Utorok 11. Januára 2011
Autor: Kristián
Foto-video: Peter Kubaľák
0 komentárov

Monster Energy Fridge Budapest 2010 festival

Asi najväčšia akcia v meste v roku 2010 v strednej Európe. Trvalo to štyri dni. Akciu navštívilo podľa informácií organizátorov okolo 42 000 ľudí. Objavili sa tu známe mena snowboardovej, ale aj hudobnej scény. Výška celej konštrukcie bola 34 metrov.

Akcia sa začala vo štvrtok kedy prebehla warm - up party a tréningy jazdcov. Podľa slov viacerých jazdcov, prvý deň to bolo super. Kicker bol dobre šejpnutý a dobre nakopnutý. Po tréningu bola pripravená párty, ktorá trvala do piatej ráno v párty stane. Celý festival sa nachádzal na námestí Városliget. Celú scenériu dopĺňali krásne historické budovy a park.

Druhý deň bola kvalifikácia. Išlo sa na počet jázd, pričom všetci jazdci mali iba dva pokusy. Takže bolo treba ísť na istotu. No okrem tohto organizátori prešejpli kicker a urobili ho plytší. Viacej sa lietalo do diaľky, skrátil sa air time a bolo to menej pohodlné. Preto veľa z dobrých jazdcov neprešlo kvalifikáciou a niektorí sa ešte večer presunuli na Dachstein.

Tretí deň prebehlo finále a super finále. Do finále sa prebojovalo 10 jazdcov a s nich už potom len traja. Hoci to bol začiatok sezóny padli tu zaujímavé triky. Keďže tu bol aj náš Matej Matys tak prispel pár vetami:

Na podobných pretekoch som už bol, konštrukcia je rovnaká ako pri pretekoch svetového pohára, takže približne som vedel čo ma čaká, čo ma však prekvapilo bolo, že šejperi po kvalifikácií zmenili nakopnutie skoku a to, väčšine jazdcov nevyhovovalo, pretože bol menej kopnutý a skôr sa lietalo ďalej ako vyššie.

Páčilo sa mi však, že kúsok od závodu už boli historické pamiatky. A stretol som sa tu aj s iným problémom o ktorom som si myslel, že ho riešia iba politici, no pravdepodobne nie. Namiesto môjho mena bolo na výsledkovej listine meno Mateja Nováka ktorý tam ani nebol a večer malo zopár ľudí tiež problém s tým, že sme Slovenskej národnosti. Ja osobne nemám proti naším južným susedom nič, ale je načase aby sa zobudili lebo už dávno nie sme Rakúsko-Uhorsko.

O hudbu sa starali napríklad: Pendulum, Roni Size, Krafty Kuts ... V areáli bolo k dispozícií pre divákov pripravených veľa atrakcií, snowboardových noviniek, stánky s jedlom a pitím. Na sobotňajšej párty v dave ľudí bolo vidno veľa známych (Ligocki, Gnazdo, Pristavec, Petek a dokonca aj Kalbermatten) aj neznámych (štípeš papričky z Maďarska). Stan sa zaplnil veľmi rýchlo a preto kvôli limitovanej kapacite nepúšťali ľudí už okolo jedenástej večer. Festival ešte pokračoval aj v nedeľu do 22hej ale to sme my už boli dávno preč. Vďaka organizátorom akcia bola fajn a taktiež Jogimu a celému Monster teamu.

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!