Piatok 30. Novembra 2012
Autor: Boardlife

0 komentárov

Slovenské zimné strediská sa pripravujú na príchod sezóny 2012/2013

Zima sa blíži a zimné slovenské strediská finišujú prípravy na ňu. Ako to bude vyzerať v našich najznámejších strediskách v sezóne 2012/2013? Kedy prebehne otváračka stredísk? Čo všetko budete mať k dispozícii na otváračke? A samozrejme nás zaujímajú aj informácie o snowparku. Poďme na to. Spýtali sme sa stredísk Jasná – Nízke Tatry, Vysoké Tatry, Donovaly, Martinské hole, Valčianska dolina.

Park Snow Donovaly

Kedy bude vo vašom stredisku otvorenie zimnej sezóny 2012/2013?
Hneď ako to snehové podmienky dovolia. Na Donovaloch nebýva zvykom nejaké slávnostné otvorenie strediska na novú sezónu. tešíme sa však na každého návštevníka už prvý deň spustenia strediska v novej sezóne. V deň prvého otvorenia strediska bude pravdepodobne špeciálna cena skipasu, všetko však závisí od mnohých okolností. Budeme určite informovať aj o dátume spustenia strediska a aj o cene skipasu ten deň.

Aké novinky sa chystajú do strediska a v akých osvedčených aktivitách budete pokračovať?
Na Donovaloch túto sezónu nájdete detský Funpark, ktorý sa nachádza v časti Mistríky, v najvhodnejšej lokalite pre výučbu lyžovania - a to priamo medzi dvomi lyžiarskymi svahmi Nová hoľa a Záhradište. K 2500 m2 pôvodnej plochy Funparkuu Patty Ski pribudlo v decembri 2011 nových skoro 10 000 m2 čím sa zaraďuje spolu s vybavením do popredia detských parkov a je druhým najväčším svojho druhu v Európe.

V spolupráci s neďalekým lyžiarskym strediskom Ružomberok – Malinô Brdo sme pre všetkých pobytových hostí pripravili zaujímavú možnosť vyskúšať popri donovalských svahoch aj tie ružomberské. Všetky lyžiarske lístky, ktoré si zakúpite na min. 2 dni od sezóny 2011/2012 môžete využívať na lyžovačku aj na 12 km zjazdoviek rôznej náročnosti v stredisku vzdialenom od Donovál len 28 km. Viac informácií sa dozviete z pripravovanej správy o stredisku Park Snow Donovaly.

Našich čitateľov najviac však zaujímajú informácie o snowparku na Donovaloch.
V stredisku Park Snow Donovaly prevádzkujeme najlepší snowpark na Slovensku (podľa výsledkov ankety na portáli www.boardlife.sk). Našim cieľom a celej našej „crew“ je park čo najskôr na začiatku sezóny otvoriť a dennou údržbou ho udržiavať  v najlepšom stave. V posledných dvoch sezónach bol  Riders Park Donovaly vždy prvým otvoreným slovenským parkom.

V parku sa nachádzajú zvyčajne 3 skoky a 12 prekážok, ktoré sa počas sezóny obmieňajú,  aby bolo jazdenie v ňom stále výzvou. Každú sezónu pribúdajú do parku nové prekážky, v minulej sezóne aj Chillout zóna s hudbou.  Spolu s novým exkluzívnym sponzorom Riders Parku – Alpine-Pro, do budúcna uvažujeme s jeho neustálym zväčšovaním, dopĺňaním a hlavne skvalitňovaním s cieľom naďalej zotrvať ako najmodernejší a najlepší snowpark na Slovensku. Všetky informácie o našom snowparku nájdeš na webovej stránke www.riderspark.sk

Jasná – Nízke Tatry

Kedy bude vo vašom stredisku otvorenie zimnej sezóny 2012/2013?
Plánovali sme stredisko otvoriť už 30.11.2012 a ponúknuť návštevníkom jazdenie za 1€, ale počasie bolo proti. Oficiálne otvorenie zimnej sezóny 2012/2013 prebehne v týchto strediskách 01.12.2012

Bude v rámci otvorenia zimnej sezóny v stredisku prebiehať sprievodný program pre návštevníkov?
Áno, pre našich návštevníkov chystáme počas prvého dňa zaujímavý sprievodný program. Hudobné stage budú počas celého dňa v Jasnej, Tatranskej Lomnici aj na Štrbskom Plese. Lavína skvelej muziky sa bude valiť na popoludňajšom Open Air koncerte v Jasnej, ktorý vyvrcholí skvelou mega party v kluboch Happy End v Jasnej a Humno v Tatranskej Lomnici. Počas dňa si môžete užiť športové preteky vo všetkých strediskách o fantastické ceny!

