili? Určite si pamätáš na roky minulé, kedy sa točilo oveľa viac.
Kveto:
Nie, práve naopak. Zdá sa mi, že tento rok sa objavilo viac editov z jazdenia z rôznych iných stredísk. Zaregistroval som tam nejaké videjká chalanov z Oravy, Donovalov aj Valčianskej doliny, ale páčili sa mi edity aj od Jenny a jej kámošiek. Nebolo ich veľa, ale myslím si, že keby bola lepšia zima a strediská boli otvorené dlhšie, bolo by ich viac, a to ma teší. Dúfam, že keď bude lepšia zima, ľudia sa hecnú a budú viac točiť.

BLF: Čo ty a leto? Daj nejaké tvoje plány.
Kveto:
Na leto sa chystám niekam, kde zarobím peniaze na nový dom a na ďalšiu zimnú sezónu :) Dúfam, že sa mi to podarí a v zime sa opäť stretneme a niečo potočíme.

BLF: Ďakovačka na záver.
Kveto:
Chcem sa poďakovať sponzorom Oakley a Boardlife za podporu. Ďalej všetkým jazdcom, ktorí účinkovali v editoch za ich héroické výkony, shaperom z parku – Matejovi, Davemu a Stanovi, Patrikovi Paulínyimu za užitočné rady pri strihaní videí a organizovanie akcie This is Shred it All, Karčimu a všetkým, na ktorých som zabudol :) Dík.

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!