Štvrtok 16. Februára 2012
Autor: Boardlife
Foto-video: Kristián
0 komentárov

Roxy Snow Pro 2012 s Bašou a Klaudiou – časť 2.

Prvý diel nášho výletu na Roxy Snow Pro 2012 do rakúskeho Saalbach-Hinterglemmu ste si mohli prečítať pred pá dňami. K reportu patria samozrejme aj fotky Matúša Rendeka v zaujímavom ružovom prevedení. Dnes sa na RSP vrátime druhou časťou a fotkami od Kristiána.

Semifinále odjazdené a my sme s napätím čakali, ako skončia naše baby a či nejaká postúpi do finále, medzi 10 najlepších. Nakoniec sa tak nestalo, ale baby zajazdili fajne, kedy Klaudia skončila dve miesta pred finále a Baša len o pár miest za ňou. Baby sa tak určite nestratili medzi veľkými menami svetového ženského snowboardingu. Po semifinále nasledovala dlhšia pauza, kedy sme stihli sprchu, fajnú večeru priamo do izby a nejaké to povzbudenie na chladné večerné finále. V nasledujúcich riadkoch sme položili Baši Števulovej a Klaudii Medlovej tri otázky:

BLF: Ako hodnotíš Roxy Snow Pro 2012?
Baša: “Roxy Snow Pro bol pre mňa najlepší pretek bez pochýb a zhodli sme sa na tom viaceré baby. Ja som ani nemala pocit, že som na pretekoch. Bola tam super atmosféra a park bol tiež super postavený. Skoky mohli byť trošku väčšie si myslím, ale bol tam problém s rýchlosťou čiže takto to bolo akurát.“

Klaudia: „Roxy Snow Pro hodnotím ako veľmi vydarení pretek. Už len preto, že sa tam mali možnosť stretnúť iba baby. Medzi nimi boli aj dosť známe mená ako Jamie Andreson, Torah Bright čo sa mi dosť rátalo:).Bola to ďalšia super skúsenosť pre mňa a každým rokom vidím, že tie baby idú hore a hore sú čoraz lepšie a lepšie takže mam fakt čo doháňať.“

BLF: Ako hodnotíš svoje účinkovanie na RSP 2012?
Baša: „Toto boli moje prvé preteky po 2 rokoch a jazdilo sa mi fakt super na to, že v parkoch skoro vôbec nejazdím. Viem, že kebyže mám o jeden deň viac tréningu tak by bol môj výsledok trochu iný. Mala som v pláne úplne inú jazdu. Takže nabudúce.“

Klaudia: „Mne sa moc nedarilo. Mala som aj problém s rýchlosťou na druhý a tretí skok ak som trošku vybočila na prvom.“

BLF: Ako skúsená riderka, čo by podľa teba pomohlo Klaudii na jej raste vo svete snowboardingu?
Baša: „Tak všetci potrebujeme toho veľmi veľa natrénovať nielen Klódik. Treba sa zbaviť trošku stresu lebo o nič nejde ja už som sa to naučila aj keď to trochu trvalo. Musí si hlavne dávať pozor na tie svoje kolená.“

BLF: Klaudia, čo s ati najviac rátalo na RSP 2012?
Klaudia: „Kozmetika zadara :) Dobrá atmosféra :)“

Večerné finále za svetiel reflektorov a pribúdajúcich ľudí a samozrejme mrazivej teploty. Na štart sa postavila 10 rideriek a to: Cheryl Maas, Aimee Fuller, Sina Candrian, Cecilia Larsen, Carla Somaini, Isabel Derungs, Jamie Anderson, Malin Johansson, Katie Omerad, Kjersti Buaas. Bolo sa na čo tešiť. Baby svetovej triedy samozrejme predvádzali svetový snowboarding. Aj tu však vidieť jednotlivé rozdiely medzi jazdkyňami. Niektoré vsadili na štýl trikov, niektoré na počet rotácií. Podľa výrazov v tvárach si to všetky užívali. Je super vidieť, že súťaž baví, že je niečo viac ako len odjazdenie povinných jázd. Aj to je príčinou toho, kde náš snowboarding stále je. Resp. kam sa rúti. To je však už iná rozprávka.

Nakoniec vyhrala príjemná Jamie Anderson s trikmi ako bs boardslide, cab 720 nose grab, switch backside 540, backside 360 mute. Zásoba trikov v slušnom rozsahu. Druhá skončila Cheryl Maas a tretia vlasatá Aimee Fuller. Odovzdávanie bolo veľkolepé a rýchle. Baby sa fotili, smiali, srandovali. Ja osobne som mal z akcie veľmi dobrý pocit, čo sa týka organizácie a bezproblémového priebehu. A ako spomenula Baša, v podstate to ani súťaž nebola. A ako skončili naše? Klaudia Medlová na dvanástom a Baša Števulová na šestnástom.

Ceny odovzdané, víťazky vysmiate a hor sa na afterku, ktorá sa konala vo veľkej reštike/klube na svahu. Nebudem opisovať skvelú zábavu a tak, naozaj po dlhom čase veľmi dobrý pomer: málo alkoholu+skvelá hudba = neskutočná zábava. Na afterke zahral Dj Benji Boko. Mne úplne neznámy DJ, ale keď som ho počul hrať, tak som neveril. Kombinoval dramáč s tvrdou hudbou a rapom. Fakt vychytané! Party pokračovala úspešne asi do 2hod po polnoci, kedy sa Mat Rendek vo víre tanca šmykol a dotkol rukou o zem. Naneštastie tam bolo veľa skla a on si rozrezal ruku. Záchranka, nemocnica, čakačka v čakárni, 325€ v prdeli a cesta naspeť v taxíku v ktorom zaspával jeho vietnamský vodič. Čo už? Aj taký je život.

Ráno zobúdzačky neboli vôbec ľahké, už v nemocnici ma lámalo na spanie. Niekoľkohodinový mini spánok zanechá občas viac zla ako kombinácia tvrdé, víno, pivo. Fakt len občas. Mate nahecovaný na freeride jazdenie balí caky paky a vyráža na nepojazdenú druhú stranu nášho freeride spotu v Saalbach-Hinterglemme. Trocha mu aj závidím, ale on je taký, ako hovorí Renďo “Duraceko“. My s Renďom ideme ešte pofotiť Klaudiu, nech má pekné lifestyle fotečky. Vonku príjemne, ale mráz ešte stále cítiť. Posledné fotky, prianie úspechu v Osle a štartujeme dva dni spiaci Passat. Prebúdzanie je ťažké, predsa len teploty, vek a všetko na diesel nepôsobia dobre. Zvládame, štartujeme a odchádzame. Dovidenia Roxy Snow Pro!

Ďakujeme Quiksilveru za pozvanie na takúto top akciu, babám za super reprezentáciu. Fotil Mat Rendek a ja. Mat to zabalil do ružova a ja zas do klasiky. Veľmi príjemný skoro víkend v ktorom bolo všetko od party, jazdenia v lese a žľaboch, až po prácu a sledovanie skvelej akcie, akou Roxy Snow Pro 2012 určite bola.

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!