Streda 16. Februára 2011
Autor: Lulla
Foto-video: Lulal, Pome.sk
0 komentárov

Nokia Freestyle Tour 2011 - Valčianska dolina

Prinášame ti druhý report z druhého preteku snowboardového pohára. Pretek poznačený zmenami a výkonmi, aké nie sú často na Slovensku vidieť. A hlavne od jazdcov zo Slovenska. Prvou veľkou zmenou bolo presunutie Big Airu z Martinských holí do Valčianskej doliny. Našťastie to nie je, až tak ďaleko. Druhou zmenou, bol formát. Big Air sa mení za slopestyle. A treťou zmenou bol deň. Čítaj ďalej.

Spomenuli sme zmenu miesta - teraz sa jazdilo v Boardlande - snowparku vo Valčianskej doline, formátu, ale hlavnou zmenou bol dátum. Pretek sa kvôli nepriaznivému počasiu, ktoré panovalo doobeda, (silný vietor, slabá viditeľnosť) presunul na druhý deň, to jest nedeľu, 13. februára. Poobede však vyšlo slnko, ustál vietor a obloha sa nádherne zmodrala. Nakoniec počasie v sobotu poobede, bolo lepšie ako počas samotného nedeľného preteku. Ale sme snowboardisti, nie meteorológovia.

Prinášame aj fotky zo soboty, nájdeš ich v článku a je na nich krásna modrá obloha (majú pribudnúť čoskoro aj ďalšie). Šťastie mal aj Maťo Matys, ktorý sa v sobotu zúčastnil najväčších poľských snb pretekov – Quiksilver Snow Session 2011 a tak po presune dátumu, si mohol ísť pre body do tabulečky. Iba žeby nie.

Takže nedeľa, príjemné počasie, dobre šejpnuté prekážky. Jazdil sa skok cca 13m table a bedňa. Šejperi Boardland snowparku sa hecli. Do preteku Nokia Freestyle Tour – Valča sa prihlásilo 21 jazdcov. Medzi nimi bola aj „domáci“ Nór Anders Haugvad a Čech Tomáš Král. Medzi jazdcami bolo viacero známych mien ako Michalik, Ivanov, Brziak, Husár, Dubový, Hrkeľ, Purdeš, Bízik,, Matys, Rybanský, Dolník atď. Kvalifikácia sa jazdila klasicky, dve jazdy, lepšia sa brala. Do finále postupovalo 10 naj. Pozitívny bol počet štartujúcich báb – 5 (Dida, Klaudia, Ivana Rákoczyová, Andrea Kováčová a Mirka Kapustová)

Highlightom bola Fs 1080 melon od Dušana Bízika, ktorá sa tak často na slovenských pretekoch a ešte k tomu od Slováka nevidí. Čiže jeden top. Dušan sa tak zaradil k jazdcom ako Janči Tatarka, Rado Dubový, ktorí pokorili 1080° hranicu. (Janči Tatarka v pohárových pretekoch minulý rok) Dušanovi gratulujeme a prajeme aby to tak išlo aj ďalej. Druhým topom, bola sw bs 720 od Andersa vo veľkom štýle. Switch backside je na Slovensku trocha „neznámym“ trikom.

Nakoniec skončil na prvom mieste Dušan Bízik s Fs 1080, nasledovaným Andersom Haugvadom s Sw Bs 720 a tretie miesto bral Tomáš Král s Cab 720. Matej Matys zavŕšil nie úplne vydarený víkend štvrtým miestom. Nie vždy sa darí. Medzi babami to bolo jednoznačné - prvá Kladuia Medlová s jej rodeami a za ňou Dida Görögová, nasledovaná treťou, menej známou Ivanou Rákoczyovou.

Nokia Freestyle Tour 2011 si dáva krátku pauzu a pokračuje ďalším kolom až 5.marca v Jasnej. Keď sledujete náš kalendár snowboardových akcií na rok 2011, tak isto viete, že tento týždeň nás čaká najväčšia snb akcia na Slovensku – Sony Ericsson Snowboard Fest na Drienici. Takisto pribiehajú O2 rookie campy v Jasnej. Takže je si z čoho vybrať.

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!