Legenda sa vrátila – Spectrum Cup 2013
Utorok 08. Októbra 2013
Autor: Boardlife
Foto-video: Braňo Poláček, Ďuri Tury, Števo Kurilla
0 komentárov

Legenda sa vrátila – Spectrum Cup 2013

Liptovský Mikuláš vo svojich najlepších časoch bol dejiskom snowboardových, aj skateboardiových akcií najvyššej kvality. Doba sa však zmenila, skatepark spustol a zopár rokov sa nekonali legendárne akcie ako Spectrum Cup. To isté postihlo aj snowboardový event Lords of Metal. Avšak v roku 2013 sa chalanom z miestneho skate klubu St. Nicolaus podarilo legendu vzkriesiť. Aspoň jednu.

Spectrum Cup 2013

Legendárny Spectrum Cup po niekoľkoročnej pauze znova figuroval v kalendári skateboardových akcií. Znova sme sa mohli tešiť na skvelé jazdenie, jazdcov a taktiež afterparty, ktorá je taktiež prudko legendárna a známa. Skatepark trebalo zrekonštruovať a pripraviť tak 50 tke riderov dôstojné miesto na jazdenie. Určite ste sledovali viacero správ o pokračujúcej rekonštrukcii u nás na webe.

Registrácia prebiehala online a už na začiatku pribúdali mená, ktoré dominujú v posledných rokoch slovenskému skateboardingu. (teda okrem Mareka Zápražného, ktorý ma medzinárodné povinnosti) Však vidieť pokope riderov ako Rišo Tury, Peter Molec, Adam Tran, Ondrej Leskoviansky, Igor Hanečák, Janko Mihala, bratia Dabócziovci, Michal Horečný, Braňovci Mrváň a Moravčík, Juro Vartík a mnoho ďalších je skvelé. K nim na legendárnej akcii pribudli chalani, čo posledné roky majú kopec iných povinností a na súťažný skateboarding im neostáva veľa času. Na súpiske figurovali Lukáš Mihalec, Marek „Aktív“ Jača, Peter Mercell a ďalší. Skvelá súpiska zložená hlavne zo slovenských riderov. Prišiel aj jeden Poliak, no žiadny Čech (registrovaný na súťaž v jazdení, nie v tlaku), asi sa zľakli afterky. Heh.

Dianie na Spectrum Cup 2013 dokumentuje video od Števa Kurillu a Ďuriho Turyho, takže si ho vychutnajte a nasajte aspoň časť atmosféry, ktorá panovala v Liptovskom Mikuláši. Treba pochváliť aj organizátorov, že všetko stihli, zrekonštruoval sa park, vytvorila zase kvalitná možnosť jazdenia na Liptove. Dokonca aj počasie prialo, keďže Spectrum Cup bol známy okrem temných kalieb aj temným počasím. Všetko vyšlo výborne.

Prvenstvo si vyjazdil Rišo Tury, pravdu povediac, robot Rišo šliape momentálne na plné obrátky a vyhráva všetky akcie na ktoré sa registruje. Majstráky Českej republiky a aj neoficiálne majstrovstvá Slovenskej republiky v Liptovskom Mikuláši. Právom! Druhé miesto bral Peter Molec, korý určite zužitkoval svoje skúsenosti, predsa len je na scéne veľmi dlhý čas. Ďalej nasledovali mladší jazdci, ktorí posledné roky rastú stále ďalej, myslíme skateboardovo. Adam Tran tretí, Tomáš Hoffbauer štvrtý, Braňo Moravčík piaty a Kristián Nguyen šiesty. Keď si pozriete výsledky, tak tam nájdete cca 82% slovenskej skate scény za posledné tri roky.

Akcia skončená, víťazi známi. Môže sa ísť na aftertlak. Skičko, Hudobroň a aj Palmira už zapadli prachom, teraz sa mladí, ale aj starší zabávajú v Pivnici. Niektorí podľahli tlaku už počas dňa, ale to je dobré, tak to na Liptove chodí. Čo sa dialo ďalej si pamätá len málokto... Takže ešte k videu od chalanov pribudli skvelé fotky od Braňa Poláčka, kompletný report. Vychutnávajte, spomínajte a dúfajte, že sa organizátorom podarí zorganizovať akciu aj budúci rok a že im zrekonštruovaný skatepark vydrží cez zimu. Dovidenia.

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!