Pondelok 26. Marca 2012
Autor: Boardlife
Foto-video: Kristián
0 komentárov

Spring Session in da Riders Park 2012

Koniec zimnej sezóny sa blíži. Je to cítiť vo vzduchu. Púčiky pučia, vtáčiky čvirikajú a dievčatá odhaľujú svoje biele neopálené ramená, lýtka a dekolty. Slnko každým dňom silnie a tak sa nám sneh stráca pred očami. To je čas na Spring Sessions.

Jednu takú menšiu si pre vás pripravila SAS (nie tá politická strana, ale snb asociácia). Na sobotu 24. marca sa vybavilo slnečné počasie, bezvetrie, + 12°C na svahu a kopec kamošov v asi najlepšom snowparku na Slovensku (anketa stále prebieha, no my svoj názor už dávno máme :) Dokopy sa stretla asi stovka jazdcov ako na doskách, tak aj bambuskách.

Jazdil sa celý park tj. jeho vrchná jibová časť s niekoľkými železnými prekážkami, tri skoky v rade, ktoré si aj napriek pretrvávajúcemu teplému počasiu udržujú kvalitné rozmery a hlavne aj najväčší skok v Ridersparku. Shaperi si dali záležať, aby nie len na sobotu bolo všetko pripravené do najväčšieho luxusu. Veľkým šťastím pre snehové prekážky v snowparku sú ranné mrazy, ktoré to celé držia pokope.

Program bol jednoduchý. Jazdiť, zabávať sa, opaľovať, testovať dosky a hlavne si užívať. Čo už o tom viac písať? V podstate nič. Takéto akcie treba zažiť. Každý si jazdil svoj snowboarding. Maťo Matys, Janko Tatarka a Klaudia Medlová si dali aj najväčší skok v parku. Ostaní rideri chilovali na menších skokoch, no vidieť bol riadny hecung a progres. Najmä Maťo Dolník sa hecol do double frontfilpu na záverečnom skoku. Vyšlo mu, aj keď nie na úplne 100% čisto. – Yeah! Jazdilo však veľa veľa riderov.

Každý si našiel svoj diel na Spring Session in da Riders Park. Ja som sa napríklad strašne dobre zabavil na doske, nemenovanej značky začínajúcej na písmeno G (Gucci nie) a ich najjibovejšom modeli. 100% press a butter zábava na snehu. Popri grilovaní klasicky hral Dj Ejvn a sem tam dačo šplechol aj Hlina, aby reč nestála. Na konci sezóny sa nechce nikomu robiť, ale jazdiť áno. A tak to má byť. 

Viac netreba, Spring session na Donovaloch dúfajme nebola poslednou túto sezónu. Väčšina z nás a vás určite ide na Burton Špindl Spring Session, ktorá sa koná už koncom týždňa v Čechách. Už teraz nám však kukučka vykukala, že sa podobné spring akcie plánujú aj na Slovensku a to budúci (po BSSS) a ďalší víkend. Nechajme sa prekvapiť.

Už sa mi nehce obkecávať akciu, tešte sa zo života a jazdenia. A bla bla bla bla blablabla..................... Fotky taktiež nájdete v ::: GALÉRII ::: pekne pokope....

Na záver si pozrite zopár fotiek, ktoré sa nám počas dňa podarilo spraviť. Aj nám sa už chce viacej jazdiť a chilovať ako vychytávať si jazdcov. Celá akcia bola viac menej neformálna a jazdilo sa ako sa komu chcelo. Medzi nimi je aj zopár lyžníkov, čo lietali na najväčšom skoku. Snáď sa nikto nerozčertí :)

Jááj a ešte jedna vec. Zaujímavá vec, čo sa podarila shaperom z Ridersparku. Medzi dvoma platformami skokov vuznikla unikátna slovenská super halfpipe. Mal prísť aj Shaun White sa na nej pohúpať, ale do Bratislavy už pomaly nelieta žiaden zaoceánsky let, tak sa na to vykašlal. Treba podotknúť, že superpipe je v klasickom slovenskom stave a zábava v nej zaručené. Sme hrdí, že u nás máme už druhú rampu! Yes :) 

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!