Na čo všetko sa návštevníci počas otvorenia strediska môžu tešiť? Bude v rámci otvorenia sezóny špeciálna cena skipassu?
Návštevníci sa v sobotu 1.12.2012 môžu tešiť na atraktívny program. Vystúpia kapely a interpreti ako: Anita Soul + live band, Igor Kmeťo ml., Majk Spirit, Dj Ekg, Dj Popper, Johnny Mečoch a tanečná fakulta. Moderátori Rádia Expres, Rytmus, Ego, Dj Robert Burian, Dj Sak Noel (Španielsko).

Novinky strediska v zimnej sezóne 2012/2013?
Je ich veľké množstvo. Napríklad na severnej strane Chopka pribudnú až 2 kabínkové lanovky. Tá najvýznamnejšia a prelomová je lanovka Funitel, ktorá patrí k najmodernejším technológiám na svete. Najveternejšie miesto Slovenska, takto bude garantovať prepravu počas celej sezóny. Systém umožňuje jazdu lanovky pri rýchlosti vetra až do 120 km/hod. Cesta na vrchol povedie zo stanice Priehyba (výstupná stanica 6-sedačkovej lanovky) a návštevníci Nízkych Tatier sa na vrchol Chopka dostanú za komfortných 6 a pol minúty. Prepravná kapacita novej lanovky bude 2 480 os./hod., každá z 22 kabín prekoná vzdialenosť viac ako 2 000 metrov a zdolá prevýšenie 655 metrov. V porovnaní so sedačkovými lanovkami sa dopravná rýchlosť zvýši na 7 m/s. Na severnej strane to však nebude všetko. Absolútnou novinkou na Slovensku bude aj použitie lanovkového systému Twinliner. Pôjde v podstate o lyžiarsky výťah - šikmý výťah zabezpečí presun lyžiarov, snowboardistov a v lete aj peších turistov z Bielej Púte (Kolieska) na Priehybu do údolnej stanice Funitelu tak, aby títo mohli Funitelom pokračovať v jazde ďalej na Chopok.

Súčasťou komplexného prepojenia Chopku Sever a Chopku Juh je tiež uvedenie do prevádzky 15-miestnej kabínkovej lanovky v lokalite Kosodrevina – Chopok Juh. Táto kabínka sa svojím riešením podobá na obľúbenú kabínku Grand Jet na Otupnom. Nová kabínka na vrchol Chopku z južnej strany je však väčšia, vhodná až pre 15 osôb. Kapacita kabínky je 2 800 os./hod. a z Kosodreviny na Chopok pasažierov vyvezie za niečo vyše 5 a pol minúty a odolá aj vetru s rýchlosťou do 90 km/hod. V Jasnej je však množstvo ďalších noviniek, o ktorých budeme samozrejme informovať.

Bude sa v Jasnej v zimnej sezóne 2012/2013 nachádzať snowpark? Ak áno, kde bude postavený a aký bude mat setup?
Snowpark bude stáť na zjazdovke Otupné, aké prekážky v ňom budú a kedy bude postavený budeme vedieť čoskoro. (poz. red. samozrejme vás budeme na www.boardlife.sk informovať)

Vysoké Tatry – Štrbské Pleso a Tatranská Lomnica

Kedy bude vo vašom stredisku otvorenie zimnej sezóny 2012/2013?
Plánovali sme stredisko otvoriť už 30.11.2012 a ponúknuť návštevníkom jazdenie za 1e, ale počasie bolo proti. Oficiálne otvorenie zimnej sezóny 2012/2013 prebehne v týchto strediskách 01.12.2012

Bude v rámci otvorenia zimnej sezóny v stredisku prebiehať sprievodný program pre návštevníkov?
Áno, pre našich návštevníkov chystáme počas prvého dňa zaujímavý sprievodný program. Hudobné stage budú počas celého dňa v Jasnej, Tatranskej Lomnici aj na Štrbskom Plese. Lavína skvelej muziky sa bude valiť na popoludňajšom Open Air koncerte v Jasnej, ktorý vyvrcholí skvelou mega party v kluboch Happy End v Jasnej a Humno v Tatranskej Lomnici. Počas dňa si môžete užiť športové preteky vo všetkých strediskách o fantastické ceny! Čoskoro viac info o konkrétnych miestach.

Bude sa v niektorom zo stredísk vo Vysokých Tatrách nachádzať snowpark?
Samozrejme bude aj tento rok snowpark na Štrbskom Plese. Miesto ostáva také ako po minulé roky, čiže na zjazdovke Interski. Viac informácií o snowparku na Štrbskom Plese prinesieme samozrejme čoskoro.

Martinské Hole – Winter Park Martinky

Kedy bude vo vašom stredisku otvorenie zimnej sezóny 2012/2013?
Otvorenie sezóny je závislé na poveternostných podmienkach, sme pripravení využiť prvé priaznivé mrazy na spustenie zasnežovacieho systému.

