Pondelok 20. Augusta 2012
Autor: Boardlife
Foto-video: Kristián, Lulla
0 komentárov

Skateboarding na festivale Grape 2012

Festival Grape si už minulý rok vyskúšal ako chutí skateboarding v jeho „útrobách“. Množstvo divákov, jazdci, skateboarding a skvelá pohoda pri obľúbenej hudbe, ktorú si každý na Grape nájde. Minuloročnú minirampu od FS tento rok priniesli študentské karty Roxy a Quiksilver od Tatra banky. Ako sa nám a vám jazdilo, si môžete pozrieť v nasledujúcom reporte, zameranom na skateboarding.

Úspech minirampy z minulého ročníka Grape sme chceli zopakovať aj tentoraz. Dúfame, že sa nám to spolu s našimi partnermi podarilo. Rampa bola prevezená zo Zlatých Pieskov a Wakelake už v stredu. Chalani z FS teamu aj s pomocníkmi (samotní skaters) ju rozložili a pripravili na piatok, kedy sa malo začať jazdiť. Podľa reakcií na rôznych sietiach sme tušili, že sa tešíte aj vy. Nadišiel piatok, úvodný deň Grape festivalu 2012. Brány a aj miničko sa otvorili.

Lifestyle fotky s prímesou skateboardingu a skimboardingu na Grape 2012 nájdete aj v našom prvom reporte.

Piatkové jazdenie bolo v znamení pohody, chiillu, úvodného stretnutia skate aj neskate kamošov z rôznych častí Slovenska. Bratislava, Žilina, Nitra, Bánovce a ďalšie mestá tu mali svojich skaters, ktorí prišli aj kvôli možnosti zajazdiť si na festivale. Je super, že na Grape stojí miničko, nie je veľa možností jazdiť na festivaloch, alebo niekde, kde nejde čisto len o skateboarding. Festival, hlavne hudba a ešte k tomu aj jazdenie, tak to si prialo veľa z nás. Piatok prebehlo niekoľko exhibícií v podaní riders. Objavili sa tu skaters, zopár bladerov a jeden biker, zato však nakladal husto.

Lifestyle fotky s prímesou skateboardingu a skimboardingu na Grape 2012 nájdete aj v našom prvom reporte.

Jazdenie pokračovalo až do neskorších hodín, keď bolo ešte vidieť. Nádhera pri zapadajúcom slnku. Menovite jazdili Braňo Mrváň (hecovali ho určite pokriky od okolostojacich násťročných dievčat) hehe. Braňo Moravčík, Juro Vartík, Marek „Aktív“ Jača, Lukáš Mihalec, Mišo Horečný, Adam Tran, Mišo Babinec, Karol Illeš a ďalší. Striedali sa počas celého dňa. Zajazdiť si mal možnosť každý, čo sa udržal na nohách a aspoň trocha tušil, o čom sú štyri koliečka a doska. Popri jazdcoch bolo vidieť aj množstvo ľudí motajúcich sa okolo slovenskej skate scény. Veľkou škodou bolo zranenie Erika Cvopu, ktorý mal už pripravený špeciálny rampový program spojený s pitím rôznych mokov. Veľká škoda, snáď nabudúce.

Jazdilo sa samozrejme aj v sobotu, ale už za temnejšieho a taktiež o poznanie chladnejšieho počasia. Jazdcom to samozrejme nevadilo. Počas dňa taktiež prebehlo zopár exhibícií za hudobného doprovodu. O speaking sa starali rôzny ľudia, ale keď prišiel Peťo Mercell, známy to skater zo Zvolena, o zábavu bolo postarané. Keďže Peťo má jazdenie v popise práce, na Grape dal prednosť iným činnostiam, ktoré sú s tým spojené.

Boardlife.sk zóna na Grape 2012 však neobsahovala len miniramou a stanové mestečko, ale aj zaujímavý mini bazén na skimboarding. Priniesli ho chalani z Čiech a hlavne za teplého počasia v piatok sa fanaticky skimboardovalo. Ak ste boli z Boardlife stanového mestečka, jazdenie bolo zadara. Ak ste neboli, za naozaj smiešnu cenu ste mohli jazdiť dva dni. Šancu využilo cca 70 ľudí, na počudovanie hlavne dievčat. Hodiť dosku a skĺznuť sa. Tie odvážnejšie v bikinách skúsili aj zopár freestyle trikov. Najviac však dávali chalani z Čiech. Po čase pribudla aj vyhadzovačka a boxová konštrukcia a mohlo sa ísť freestylovať. Kto si na miničko a ani skimboard netrúfal, tak ten určite využil balanceboardy, ktoré ste našli pred Boardlife.sk stanom.

Lifestyle fotky s prímesou skateboardingu a skimboardingu na Grape 2012 nájdete aj v našom prvom reporte.

Dva dni festivalovania, jazdenia, užívania si dali zabrať iste každému. A aj nám. Kopec nových zážitkov, skvelých koncertov, úsmevné príhody. Grape 2012 bol skutočne fajn festival. Vyhodnocovať nejakého najlepšieho jazdca nemá zmysel, keďže išlo o nesúťažné pohodové jazdenie. Lukáš Mihalec samozrejme mega, hadr v rampe, polety a všeličo ďalšie. Taktiež štýlový Braňovia, pavúk v rampe Mišo Horečný a samozrejme aj ďalší. Určite veľký zážitok aj pre divákov, ktorí sa pri rampe zastavovali.

Grape 2012 je za nami, sme radi, že sa vám páčila naša Boardlife.sk zóna, ktora vznikla aj vďaka partnerom Tatra banka a Husky. Treba oceniť každý prínos v tejto nie práve ideálnej dobe pre skateboarding. Však naše hlavné mesto nemá stále skutočný skatepark. Aspoň takto sme chceli zabudnúť na problémy a užiť si to spolu s vami. Dúfame, že sa vidíme aj o rok a v ešte väčšom štýle.

 S pozdravom redakcia a celý Boardlife.sk team. 

Partneri Boardlife.sk zóny na festivale Grape 2012:

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!