Pondelok 01. Októbra 2012
Autor: Boardlife
Foto-video: Kristián
0 komentárov

River Surf Cup Slovak Open 2012 – part two

Prvý článok z River Surf Cup Slovak Open 2012 vás dúfajme navnadil na nový druh pohybovej aktivity v areáli Divoká voda v Čunove. Dnes pokračujeme druhým súťažným dňom a to sobotou, kedy prebiehali vyraďovacie boje, free riversurfing, popíjanie, počúvanie hudby a následná večerná megaparty. Riversuf Cup vchádzal do svojej polovice.

Piatok končil večernou riversurfovou session, kedy sa pod umelým osvetlením striedalo niekoľko jazdcov, ktorý dali prednosť surfingu pred jägrom a red bulíkom. Jazdcov čakala ťažká noc, no s vedomím jazdenia v sobotu sa im sladko zaspávalo. Každý deň boli na vlne stálice, ale aj jazdci, čo sa ukázali raz, zajazdili a museli ísť za svojimi povinnosťami.

Sobotné ráno bolo oveľa chladnejšie, ako to predchádzajúce. Cítiť prichádzajúcu zimu, chladnejšie počasie a sila slnka nie je taká ako pred mesiacom. Skoro každý jazdec však mal neoprén. Hrubší, či tenší, poväčšinou dlhý. Objavilo sa aj pár otužilcov jazdiacich len v boardšortkách. Vlna ťahala po celý deň a tak sa nebolo kam ponáhľať. V rámci súťaže sa jazdilo niekoľko vyraďovacích heatov tak, aby sme v nedeľu mohli odjazdiť semifinále a finále.

Prvý ročník River Surf Cup Slovak Open bol rozdelený na šesť heatov po štyroch jazdcoch. Keďže ženský riversurfing u nás nemá silné zastúpenie (dúfajme, že len zatiaľ) baby jazdili spolu s chalanmi. Ďalšou kategóriou do budúcna by mohla byť aj kategória wakesurferov. Občas sme započuli názor, že nie je úplne spravodlivé porovnávať jazdenie na klasickom surfe a wakesurfe, ktorý je tenší a má iné jazdecké vlastnosti. Tak, či onak, bol to prvý ročník, zoznamovali sme sa so samotným súťažným riversurfingom, takže otázka čistej férovosti sa veľmi neriešila. Do budúcna, ale určite nad tým organizátori porozmýšľajú.

Každým dňom sa na vlne ukazovali nové tváre a tak tomu bolo aj v sobotu. Z Maďarska prišiel pozrieť Peiman Lotfi aj s kamošmi, okúsili vlnu, no viac ich zaujala druhá vlna, ktorá sa vytvárala pod riversurfovým mechanizmom. Pojazdili, pochillovali a večer sa vrátili späť za Dunaj. Ako som už spomenul, sobota bola o poznanie chladnejšia, tak sa počas celého dňa vnútorne prikurovalo. Kurivom bol Jäger a benzínom Red Bull. Očakával sa fanatický záver dňa a ten ževraj aj prišiel.

Víťaz Alex Schwab v galérke.

Kým sa odpraceme na afterparty, ktorá sa konala pod veľkým šiatrom vedľa hotela Divoká voda, spomenieme ešte niečo málo z jazdenia. Už v sobotu sa ukázalo, do bude diktovať. Hostia zo zahraničia nadiktovali riadne prísne vlny a našinec sa len čudoval. Táto časť je dobrá na motiváciu. Príde zahraničný jazdec, ukáže ako sa to robí a hrdý slovenský hrebienok okamžite klesá. Hore hlavu! Naši chalani a aj baby to zobrali z tej lepšej stránky a snažili sa výkonnostne priblížiť jazdcom zo zahraničia. Trénovali, vychytávali si pohyby na vlne. Každý z jazdcov, čo sa zúčastnil akcie výkonnostne určite postúpil vyššie, vidieť to bolo najme na konci akcie.

Hore Robo Jedlička 3x, dole Láďo Bachnár 5x.

Večerná party začínala už podvečer, keď sa pridávalo v popíjaní hore spomenutých tekutín. Veľkou vecou boli Hafove narodky, ktoré oslavoval počas Riversurf Cupu. Cenzúra nám nedovoľuje opisovať veci, ktoré sa diali a tie sa k nám dostavajú útržkovito a sprostredkovane. Vyrchol dosiahli poslední účastníci oslavy okolo 9 hod rannej, kedy z Hafovej izby bolo počuť niekoľko krát za sebou tóny Faith No More. Ževraj úspešná oslava narodenín, tentoraz skutočných, kto by to bol povedal. Nedeľným ránom sa s vami lúčime a prinášame ďalšiu fotogalériu, lebo fotky hovoria o trocha viac, ako samotný text. Pozrite si fanatické jazdenie riderov z piatka, kedy sa na vlne ukázalo niekoľko diktujúcich mladíkov. Áno z piatka, trocha sme to premiešali, aby lúštenie nebolo také jednoduché.

Na fotkách od Kristiána sa objavia Vladimír Bachnár, Tomáš Hafner, Robo Jedlička, Maroš Nemec, Albert Diosi, Jan Schenk, Alex Schwab, Jopy Hečko, Pascal, Ondro a aj dvojica mladých riderov. V našom archíve sa nachádza ešte ďalšia kôpka fotiek, ktoré by bolo škoda nepublikovať a tak vám tretiu časť z River Surf Cup Slovak Open 2012 prinesieme čoskoro. Dovidenia.

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!