Prvé kolo SSP 2018 The Chill Skate Cup sa odjazdilo v Malackách - sleduj report aj video
Nedeľa 29. Júla 2018
Autor: Boardlife
Foto-video: Dodiak Lukáč, Dodo Filkus
0 komentárov

Prvé kolo SSP 2018 The Chill Skate Cup sa odjazdilo v Malackách - sleduj report aj video

Po roku prišlo nie až tak prekvapujúco leto a nie až tak prekvapujúco prišlo aj ďalšie SSP. Už tretí rok po sebe parta nadšencov pre skateboarding odštartovala sériu 4 zastávok. Vzhľadom na niektoré okolnosti sme sa tentokrát rozhodli spraviť SSP viac kórové a pozdvihnúť tak ešte viac ten pravý skateboarding. Čakala nás prvá zastávka v Malackách.

Prvou zmenou pre nás bolo to, že sme vystriedali dodávku v ktorej cestujeme na všetky zastávky. To pre účastníkov neznamená dokopy nič, no my sme si dali piatok pred súťažou s Dodom Filkusom, ktorý nám poskytol dodávku tento rok, taký menší trojhodinový tetris, aby sme do nej napratali všetky potrebné veci, nakoľko je naša nová dodávka o niečo menšia. Dôležité je, že sa nám to podarilo a tak sme v sobotu ráno začali v skateparku v Malackách na Chill Skate Cupe štartovať bar, hudbu, dobrú náladu a celú akciu ako takú. Hlavnou novinkou oproti minulým rokom bolo to, že samotný contest trval kratšie a doplnili sme kopec zábavných (ne)súťaží, kde mal možnosť vyhrať hocikto.

V tomto rodisku Mareka Zápražného a legendy Povlaka skateboarding žije a registrovalo sa slušných 31 jazdcov z celého Slovenska, Prahy, či dokonca Budapešte. Asi prvý krát sa nám podarilo začať na čas a tak sme o druhej odštartovali kvalifikáciu. Tam vynikali mená ako Braňo Mrváň, Pepe Ferko, Kasper Botond, dvojnásobný víťaz Braňo Moravčík a v neposlednom rade Jindra Koten a.k.a Běloch a.k.a Zmrde Jedu Beklip. Kvalda sa skončila a bol čas na Jameson Barrel Contest. Táto novinka spočíva v tom, že sa postaví veľký sud na prekážku a vyhráva ten najväčší zabiják. Tu si odniesol fľašku Lajos Petranyi za svoj lazer flip transfer.

Nasledoval Herbert Speed Trick Contest. Vybrali sme rail na zemi a víťaz bol ten, kto sa toho bál najmenej a dal nejaký trik v čo najväčšom speede. Tu bol jednoznačný víťaz Matúš Mozola so svojim bs smith grindom v speede, v akom väčšina skejťákov nejde ani v downhille. Bol čas ísť na semifinále. Z kvalifikácie postúpilo 15 jazdcov a mali 1,5 minúty na to, aby zajazdili čo najlepšiu jazdu. Rozhodcovia v zložení Ajdží, Smrťák a Havko by možno mali problém určiť kto postupuje, ale vďaka “inovatívnemu bodovaciemu systému” to nebol taký problém. Naši futbaloví rozhodcovia hodnotili jazdu ako celok a po každej jazde zdvihli tabuľku z číslom od 1 do 10 a tak každý jazdec hneď vedel, či porotu zaujal svojim výkonom, alebo mohol ísť rovno domov. Do finále postúpili Běloch, Kasper Botond, Braňo Mrváň, Lajos Petranyi a Braňo Moravčík. Pred finále sme ešte odjazdili Lowcost diktát a deathrace, ktorý mal byť pôvodne na mongo, no kvôli veľkému záujmu sme to spravili klasicky.

Tu sa ako najrýchlejší jazdec ukázal Dominik Kirka a tým si vyslúžil fľašku Jamesonu, Herbert Sirupu a celosvetovo neuznávaný titul najrýchlejšieho športovca do 20 rokov. Mohli sme ísť na finále, kde mal každý jazdec najprv minútu sám v skateparku a potom nastal organizovaný jam, kde sa žiadne divácke oko určite nenudilo. Vďaka našim pruhovaným rozhodcom sme vedeli veľmi presne a rýchlo po finále kto ako dopadol. No s vyhlásením sme ešte počkali a odštartovali sme ďalšiu novinku a tou bol DC cash for tricks.

Tu ti stačilo dať nejaký dobrý trik a dostal si 10€ do vačku, až kým sa nám neminuly peniaze. Keď už peňazí nebolo, vyhral si nejaké tričko, mikinu batoh, alebo napríklad aj topánky, ktoré si tento krát vyjazdil Matúško Mozola za svoj transfer do bs smith grindu, čím úplne pochoval celý skatepark. Bol čas aby speaker Frenkee vyhlásil výsledky. Na piatom mieste skončil Lajos Petranyi, na štvrtom Běloch, tretí Kasper Botond, druhý Braňo Moravčík a prvenstvo si bral Braňo Mrváň. Vypili sme posledné pivká, naskladali všetko naspäť do dodávky a vyrazili na afterku, kde sa každý skejťák ukázal opäť raz ako správny party maker a pri hiphopových beatoch sme to tam spolu preskákali do neskorých nočných hodín. Ráno sme sa zobudili v skateparku, trochu na pár hodín ešte zasekli a vyrazili domov. Ďakujeme všetkým za účasť, vidíme sa na ďalších kolách!!

Foto: Dodiak Lukáč
Video: Dodo Filkus
Text: Mitch

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: the chill ssp malacky

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!