Lukáš "Opi" Karásek a jeho bowlovanie
Utorok 04. Februára 2014
Autor: Boardlife

0 komentárov

Lukáš "Opi" Karásek a jeho bowlovanie

Lukáš "Opi" Karásek patrí k staršej generácii bratislavských skaterov. Ako staršia generácia však aktívne vplýva na nové prírastky v skate komunite, ako je jeho syn Félix. Venujme sa však Opimu a jeho jazdeniu v bratislavskom bowle, ktoré stočil Stewe.

Opi bowl

Ahoj Opi, po dlhšom čase tu máme edit s tebou. Viem, že sa vám narodilo druhé dieťa. Ostáva ti popri práci, Lucke a dvoch deťoch čas na skateboarding?
Opi: Čauko, tak toho času už nie je tak ako kedysi, ale aspoň dve hoďky týždenne si vždy nájdem. Väčšinou v stredu, vtedy nemá Felix úlohy.

Zajazdíš si ešte niekedy street, alebo sa väčšinou vozíš v bowle? Je pre teba, keďže už nie si najmladší, bowl prístupnejší?
Opi: Tak street si ešte sem tam zajazdím, ale hlavne v lete a na Slavíne. Vybehnem tam po robote tak na hoďku, dám si downhill a idem domov. Sem tam ešte keď ma Drewko vytiahne. Bowl je pre mňa prístupnejší, lebo je tam teplo a sucho, v tomto mraze by ma von nikto nevytiahol. Začali sme to brat teraz zodpovednejšie, máme tam také pravidelné stredajšie stretnutia, a myslím že to tej partičke čo sa tam stretáva celkom prospieva, či už po stránke fyzickej tak i psychickej, nehovoriac o stránke kondičnej však áno. Poctivo sa pripravujeme na letné Olympijské hry pod drobnohľadom funkcionárov a trénerov zo zväzu. Myslím že môžem povedať za všetkých, keď neprší aspoň že kvapká.

Videl som nejaké krátke videá s Felom v bowle. Učíš ho aj naďalej jazdiť? Baví ho to? Ako mu to ide?
Opi: S Felixom chodím jazdiť hlavne účko, a potom ešte v LM do skateparku. Zatiaľ sa vie iba húpať, ale nechcem na neho veľmi tlačiť, čo má prísť príde. Bowl v Novom meste nie je veľmi pre neho na dĺžku je príliš dlhý a na šírku príliš úzky, takže chodíme hlavne do Petržalky na rampu, ktorá je celkom obstojná, a tešíme sa na tú na Vranovskej čo postavil Peter. (info už čoskoro)

Čo ti chýba na bratislavskom skateboardingu?
Opi: Bude to už možno znieť ako klišé ale chýba mi skatepark. Ani nie tak kvôli mne, ako kvôli Felixovi. Videl som to v lete v LM, kde sa vozil v skateparku jeden deň a za ten deň urobil veľký progress. Myslím že ak by tu bol kvalitný skatepark, jazdilo by omnoho viac ľudí, či už tých s ktorými som jazdil kedysi alebo nových.

Dík a nech sa vám darí

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!