Piatok 02. Novembra 2012
Autor: Boardlife
Foto-video: Kristián
0 komentárov

River Surf Cup Slovak Open 2012 – part three

Záverečný report, v poradí už tretí, z River Surf Cup Slovak Open 2012 si môžete predčítať a pozrieť práve teraz. V archíve nám ostalo ešte cca 45 fotiek, tak prečo ich nepublikovať. Predchádzajúce časti opisovali prvé dva dni jazdenia, záverečným reportom celú akciu uzavrieme.

Nedeľa patrila finálovému jazdeniu. Z troch heatov s dokopy 12timi jazdcami sa do finálových dvoch dostalo heatov dostalo šesť riederov. Matematika nepustí, takže z každého semifinálového heatu postupovali dvaja ďalej. Semifinále bolo konečnou aj pre trojicu našich riderov. Ondra Hrnčířika, Tomáša Hafnera a Jopyho Hečka. Chalani podali fantastické atletické výkony a v tvrdej konkurencii kapitalistov zo západu hrdo reprezentovali slovenské farby v semifinále. Jediným slovenským postupujúcim jazdcom do finále bol Nemec. Neľakajte sa, žiadny anšlus. Do finále okrem zahraničných riderov postupoval aj Maroš Nemec. Finálová šestka bola nasledovná. Jediné dievča vo finále Katrin Gappmayer (Yel), chalani Mark Andre (blk), Alex Schwab, prezývaný aj Mózart (Wht), Stefan Baumer (Blu), Jan Schenk (Red) a už spomínaný Maroš Nemec.

Fanatickému jazdeniu na najdivokejších vlnách na vlnosvete riečneho typu a ešte k tomu aj na Divokej vode v Čunove predchádzalo zobúdzanie zo žúrky. Milý Tomáš Hafner to stihol len tak tak, až to skoro nestihol. Od cca 9hod prebiehali rozjazdy a súťažné jazdenie okolo cca 13hod., čiže aj žúrovníci si mohli nejakú tú hodinku, dve pospať. Kto však spať nemohol, bol Culka, vláčiaci aparatúru k dj-speaker-hudge stage. Zodpovedný zamestnanec sa pozná hneď z rána. Dožúrované, vyšlo slnko, prišli prví zombíci a jazdilo sa.

Príjemný deň plný surfingu, chillovania v záverečný deň víkendu. Finále bolo naozaj na vysokej úrovni. Kto chcel bojovať o stupne víťazov, musel cutovať, predvádzať rôzne manévre, freestylovať. Otočky o 360° po vode, ollíčka, rôzne finty, špektakulárne manévre a tak. Radosť sa pozerať. Keď už sme pri pozeraní, koho boleli nohy, tak si sadol na lehátka a chillovo pozeral na surferov, ako bojujú s vlnou. Divákov pribúdalo každou hodinou. Okrem samotného surfingu ste si mohli užiť cigánsku (nie cigáku), pivo, kofolu, Red Bull, Jägermeistra a keď tak aj všetko dokopy.

Slovný opis jazdenia nemáme radi, takže prejdeme k výsledkom. Ak sa vám riversurfing páči aspoň z fotiek, určite príďte do Čunova a pozrite si to naživo. času už máte málo, resp. už sa vám to oplatí počas novej sezóny. (budeme samozrejme informovať) Najlepšie sa darilo zahraničným hosťom. Prvé miesto si vyjazdil Alex Schwab s charakteristickou oranžovou prilbou. Alex počas celých „majstrákov“ predvádzal fanatické a freestylom nabité jazdenie plné onebesenia. Skoky z bočnej hrany priamo do vlny, otočky, triky. Právom sa stal pánom vlny. Druhé miesto bral Jan Schenk, taktiež štýlovým jazdením, otočkami. Jan mal pre nás asi najlepší surfový štýl z finálových jazdcov. Tretie miesto brala majsterka Európy v river surfingu, Katrin Gappmayer. Na babu jazdila super (nie že by baby nevedeli jazdiť, ale však to poznáte) Otočky, ollíčka, dravé zákruty. 

Najlepšie z našich skončil Maroš Nemec, stal sa neoficiálnym Majstrom Slovenska v riversurfingu (keďže to bol prvý ročník akcie, ktorá tak povediac len v roku 2012 vznikla na Slovensku). Najlepšou babou zo Slovenska sa stala Miška Kančevová, ktorá sa dostala do poslednej looser round pred semifinále. Miške aj Marošovi gratulujeme. Obaja patria nie len k dobrým riversurf jazdcom, ale najmä surferom. Pochváliť a pomojkať treba všetkých, čo sa akcie zúčastnili a všetkých čo za ňou stály, to však až v záverečnom odseku.

Záver záverov. Možná sme sa trocha premotivovali s troma reportmi, nákladom fotiek (cca 200) a miliónom slov, ale tak keď je výborne na tej divej vlne. Big up patrí všetkým, čo stáli od začiatku pri projekte riversurfignu, všetkým, čo vložili nohu, ruku, surf, nos, hocičo do tohto zaujímavého projektu. Dúfame, že skvelé akcie budú pokračovať aj budúcu sezónu. Určite sa na Divokej Vode vidíme.

PS: Aby sme nezaspali na vavrínoch a tulivakoch po litri Jägra. Ešte treba veľa makať, aby bola vlna vysnívanou oázou. Dobudovať okolie, skvalitniť služby, bezpečnosť. Ide to pomaly, ale isto. Predsa sme národom futbalistov, hokejistov a kanojkárov a na surfing či inú board aktivitu ostávajú len smietky. Čoskoro dovidenia.

SLEDUJTE PRVÉ DVE ČASTI Z RIVER SURF CUPU 2012

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!