Pondelok 18. Júna 2012
Autor: lentila

0 komentárov

Surftripy vo Francúzsku a Španielsku

Za podpory Boardlife.sk začali vo Francúzsku pri mestečku Hossegor tradičné surfové pobyty - Surftirpy - www.surf-trip.sk. Chladné počasie pri Atlantiku prvých dní vystriedalo slniečko a perfektné vlny.

Hlavnými inštruktormi sa už po piaty krát stal Talian Daniele Carlucci, ktorému tento rok pomáha anglický surfer Brett Davies. Brett priletel do Francúzska priamo z africkej Ghany, kde za podpori rôznych profesionálnych jazdcov založil surfový kemp  pre miestne talentované deti. "Učiť surfovať ľudí, ktorí nežijú pri mori a pomáhať im nájsť nadšenie pre nový šport a životný štýl je pre mňa veľkou odmenou. Mám radosť, keď vidím ako pokračujú a ako vyvíjajú" hovorí Brett Davies, ktorý surfuje už viac ako 30 rokov. 

Surfovanie je jeho životom a všetko, čo kedy v živote robil sa točilo práve okolo surfingu. Pracoval v surfshopoch, šejpoval surfové dosky v Anglicku, deväť rokov pracoval pre Rip Curl a súťažil vo svetovom pohári. Pred dvomi rokmi začal s projektom West Africa Surfing Association. Asociácia podporuje africké deti, ktoré surfujú. Európsky jazdci dávajú Brettovi svoju surfové výstroje a ten ich potom rozdáva budúcim surfovým talentom Afriky. Pre jednotlivé oblasti Afriky organizuje Brett aj súťaže. "V septembri sa mi podarilo zobrať tri deti z Ghany na súťaž do Juhoafrickej republiky, kde súťažili vo svetovom pohári" uvádza Brett jeden zo svojich úspechov. Všetko o tomto porjekte nájdete na www.surfghana.over-blog.com.

Pokial sa aj vy chcete naučiť surfovať, skúste sa prihlásiť na www.surf-trip.sk. Voľných je ešte päť týždňov vo Francúzsku a štyri týždne v Španielsku. Tak ako po minulých päť rokov sú aj tento rok mesiace jún a september vyhradené pobytom na brehu Atlantického oceánu vo Francúzsku. Týždenný výlet po najkrajších miestach európskeho surfingu je určený pre začiatočníkov, ale aj pre pokročilé surferky a surferov, ktorí sa chcú zdokonaliť v jazde na oceánskych vlnách.  Bohatý program čaká aj na tých, ktorí surfovať nebudú a pred športovým vyžitím na vlnách dávajú prednosť poznávaniu okolia a nočného života. Ubytovanie je zabezpečené v plážových bungalovoch. 

V júni a auguste prebiehajú týždenné kurzy v hornatej oblasti Španielska v zatial málo známej Kantábrii. Ubytovanie je zabezpečené v súkromných apartmánoch alebo v spoločnej vile kúsok od pláže, v strede hospodárskych usadlostí. Okrem surfovania sa môžu záujemci tešiť na jazdy na koňoch alebo sa venovať horskej turistike. 

Viac informácií nájdete na www.surf-trip.sk 

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!