Piatok 18. Mája 2012
Autor: Majkl Velner

0 komentárov

Retro: Our Great Show (2009)

SNEH! Veľa snehu! Veru tak, napadalo, či už v Bratislave, Košiciach, všade... a čo na Liptove? Ani sa nepýtaj, ak si tu nebol, môžem ti len povedať, že to bolo neľudské. Písal sa rok 2009.

(Reportáže domácich crews, Text a video: Majkl Velner, 6.03.2009)

3 týždne neustáleho sneženia, aspoň tak to vyzeralo v Mikuláši. Nasnežilo všade a konečne aj v meste, čo nás vyhnalo po večeroch z domovov, aby sme natočili nejaký príjemný street. Škola, práca a iné záležitosti nám nedovolili točiť za denného svetla, preto sme si spočiatku svietili autami, neskôr sme zohnali aj generátor. Vďaka Vinco.

Prvý deň nevyšiel podľa predstáv hlavne Špagymu, ktorý po škaredom páde skončil na mikulášskej pohotovosti. Škoda ho, pripájal sa k nám však každý večer ako komparzista, moderátor or whatever. Takmer každý večer sme sa stretávali a hľadali spoty na jazdenie. Medzi prvými sme boli jazdiť double kink v Liptovskom Hrádku, odkiaľ nás však vyštvala policajná hliadka, ktorej sa nevidelo údajné „poškodzovanie majetku mesta“ a „obmedzovanie plynulosti a bezpečnosti premávky“, Tomov 50-50 nás teda stál 10 eur. K tomuto spotu sme sa už viac nevrátili.

Pred nami však bolo ešte množstvo spotov... Jednoducho abnormálna zábava po večeroch a obrovské kruhy pod očami ráno v škole. Naše domáce ihrisko – Jasná. Či už v parku alebo mimo civilizácie. Všade bolo čo točiť. Počas nášho back country tripu síce nebolo ideálne počasie, ale to nikomu nebránilo poriadne si to užiť. Napríklad taký Zelo, ktorý pod Derešmi vytočil fs9!

Filo jazdil, čo sa dalo, aj keď nie vždy úspešne, aspoň snaha sa cení. Na Kuba Brziaka sme nemali štastie a neboli sme spolu skoro vôbec točiť, čo mňa osobne veľmi mrzí. Čiastočne si to Kubo ale vynahradil v parku, kde dokázal že žiadny kicker mu nie je cudzí.

Skutočne príjemná hŕstka dní plných snehu, jazdenia, humoru a hudby. Toto všetko sme všetci inhalovali vo veľkých dávkach takmer denno-denne, síce unavení, ale predsa šťastní s úsmevom na perách.

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!