Bude v rámci otvorenia zimnej sezóny v stredisku prebiehať sprievodný program pre návštevníkov?
Počas otvorenia sezóny bude pripravený sprievodný program vo forme prezentácie niektorých športových značiek, detaily ešte dolaďujeme. Informácie uverejníme ako náhle bude všetko pripravené.

Na čo všetko sa návštevníci počas otvorenia strediska môžu tešiť? Bude v rámci otvorenia sezóny špeciálna cena skipassu? Na čo nové sa môžu návštevníci vášho strediska tešiť?
Otvárame nový bufet na nástupnej stanici 6-sedackovej lanovky. Toto miesto je zároveň ideálne na realizáciu rôznych eventov a podujatí spojených s propagáciou partnerov strediska. O programe počas otvorenia a aj cene skipasu v ten deň budeme informovať.

Bude sa v stredisku Winter Park Martinky v zimnej sezóne 2012/2013 nachádzať snowpark? Ak áno, kde v rámci strediska bude postavený a aký bude mat setup?
Park samozrejme plánujeme aj pre túto sezónu. V minulej sezóne boli parky dva. Jeden na zjazdovke Javorina, druhý na zjazdovke Nový Floch, pod trasou 6-sedačkovej lanovky. Nakoľko park Javorina bol kvôli počasiu častokrát mimo prevádzky, plánujeme sa viac zamerať na park na zjazdovke Nový Floch. V rámci letnej údržby strediska prebehli aj zemné úpravy tohto parku, aby bola potrebná menšia snehová pokrývka na vybudovanie skokov a dopadov v parku.

Snowland – Valčianska dolina

Kedy bude vo vašom stredisku otvorenie zimnej sezóny 2012/2013?
Oficiálne otvorenie zimnej sezóny bude 28. 12. 2012, jazdiť sa bude samozrejme dúfame skôr, všetko záleží od počasia.

Bude v rámci otvorenia zimnej sezóny v stredisku prebiehať sprievodný program pre návštevníkov?
28. 12. 2012 bude u nás veľký hudobný festival, kde vystúpia rôzni interpreti.

Bude sa v stredisku Snowland v zimnej sezóne 2012/2013 nachádzať snowpark? Ak áno, kde v rámci strediska bude postavený a aký bude mat setup?
Áno, snowpark bude opäť vybudovaný v stredisku, na ľavej strašne zjazdovky č. 1, aké bude mať prekážky a skoky zatiaľ neviem špecifikovať, ale dosť možné, že také isté ako minulý rok. + poz. red. my už vieme, že prekážky prešli rekonštrukciou a pribudli aj niektoré nové. 

Vrátna – Free Time Zone

Kedy bude vo vašom stredisku otvorenie zimnej sezóny 2012/2013?
Ochutnávku lyžovačky ponúkame všetkým nadšencom lyžovania 8.12.  V sobotu a nedeľu 8.-9.12.2012 bude v prevádzke 4-sedačková lanovka na Pasekách. Následne počas týždňa bude stredisko mimo prevádzky, aby sa technickým zasnežovaním čo najrýchlejšie rozšírilo zjazdovky a  otvorilo nové. Dennú prevádzku odštartujeme po oficiálnom otvorení zimnej sezóny, ktorú organizuje Oblastná organizácia cestovného ruchu Malá Fatra a uskutoční sa v piatok 14.12.2012 o 15:00 hod na námestí Andreja Hlinku v Žiline.

Bude v rámci otvorenia zimnej sezóny v stredisku prebiehať sprievodný program pre návštevníkov?
Oficiálne otvorenie sezóny bude v piatok 14.12.2012 na námestí Andreja Hlinku v Žiline a bude doplnene zaujímavý hudobným programom, súťažami a tiež ako sprievodná akcia bude prebiehať Big Jump Exhibition 2012

Novinky strediska v zimnej sezóne 2012/2013?
Kompletne zrekonštruovaný detský park, nový lyžiarsky vlek na Pasekách, ktorý je dlhší, komfortnejší a s vyššou prepravnou kapacitou, nová štýlová kaviareň a zmodernizované priestory babysittingu na Pasekách, zaradenie strediska Vrátna free time zone do projektu Slovakia super skipass = skipass umožňujúci užiť si lyžovačku v siedmych veľkých slovenských lyžiarskych strediskách.

Bude sa v stredisku v zimnej sezone 2012/2013 nachádzať snowpark? Ak áno, kde v rámci strediska bude postavený a aký bude mat setup?
Snowpark v tejto zimnej sezóne v našom stredisku bude v lokalite Paseky – v okolí lyžiarskeho vleku „K-skryty“. Presnejšie info doplníme. Info aj na www.vratna.sk

Zima pomaly prichádza do väčšiny slovenských zimných stredísk. Našich čitateľov však zaujímajú aj informácie o snowparkoch v jednotlivých strediskách. V ďalšom pripravovanom článku sa dozviete viac od shaperov jednotlivých parkov. Stay tuned.

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!