Nedeľa 01. Júla 2012
Autor: Boardlife
Foto-video: Robo Ludrovský
0 komentárov

Ružomberok skatepark opening 2012

Slovensko nie je krajinou, v ktorou by bol skateboarding v spoločnosti vnímaný ako „prudko zdraviu prospešná aktivita“. Viete, ako to myslíme. Existuje množstvo aktivít, na ktoré dávajú sponzori a štát oveľa väčšie prostriedky. Ku skateboardingu neodmysliteľne patria aj skateparky.

Práve skatepark sa otváral v meste Ružomberok. Nový, veľký, betónový. Ságu budovania skateparku v Ružomberku ste mohli sledovať na Boardlife.sk od jeho počiatku. Výkopy bazénov, prvý betón, schnutie, prvý betón v street časti a tak ďalej. Info o tom kto ho staval, koľko to trvalo a ďalšie informácie si môžete pozrieť v našich news a článkoch.

Dnes sa budeme venovať jeho otvoreniu. Bolo veľkolepé a prebehlo 23. júna 2012. Program bol zložený s jázd skaterov, bikerov, korčuliarov a nového fenoménu, kolobežkárov. Práve mladí chalani s kolobežkami boli príčinou nižšej účasti skaters na otvorení a samozrejme aj paralelné konanie inej skate akcie. Škoda, že chalani otvorenie trocha odignorovali, predsa len ide o skvelý skatepark. Nemenej podstatná vec je aj to, aby ľudia mimo skate komunity videli, že sa skateparky nebudujú len pre korčuliarov, bikerov a mladých kolobežkárov.

Prebehol príhovor primátora, hrali kapely, jazdilo sa. Zopár skaterov sa striedalo s množstvom bikerov a korčuliarmi. Do toho dupalo aj viacero kolobežkárov. Príjemný pohľad bol na nejazdiacich návštevníkov skateparku, ktorí prišli v hojnom počte.

Na záver krátkeho článočku a fotoreportu od Roba Ludrovského poďakujeme všetkým, čo sa na výstavbe, projekte, budovaní a vybavovaní skateparku v meste Ružomberok podieľali. Je vás mnoho, keby sme začali menovať, tak by sme isto niekoho zabudli a to samozrejme nechceme.

Prajeme vám a nám, nech skatepark užívame čo najdlhšie a nech je vzorom aj pre ostatné mestá, v ktorých sa aspoň takýto skatepark nenachádza. Vidíme sa na akciách, video editoch, príjemnom jazdení v Ružomberku. Dovidenia.

SKATEPARK NÁJDETE AJ V NAŠEJ DATABÁZE SKATEPARKOV NA SLOVENSKU

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!