Utorok 08. Novembra 2011
Autor: Boardlife

0 komentárov

Pisten jib (2007)

Zatiaľ čo od konca júla do včera nám pokračoval apríl prerývaný babím letom, nebolo akože o čom. Riešenie tohto problému, ak by ste sa čírou náhodou, nejakým zásahom mimozemšťanov, ocitli na zjazdovke je - PISTENJIB! Wáu!

Pravidlo č. 1 kórového pistenjibbera - nikdy si nesadaj na zem a zapni sa po stojačky. Vylepšíš tým poškodené "vysedávačské" meno snowboardingu. Na lanovke vysvetli pánovi vedľa teba, že huličmi sú slalomári, nie freestylisti, že je to naopak, že to zle pochopil z Radovho posledného rozhovoru v Športe. Za druhé, nebrzdi na svahu príliš prudko, aby si o tebe a nás všetkých nemysleli, že "zošuchujeme sneh".

Za tretie - nalož poriadny pistenjib!

Pistenjib je pre teba dobrý. Naučíš sa na stodesať percent ovládať svoju dosku, aby si sa na nej cítil ako doma. Hlavne získaš cit pre jej nose a tail (veľmo dôležité), zľahka dopadávať, odrážať sa, šibalsky využívať toržný skrut prkna v strede, aby si sa raz a navždy odnaučil zadierať hrany. Bez týchto znalostí "jibbingu na zjazdovke" ani nenaskakuj na rail, zbytočné!

1. Základom freedžemu je poskakovať štýlové backside a frontside 180-ky. Šikovné deti dajú aj switch frontside a ešte šikovnejšie už zaisto pilne pracujú na switch backside. Na odraz vám poslúžia okrem rovnej zeme najmä bubníky a sexy vyhadzovačky na okraji zjazdoviek.

2. Šikovnejší z vás dajú aj 360-ky, došuchnutý dopad nerieš. Vďačný je switch frontside 360 alias cab, možno dáš aj frontside 360. Ak si mega šikovný a dokážeš zapojiť po prednom aj zadné rameno, z vyhadzovačky dáš aj backside 360 s technikou skoro ako na jumpe.

3. Hustota je nollie cez zlom - naváž sa v jazde na prednú nohu, zatlač a potom to odpichni od nousu s nollie - päng! - najlepšie do zlomu na zjazdovke. Predstavuj si, že si Marc Frank Montoya.

4. Samozrejme buttery. Skoč backside, alebo frontside 180, dopad ustoj na pôvodne prednú nohu do akéhosi switch five-ou, prejdi chvíľu v tom a priamo z neho sa prešupni ďalej so switch frontside 180 alebo switch backside 180 naspäť do normálu. ...Alebo naopak, zo switchu. Trénuj, lebo v čerstvom snehu na pláni je to strašné porno!

5. Na plytších úsekoch rob nosepress, nosepress backside out, five-oh, a pozdravujte Steve-O, five-o frontside out... Ak ratrak pri rolbovaní zjazdovky vyrobí na jej okraji "obrubník" máš to skoro ako na skejte a dávaš do manuálov!

6. "Točňa." Dáš si to na press (nose, tail, všetko jedno, ako ti vyhovuje) a točíš sa dokola do nemoty. Povedz pri tom: "My name is Kevin Jones."

7. Pistencrail. Choď pomaly na plytkej zjazdovke, daj sa do polohy "frontside boardslide", naváž sa v tejto "brzde" na prednú nohu, predkloň sa a zadnou rukou si chyť popred nohy nous. (Jo, a vo videu to nehľadaj, nie je to tam, ale Porvo robí niečo podobné, keď sa pri buttery dotkne zeme.) Šúchaj. Niečo ako crail air, nazvyme to "pistencrail".

8. Okrem toho, ak máte to šťastie a niekde na okraji zjazdovky vznikol rádius, môžte na ňom dávať rock to fakie. Ak je ten rádius o strom, alebo nejakú búdku, máte spekla šťastie, asi ste na mieste, kde je v 2007 fakt dobrá zima. Poriadne to zapressujte na zadné viazko, zadkom k doske a ollie out, nech to má štýl.

Vo videu z roku 2007 účinkujú: Porvo, Blcha, Denis, Mišo Nehez a.k.a. MišHez, Terka, L.C. Eero.

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!