Shred it All Spring Session – skvelé jazdenie nie len v rampe
Pondelok 20. Apríla 2015
Autor: Boardlife

0 komentárov

Shred it All Spring Session – skvelé jazdenie nie len v rampe

Po dlhšom čase, neviem ako začať report. Veľké množstvo zážitkov, super jazdenia, kopec ľudí, neskutočný setup, ktorý na Slovensku už dlho nebol. Tak kde? Asi by som mal začať od začiatku. Myšlienka na jarnú session prišla už počas zaujímavej sezóny v Jasnej a jej autorom boli chalani okolo Shred it All.

Každoročné koncosezónne jarné jazdenie sa chalani vždy snažia niečím ozvláštniť. Minulý rok Boxzila, tento rok tiež a ešte niečo k nej. V Jasnej som na grófstve U Drótyho pobýval od pondelka a sledoval ako tá nádhera na Otupnom rastie. Chalani makali každý deň a kým som sa ja vozil mega natopenými zjazdovkami a žľabmi, oni workovali a škvarili sa. Počas týždňa panovali naozaj letné teploty, slnko a neskutočná pohoda, keď sme si dávali parkové jazdenie. Čo na tom, že nám nepustili GrandJetku, a ani parkový vlek.

Poďme na setup, lebo ten bol dôležitou súčasťou sobotnej Shred it All Spring Session 2015. Na vrchu nás čakala Jama otrokov = dvojvlna + zákopová vyhadzovačka. Vedľa nej drevený vyhadzovací polejam a ešte aj rovná rúrka do streetu. Nasledovala jibová platforma s doublekink dvojtrubkou a rovným dlhým railom. Za nimi sa nachádzali dva rýchle rovné railíky vhodné na kombovanie. Hlavná prekážka prichádza. Chalani, ako sme už spomenuli, si vyrezali, resp. nahrnuli minirampu. Kedy naposledy ste sa mohli pohúpať v rádiusoch na Slovensku? Niektorí z vás ešte ani na svete neboli! Nahrnúť, upratať, šejpnúť rádiusy. Samozrejme, že to nebolo podľa pravítka a dokonalé, ale bola to rampa v Jasnej! Keďže v slovenskej reprezentácii máme 7. halfpipe účastníkov ZOH v rampe, tak sa do/vedľa nej umiestnilo viacero jibových prekážok. Nechýbala ani Boxzila.

Záver celého snowparku tvoril veľký corner, ktorý bol vhodný na preletenie skrz, po bokoch, alebo len takú štýlovku na vrchu. Vedľa rampy bola ešte freeskierska pasca v podobe rovného railu omotaného reťazou. Toto všetko už bolo pripravené vo štvrtok. Pekne šejpnuté, osadené. Že do štvrtka bolo nenormálne luxusné letné super namakané intergalaktické počasie, písať nebudem.

Prišiel piatok, vietor dážď... prišla sobota, mraky, sneženie a hlavne mráz. Všetko to, čo v piatok napršalo, zamrzlo. Nevadí. Stredisko pustilo GrandJet na celý deň, takže ísť cez zamrznutý žľab a stať sa korisťou zobudeného a hladného medveďa nehrozilo. Už na nástupe do kabíny stretávam veľké množstvo riderov, no a to čo vidím na mieste ma veľmi milo prekvapuje. Kopec ľudí, rôzne pohlavia a lokality. Od Bratislavy až po Košice, ba objavujú sa aj jazdci z Holandska, Rakúska, Talianska, samozrejme břatři Česi. Najprv rátam ja... vyše 80 a stále pribúdajú. Nakoniec som napočítal vyše 120 unikátnych ľudí v parku.. samozrejme aj bambuskárov som rátal, teraz sa to hodí. Hehe.

Priebeh akcie bol voľný. Grilovačka, kecanie, postávanie, drinkovanie, ale hlavne jazdenie. Nehrotilo sa to žiadnymi organizovanými sessions, až na pokus o jednu. Jazdi však nemajú radi nič organizované a tak sa celý deň jazdilo a užívalo. Ono je to ťažko opisovať takúto akciu. Tu treba prísť a prežiť. Nebudem zbytočne klábosiť o jednotlivých jazdcoch, ich trikoch, zábave, super atmosfére, ale prejdem pomaly, ale iste k záveru.

Big UP chalanom zo snowparku v Jasnej, ktorí sa postarali o túto neskutočnú parádu, všetkým, čo sa nejako pričinili k akcii, stredisku Jasná – Nízke Tatry, že nežgrlošilo a dalo ratrak a pustilo GrandJet na celý deň a hlavne vám, ktorí ste prišli a tým podporili akciu. Je super vidieť, že snowboarding u nás ešte ľudí baví. Stačí robiť veci srdcom.

Ceny od partnerov boli rozdané, pomaly sa blížila záverečná. Prezliecť sa, hodiť niečo do žalúdka aby bolo čo večer vracať. Schyľovalo sa na obrovskú party. Before party prebiehala na izbách hotela, kde sa koštovali všelijaké šmaky, rozprávali príbehy a hodnotila sezóna. Keď sa minulo všetko to, čo sme si nabalili, prešlo sa trsať do baru... a trsalo sa do neskorých ranných hodín.

Uff, náročný, no krásny víkend v Jasnej. Ospravedlňujem sa za nižšiu kvalitu fotiek, keďže štrajkovala technika a aj ja koncom sezóny, piť pri každom písaní reportu už nezvládam. Dúfam, že Paťove video vám viac priblíži skvelú atmosféru. Shred it ALL ďakujeme!

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: jasna shred it all chopok spring u rampa

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!