Report z DC Shred Days 2016 v Jasnej
Utorok 15. Marca 2016
Autor: Boardlife

0 komentárov

Report z DC Shred Days 2016 v Jasnej

Zvláštna to zima. Žľaby naplnené tak z 1/3, snehu v meste nieto, snowparky sa trápia, plusové teploty, sneženie, dážď a následne mráz. Aj napriek tomu sa chalanom v DC Snowparku v stredisku Jasná – Nízke Tatry podaril pripraviť veľmi príjemný setup prekážok. DC Shred Days mohli začať!

Názov DC Shred Days pochádza z dávnejších čias, kedy sa akcie pod týmto názvom organizovali vo Francúzskom Meribél. Zúčastňoval sa ich skoro celý DC team s pozvanými médiami. To boli krásne časy. Jazdilo sa, grilovalo, chilovalo, počúvala hudba. Zaspomínajme si. Vráťme sa však do Jasnej. Shredovacie dni začínali už v piatok. Pre jazdcov bolo pripravených niekoľko ľahších prekážok v hornom parku, no a hlavná časť sa odohrávala v spodnej časti snowparku. Dva skoky s table cca 11 a 13 metrov, dve nové multifunkčné platformy s wallride, kanónon, barelom, záhradkou a kadečím iným. Ďalej street rail, bednička flat down pipe. Zábava zaručená.

Kto dorazil v piatok, tak si mohol užiť jazdenie v žľaboch. Našli sme aj niekoľko nerozjazdených. K tomu slniečko a pohodička. Kto sa nemohol dostaviť v piatok, čakali ho ešte dva dni. Hlavná sobota a oddychová nedeľa. Stredisko pripravilo zaujímavú akciu na skipasy, kedy ste si mohli kúpiť denný skipas len za 15€ a to každý deň počas konania DC Shred Days.

Predpoveď počasia nebola ideálna, no sme radi, že nepršalo, nefúkalo a nebola treskúca zima. Teplota okolo 0°C, nízka oblačnosť, slabý vietor. Akcie sa len v sobotu zúčastnilo vyše 60 riderov z rôznych lokalít. Nechýbala Bratislava, Martin, Košice, Prešov, Banská Bystrica, Zvolen, ale aj niekoľko Poliakov, Anglánov a dokonca sem tam nejaký Španiel. Zo susedných Čiech dorazil Honza Nečas, ktorý na Slovensku už dávno nebol a krásne pohoria Nízkych Tatier dávno nevidel. Očakávali sme exhibičné jazdenie, keďže na skokoch u nás veľkú konkurenciu nemá.

Akcia nebola nejako časovo ohraničená, nemala žiaden pevný program, ani nič podobné. Jednoducho sa celý deň jazdilo, grilovalo, keďže boli k dispozícii dva grily. Vyhrávala hudba od Dj Drotynena, dopĺňala energia od Red Bullu. Okrem dvoch skokov lákali aj dve nové platformy, kde sa zo začiatku strhla príjemná session. Najprv kanón kde padol stylo backflip indy od Honza Nečasa, neskôr Miller flip cez barel od Tibora Rákócziho a aj Fs 360 z kanónu a podobné srandy.

Opisovať každého jazdenie by ani nebolo možné, keďže jazdci jazdili ako sa im hodilo, tak vypychneme aspoň to najlepšie, čo sme videli. Príjemná session, vlastne exhibícia sa strhla na skokoch. Okrem množstva rovných airov sa tu objavilo niekoľko zaujímavých rotácií. Dušan Bízik sedmičkoval do frontside, Maťo Blaško taktiež stylo zarotoval. No jednoznačne najviac v hre vytočil Honza Nečas. FS 1080 doublecork v Jasnej často nevídať. K tomu pridal aj štýlovú Bs 900, SwBs 540, Bs 720 a Fs 720 s rôznymi grabmi. Tu išlo skorej o exhibíciu. Honza má najazdené a vidno to. Veľkou pochvalou pre shaperov boli jeho slová o príjemných kickroch, ktoré sa nehanbil aj šlapať.

Samozrejme DC Shred Days nie je o spin to win systéme. Je to o zábave na doske. Kto mal zlú dosku, mohol si vyskúšať viacero modelov DC Snowboards, ktoré boli k dispozícii zadarmo počas celého víkendu. Na skokoch sa zabávalo viacero jazdcov, no slabá sezóna, málo skokov v slovenských snowparkoch sa odrazil na štýle. Ďalšia príjemná skorej foto session sa odohrala na druhej platforme plnej noviniek. Jazdil sa balkón, wallride a aj wallride na spôsob vyhadzovačky, kde Honza točil Bs Rodeo.

Kto si potreboval oddýchnuť a načerpať nové sily, boli k dispozícii lehátka, lavice, gril, Red Bull, ale aj kabínka Grand Jetu. Jazdilo sa celú sobotu až do poslednej minúty, ktorú si organizátori nechali na vyhlásenie. Akciu výdatne podporili DC Shoes, Stance, Jasná – Nízke Tatry, Red Bull, Boardlife.sk a samozrejme Dróty, shaperi DC Snowparku a kamoši okolo. Cien bolo habadej a po dlhšej dobe sme videli, že sa rozdávali nie len oceneným riderom, ale aj širokej verejnosti, ktorá sa nehanbila a prišla si zobrať čo to z produktov.

Ešte pred vypísaním ocenených spomenieme, že sa jazdilo aj v nedeľu. Jazdcov bolo o niečo menej, keďže 80 Dániek, niekoľko fľašiek horca, vodky, borovičky a ďalších šmakov zaúradovalo. Kto mal chuť a silu, pojazdil si príjemne aj v nedeľu. Prejdime na vyhlásenie.

Honza Nečas sa vzdal svojich cien a venoval ich ďalším oceneným riderom. Všetci vieme, že česká karma je na slovenských horách vzácna a takúto Honzíkovu obeť určite Nízke Tatry ocenia. Najšikovnejšia dievčina bola vyhlásená Evka Hanicová, ktorá sa nezľakla ani veľkých skokov. Dievčat bolo viacero, dokonca sme na svahu zazreli aj Zuzku StromkovúKlaudiu Medlovú so sestrou Zuzkou, ktoré sa chystali na ďalšie podujatia ako Snow JamNine Queens. Ďalším oceneným mladíkom bol Dávid TrnovskýLukáš Droppa, ktorý už vlastne ani nie je mladík. Lukáš sa stal overall víťazom a odniesol si domov DC snowboard. Lukáš ak si svoj talent nepremrhá bude jeden z najštýlovejších riderov nie len na jiboch na Slovensku. Ďalšie ocenenia a ceny získali Laci Kobulský, Dušan Bízik, Michal HusárMaťo Blaško.

To by bol záver, pozrite si fotky a určite podporte ďalšiu akciu, ktorá sa v DC Snowparku v Jasnej chystá. Ďakujeme sponzorom DC Shoes, Stance Socks, Jasná – Nízke Tatry, Red Bull, organizačnému teamu, shaperom, kamošom, jazdcom a vlastne každému, čo prišiel.

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: jasna dc shoes stance red bull cchopok dc snowpark

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!