Slovenský skateboardový pohár 2017 - úvodné info od chalanov z LowCostu
Pondelok 12. Júna 2017
Autor: Boardlife

0 komentárov

Slovenský skateboardový pohár 2017 - úvodné info od chalanov z LowCostu

Slovenský skateboardový pohár 2017 bude pod taktovkou chalanov z Lowcostu. Tak ako minulý rok, tak aj tento sa môžete tešiť na skateboarding vo viacerých slovenských mestách. Čo majú chalani nové a ako ten pohár bude vyzerať, sa dozviete v nesledujúcom rozhovore.

BLF: Ako hodnotíte minulý ročník, prvý pod vašou taktovkou?

LowCost: Prvý ročník dopadol nad očakávania. Samozrejme, že to malo niekoľko múch a kopec vecí sa dalo spraviť lepšie. Ale aj napriek tomu prišlo veľa ľudí, dobre sa bavili a dodnes počúvame pozitívne ohlasy a ľudia sa na tento ročník tešia. To nás motivuje k tomu, aby sme chyby už neopakovali a posunuli tento ročník o krok ďalej!

BLF: Čo zohralo najviac pri výbere zastávok série 2017 a prečo sú niektoré nová oproti minulému roku?

LowCost: Pôvodne mali zastávky vyzerať inak. Chceli sme zmenu, tak sme vymenili Lipťák za Žilinu a Šurany za Sereď. Zvolen a Košice mali ostať. Chlapci zo Šurian sa nám však ozvali, že by to tam veľmi chceli a im, rovnako ako nám sa to tam prvý rok páčilo. Tak sme si povedali, že spravíme zastávok 5. Potom však Košice vypadli, nenašli sme dátum vyhovujúci aj nám aj Košičanom, takže by sme to museli celé riešiť sami a stálo by nás to veľa úsilia a financií, tak sme sa dohodli, že tento rok Košice vypustíme.

BLF: Čím chcete spestriť ročník 2017? Čo bude nové?

LowCost: Minulý rok sme videli, že skejťáci majú o SSPčko záujem a myslím si, že oň majú záujem aj tento rok. Tak sme sa zamerali aj na širšiu verejnosť a chceme všetky zastávky spraviť atraktívnejšie aj pre diváka. Na každej zastávke bude kopec stánkov s pivom a občerstvením. Skateshopy tam budú mať stánky s vecami, bude sa prezentovať kopec slovenských merchov a tešiť sa ľudia môžu aj na rôzne workshopy. Okrem toho budú cez prestávky v súťaži prebiehať rôzne súťaže o pivá a zaujímavé ceny. Skejťáci sa zase tento rok menej zničia, pretože celá súťaž bude trvať kratšie. Je to pre jazdcov dobré, lebo minulý rok, to v daných teplotných podmienkach bolo ozaj náročné. K tomu všetkému ešte DC bestricky a deň ako vyšitý! Afterky tento rok neriešime v kluboch, všetko chceme sústrediť v skateparkoch. Takže sa máte na čo tešiť!

BLF: Aké sú vaše očakávania, s čím by ste boli spokojní?

LowCost:  Spokojní budeme, keď prídu ľudia, budú sa dobre baviť a povedia si, že toto je tá akcia, na ktorú chcem prísť aj o rok! Ak k tomu ešte budú spokojní sponzori a my na tom neprerobíme, tak si povieme, že nám to vyšlo.

BLF: Je tu priestor na rozširovanie SSP na viac zastávok?

LowCost: Priestor na viac zastávok určite je. Ako som písal, už tento rok sme ich chceli 5. Všetko to však závisí od financií a ochoty ľudí v druhých mestách. Potom je tu zase ďalšia vec, že na Slovensku zas až toľko skateparkov, kde by sa to reálne mohlo konať nemáme. Ale myslím si, že raz počet zastávok zvýšime.

BLF: Chýbajú KE, LM, bašty slovenského skateboaridngu, prečo?

LowCost: Zmena je život a tak sme od začiatku vedeli, že sa niektoré zastávky budú meniť. Liptovský Mikuláš je miesto, kde niekedy bývali najlepšie súťaže. Pamätáme si ich a preto sme minulý rok zahrnuli do SSP Lipťák opäť. Scéna sa však mení a nová generácia v Liptovskom Mikuláši nie je taká silná a minulý rok sa na súťaž nezapísal ani jeden domáci jazdec. Aj preto sme sa rozhodli vymeniť práve LM za Žilinu, ktorá je ku nemu relatívne blízko a domáci sa na kolo v ich meste neskutočne tešia. Košice som už spomínal. Mali sme ich v pláne, bohužiaľ sa nám to tento rok nepodarilo. Nechceli sme aby sa nejaké kolo prekrývalo s inou veľkou akciou na Slovensku a zároveň sme potrebovali pomoc od nejakej košickej spojky. Tieto faktory sa nám však nepodarili skĺbiť dokopy. Verím však, že scénu aj z východu uvidíme na ostatných zastávkach. Určite nebudú ľutovať!

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: ssp lowcost skate pohar

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!