Pondelok 14. Novembra 2011
Autor: Boardlife
Foto-video: Mat Rendek
0 komentárov

The Art of Flight - Bratislava

V Prahe bolo skvele. Travis Rice, Nicolas Müller, Markku Koski, obrovské plátno, neopakovateľná atmosféra. Skvelá party. Doma je však doma. Dva dni po Prahe, začínala slovenská tour The Art of Flight. 12.11.2011 v Bratislave. Bez Travisa, ale za to riadne husto!

Dilema výberu miesta je v Bratislave veľká. Potrebujete miesto, kde majú kvalitný zvuk a plátno, na taký skvelý film ako je TAoF. Ďalej potrebujete veľkú miestnosť, kde sa zmestí vyše 800 ľudí. Dôležité je vybrať miesto, kde sa dá odpremierovať video a následne sa do rána zabaviť. Nakoniec z toho vyšlo víťazne MMC.

Lístky na premiéru TAoF boli zadarmo, stačilo si pre ne prísť do obchodov Quiksilver v Bratislave. Veľa ľudí si to nechalo na poslednú chvíľu, čo bola chyba. Lístky sa rozdali veľkou rýchlosťou. Bolo ich vyše 800 aj tak sa posledné dni pred premiérov objavovali správy typu „kto má lístok na premiéru, pjosím, cmuq“. Predsa len film, akým The Art of flight láka nie len verných snowbarderov, ale aj ľudí mimo komunity. Brány MMC sa otvárali o 20:00.

Väčšina sa pred samotným otvorením ešte posilňovala doma, tak ako sa patrí. Klub sa začal plniť niečo cez 21.hodinu a o polhoďku na to už bolo skoro full. Človek si dal pár panákov Jägermeistra s Red Bullom a z poloprázdnej sály sa stala plno plná. Diváci sedeli na sedačkách na tribúne, alebo postávali pod pódiom. Jedno ako, všetci sme chceli vidieť film.

Na takýchto videopremérach je fajn aj to, že stretnete veľké množstvo známych ľudí z celého Slovenska. Pokecáte si, zabavíte sa, pozriete si video. O videu písať nebudeme, je to veľké a veľmi ťažko sa opisuje kultúrny zážitok tohto formátu. Ak vydá, pripravíme pre vás video recenziu. O nej však niekedy inokedy. MMC tesne pred desiatou praskalo vo švíkoch. Sála zmĺkla, rozozvučal sa sound system.

Viac fotiek od Mata Rendeka nájdete v ::: GALÉRII :::

Na veľké plátno mal výhľad asi každý, aj keď na pražskej premiére bolo plátno 5x väčšie. Čo ma však okamžite ohromilo, bol zvuk. Mega vypeckovaný umocňoval atmosféru preletu vrtuľníka a celkovo hudby vo videu. Neskutočné. Zopár krát som sa precitol a zisti, že mám zimomriavky. Peklo! Video vidím druhý krát v kine, pocit je však neopakovateľný každý krát. Tipujem, že v Mikuláši, Martine, Žiline, Košiciach a ďalších mestách, kde sa konajú premiéry to bude rovnaké a neopakovateľné.

Film pomaly končil, reproduktory na chvíľku stíchli. 5 barov sa začalo plniť. Ešte že Redbuláci mysleli na naše smädné krky a doslova z každej „diery“ sa lial povzbudzujúci mok. Nič však nekončilo, práve naopak, začínalo. Tombola o dosku Lib Tech podpísanú Travisom. Radosť na takom niečom jazdiť. Samozrejme nie len kvôli podpisu, ale jej vlastnostiam. Tombolová cena bola jedna, no do davu sa rozhádzalo vyše 10 tričiek The Art of Flight.

Viac fotiek od Mata Rendeka nájdete v ::: GALÉRII :::

Čo sa dialo následne, tak to je veľmi ťažké opísať. Určite ste zažili megaparty, kde sa pilo, tancovalo, jamovalo a žilo na hranici! Do rytmu hrali Dj Friky a Dj Yanco Kral. Friky ešte pripojil zaujímavo zoscratchované videá na plátne. Hrali sa pecky za peckami. Yanco nezaostával. Dlho som si tak nezatancoval. Bavili sa všetci, v očiach zúčastnených som videl šťastný úsmev :)

Veľkým šťastím bola účasť Mata Rendeka, ktorý to všetko poriadne sfotil, aby sme si pár dní po premiére mohli spomenúť aké to bolo. Keďže nedeľné okno bolo otvorené dokorán. Tancovalo a užívalo sa do rána. Na záver do 4.hod rannej ostali všetci skalní a nebolo ich málo!

Takže ďakujeme za pozvanie a vidíme sa v ďalšom slovenskom meste a to už 30.11. v Žiline! Následne v ďalších. Z každej zastávky na Slovensku prinesieme kratučký report. Aby ste si zaspomínali, ako bolo super.

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!