Utorok 16. Marca 2010
Autor: Kristián
Foto-video: Photopablito - Pome
0 komentárov

Nokia Snowboard X Tour - Burton Slopestyle Jasná

Po krátkej pauze pokračovala série pretekov pod názvom Nokia Snowboard X Tour. Tentoraz bola na pláne Jasná – Nízke Tatry a jej Burton snowpark, ktorý nájdete na Jeleňom grúni. Po jednom slopestyle a dvoch bigairoch sa znova konal slopestyle. Pre jazdcov bola pripravená trať zložená z dvoch častí. Prvou bola jibová a druhou skoková časť.

V úvodnej jibovej časti sa v snowparku nachádza viacero prekážok, ale do hodnotenia slopestylu sa zaradili tri. Rovná bedňa, za ňou pokračoval streetový rail a jib sekciu ukončovala dobre známa vrúbkovaná rúra. Po jibovej sekcii prešli jazdci plynulo ku skokovej sekcii, ktorá pozostávala z dvoch skokov. Na prvý väčší sa rozbiehalo od Dj Ľudka Snováka a následne sa prešlo k druhému, ktorý bol rozmerovo väčší.

Jazdiť prvý skok trebalo na istotu, lebo keď niekto neustál čisto prvý skok, tak sa mu väčšinou nepodarilo rozbehnúť na druhý. Problémy s rýchlosťou robil jazdcom aj padajúci sneh a silný nárazový vietor. Hlavne na druhom skoku jazdci často dopadali triky na plošinu, ktorá ich následne odrazila do dopadu.

Do preteku Burton Slopestyle sa registrovalo 30 jazdcov, medzi ktorými sa objavili aj dve baby. Miestna lokálka Klaudia Medlová a známa Maťa Molnárová z Banskej Bystrice. Smolu mala Maťa, ktorá sa počas jazdenia zranila a dole ju odvážal skúter. Dúfame, že to nie je nič vážne a čoskoro sa dá dokopy. S5 k jazdcom. Na akcii sa zišla skoro celá slovenská snowboardová špička, chýbali len zranení jazdci ako Mišo Husár, Rišo Rákoczy, Rado Duboví, Milan „Dróty“ Purdeš a ďalší. Okrem známych tvári bolo vidieť aj pár nových a to Janka Tatarku a Andersa Haugvada z Nórska. Samozrejme, ich bolo viacej, ale oni dvaja zasiahli do výsledkov najviac.

Kvalifikácia sa odjazdila klasicky na dve kvalifikačné jazdy, z ktorých sa lepšia rátala do výsledkov. Počasie sa nezlepšovalo a nezlepšila sa ani situácia v rade na šesťsedačku, kde si jazdci museli vystáť frontu spolu s mravcami. Napočudovanie, to aj tak išlo rýchlo a všetko sa stíhalo podľa plánu. Počas jazdenia hral Dj Ľudko Snovák a jeho metalové vypalováky rozohriali nejedného zmrznutého diváka. Z kvalifikácie postupovali jazdci menovaní nižšie. Bohužiaľ sa tam nedostalo pár šikovných jazdcov, keďže postupujúci boli na veľmi vyrovnanej úrovni a rozhodovali detaily, hlavne čistota odjazdov.

Po kvalifikácii nasledovalo finále, ktoré sa išlo taktiež na dve jazdy, z ktorých sa brala celková lepšia. Jibing u väčšiny jazdcov bol na vysokej úrovni, keď tak len s malými chybami pri odjazdoch z prekážok, ktoré občas jazdci neprešli celé. Je vidieť, že jazdci majú tento rok viac najibované ako naskákané. V skokovej sekcii diktovali hlavne Janči Tatarka so svojou SwBs 540 na prvom skoku a Fs 720 na druhom skoku. Zahanbiť sa nedal ani priebežne prvý jazdec série Matej Matys, ktorý jazdil svoju istotu a to Cab 540 a Bs 720. Návšteva z Čiech Jan Kaňůrek s bratom Martinom taktiež štýlové jazdy. Škoda nečistého odjazdu zo 720 na druhom skoku. Kubo Brziak najvyššie a najdlhšie Bs 1 na veľkom skoku.

Ľubo Káčerík potrebuje trocha doladiť dopady a určite ešte prehovorí do výsledkov. Jazdec v neexistujúcej master kategórie Marek Hliničan ma prekvapil, že sa ani v takom veku nezľakol Bs rodea a backflipov. Maťovi Dolníkovi spôsobovala problémy rýchlosť na druhý skok. Stano Molík zaujal svojimi switch rodeami, ktoré sa u nás tak často nevidia, návšteva z Nórska Andres Haugvad jazdil tiež zaujímavo na naše pomery. SwBs 540 a Bs 3. A ostal nám Dušan Bízik, ktorému finále nevyšlo podľa jeho predstáv, tak nabudúce.

Vyhlásenie výsledkov prebehlo pár minút po finále, taktiež za nepriaznivého silného vetra. Hlin odovzdal prize money a mohlo sa ísť na prvé teplé jedlo dňa. Večer nasledovala afterka, ktorá mala zaujímavý priebeh. Po kvalitnej večery sme si s Ľudkom dopriali kvalitný spánok, až do 22:45, následná sprcha a davaj na afterku. Jägermeister od šarmantných hostesiek tiekol potokom až do rána. Ľudko vypínal svoj mixák o 8:30 a následne sa pobral na raňajky....

Séria snowboardových pretekov Nokia Snowboard X Tour pokračuje 27.3. akciou na Martinských holiach a následne finálovým pretekom na Štrbskom Plese. Vidíme sa tam! Ďalšie fotky od Pavla Hána nájdete v :::Galérii:::

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!