Piatok 04. Mája 2012
Autor: Miloš Ogurčák
Foto-video: Kamil Palušák
0 komentárov

Retro: Z činnosti MSp 2 alebo ako Spišská odpremiérovala (2006)

V jednu zimnú sobotu sa niečo stalo, musím vám o tom niečo napísať. Akcia bola a bolo na nej veľa ľudí, čo sa tvárili jak skateboardisti, veď ich vidíte na fotkách, takže neviem prečo by som to nemal tu písať.

Reportáže domácich crews, Strih videa: Kamil Palušák. Text: Miloš Ogurčák, 15.03.2006 

Začalo sa chystať a pripravovať asi okolo šiestej a o ôsmej bolo všetko tak, ako má byť. Na plagáte nebolo napísané, kedy je začiatok a ľudia nevedeli, kedy majú prísť, tak prichádzali postupne. Zo začiatku to vyzeralo ako na prvej foto a organizátori sa začali trochu obávať o účasť, čo sa časom ukázalo ako neopodstatnené. DJ Vrabec sa chopil mix pultu a začal púšťať pecky. Prvý v ohlásenom programe bol 428 klan, čo sú miestni raperi s Hanulovej ulice a blízkeho okolia. Dali kvalitu, ľudia sa bavili, takže všetko ok. To bolo asi o pol jedenástej.

Potom nasledoval hlavný program v podobe videa. Jazdci sú všetko Spišiaci, jeden záber tam má Maťo Mačák z Popradu. Tým pádom sa nedá očakávať, že tam budú triky a lá Molec a Karďo. Takto sa jazdí vo Spišskej, ak je vám málo, bohužiaľ. Natáčalo sa na rôznych miestach po meste, zopár záberov je z okolitých obcí.

Na úvod trochu umenia, miestni skejťáci pózujú pri komunistickom monumente v centre mesta. Vyvalí sa na vás zopár pádov, zlomená doska, úvodné zahriatie, aby ste vedeli, čo vás čaká a potom prvý profil. Je to miestny balič a krásavec Braňo. Jeho svaly mu všetci závidíme, je to proste borec. Žije v miestnom ghette pomenovanom po krásnych domácich zvieratách. Triky sú rôznorodé, prevláda technika na lavičkách. Je tam zopár záberov z našej nočnej session. Potom nasledujú miestni raperi. Široké nohavice, tvrdý rap, to je ich. Schody, múriky, lavičky. Part 3 sú dvaja lokáli. Jeden z nich som ja, druhý je Guľáš. Ďalší v poradí je Maroš. Jazdí najdlhšie z nás, takže aj tie triky sú o triedu lepšie. Switch, nollie, schody, hocičo. Posledný je najmladší účastník. On je budúcnosť skateboardingu vo Spišskej, spolu so svojimi kamarátmi. Nakoniec zopár pádov, zábery zo života, haluze, poďakovanie, záver a ide sa domov. Hodnotiť môžete v názoroch na článok. 

Takže toľko video, späť na party. Akosi sa zabudlo na krst videa. Nikto nevie, ako sa to mohlo stať. No nič to, život ide ďalej. Vrabec s Wodom a Friňom dali určitý počet hitov a bolo. Mnohým sa možno nebude páčiť, že prečo tam bol Vrabec, ale žijeme v malom meste, všetci sa poznáme a keď sa dá pomôcť, prečo nie? Premiéru mal aj videoklip z dielne toho istého autora. 3no - Kauza rým, ktorý by mal byť v dohľadnej dobe k videniu na artattack.sk. Klip mal byť na konci videa, ale nie je. Človek mieni, pánboh mení. Avizovaná miss mokré tričko neprebehla, pretože sa nenašla žiadna slečna, ktorá by bola ochotná, takže erotika sa nekonala. Nikomu to ale vzhľadom na počet vypitých pohárikov nevadilo.

Party sa skončila asi o pol šiestej odnesením compu, na ktorom sa púšťali klipy a videá. Niektorí pokračovali až do rána, niektorí sa išli domov vyspať a vyhnať všetky opice. Niektorým s nich sa to aj podarilo. Takže toľko akcia, Spišská chystá na začiatok sezóny (apríl, máj) na novo vybudovanom luxusnom povrchu za 100.000,- Sk skate contest, hlásiť budeme včas, tešte sa.

Servus.

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!