Skvelá otvráračka strediska Jasná - Nízke Tatry
Piatok 04. Decembra 2015
Autor: Boardlife

0 komentárov

Skvelá otvráračka strediska Jasná - Nízke Tatry

Piatok 4. decembra 2015 prebehlo v stredisku Jasná Nízke Tatry otvorenie novej zimnej sezóny 2015/2016. Otvorené viaceré zjazdovky, málo ľudí, skvelé počasie a zábava na snehu s kamošmi. Celkovo vyše 6 km jazditeľných zjazdoviek.

Snehu na otvorených (a jednej neotvorenej) zjazdovkách bolo dostatok. Kamene sa občas našli, ale bola to skorej náhoda, keďže snehový základ je dobrý. Na severnú stranu svieti slnko až poobede, tak sme sa hneď z rána 8:30 rozhodli ísť na južnú, kde už od rána pieklo slnko. Prvé obľúčiky, fanatický carving, nejaké to úvodné ollie na svahoch Jasnej. Fantastický pocit. Keďže bol pracovný deň, ľudí v stredisku málo. Nádherná inverzia spôsobila to, že hore bolo oveľa teplejšie ako dole.

Jazdili sme vkuse cca 3 hodiny, potom sme si išli oddýchnuť. Na Chopku sa konalo nejaké otváracie mecheche, no my sme dali prednosť radšej jazdeniu. Našou obľúbenou otváračkouvou zjazdovkou na Juhu bola (oficiálne neotvorená, no príjemne jazditeľná) 32a Vyhliadková a následne 31 Slnečná. S pribúdajúcim časom a pečúcim slnkom sa kvalita zjazdovky zhoršovala, no počas celého dňa bola jazditeľná.

Záverom dňa sme sa stihli poopaľovať, vychutnať si oddych a okolo tretej sme sa pobrali domov. Celkovo hodnotíme otváračku na výbornú. Zjazdovky kvalitne upravené, dostatok snehu, skvelé počasie, málo ľudí a dokonca aj vlekári boli príjemní. Top! Dúfame, že v tomto trende budú nasledovať aj ďalšie dni v stredisku Jasná - Nízke Tatry.

V sobotu 5.decembra 2015 prebehne slávnostné otvorenie strediska a vyvrcholením bude Winter Music Opening. Stredisko plánuje spustiť aj ďalšie vleky a zjazdovky, sledujte info.

Víkend 05. 12. - 06. 12.

Otvorené zjazdovky:
13 Biela Púť
2a Májová Rovná Hoľa - Priehyba
2b Májová Priehyba - Jasná
5 Turistická
5a Turistická
11 FIS Rovná Hoľa - Záhradky (od traverzu 43)
14 Lúčky
36 Krúpová
31 Slnečná
33a Zjazdárska (Obmedzené)
34b Panoráma Predné Dereše - Kosodrevina (Obmedzené)

Lanovky v prevádzke:
A1 Priehyba - Chopok
A4 Jasná - Priehyba
B3 Biela Púť - Jasná
B4 Jasná - Luková
B1 Záhradky - Rovná Hoľa
B8 Lúčky - Vyhliadka
B6 Srdiečko - Kosodrevina
A2 Kosodrevina - Chopok
C8 Krupová I

Prevádzková doba: 8:30 - 15:30

Viac informácií o aktuálnom stave zjazdoviek, spustených vlekoch, cenách a ďalších informáciách nájdete na www.jasna.sk

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: jasna chopok opening

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!