Pondelok 19. Decembra 2011
Autor: Boardlife
Foto-video: Mat Rendek
0 komentárov

The Art of Flight - Nitra

The Art of Flight premiérová tour po Slovensku končila v meste Nitra. Mesto, ktoré nemá veľkú základňu jazdcov na snowboardoch, ani veľké kopce v blízkom okolí, teda okrem Zobora. Aj tak sa na premietaní stretla celkom slušná skupina ľudí a spolu si užili neskutočný zážitok z filmu v kine. A ako bolo v Nitre, sa dozviete v záverečnom reporte.

Z Martina sme odišli skoro, aby sme sa na Nitru poriadne pripravili. Veľké špecifikum premietania videa The Art of Flight v NR bolo aj to, že sme sa zahrali na premietačov, zvukárov a celé si to zorganizovali sami. teda chalani z Quiku. Príprava v kine bola dlhá a náročná. Už vieme, že 40 metrový HDMi kábel nie je to pravé orechové. Všetko sa však zvládlo tip top a mohlo sa ísť na premietanie.

Staré kino, resp. Staré divadlo Karola Spišáka má krásne zrekonštruované predsálové priestory. Samotná sála je však pôvodná aj s okrasnými reprákmi, ktoré sme chceli zapojiť. Našťastie v dodávke máme top repárky, ktoré ozvučili divadlo/kino. Premiéra bola plánovaná na 20:00 a tak sa prvá skupinka nedočkavých pozeračov začala zbiehať už pred touto hodinou. Ako sme však zisťovali v ostatných mestách, hlavný nápor prišiel presne v hodine premietania.

Sála bola vyfullovaná a kto prišiel po štvrť na 9, tak ten si len ťažko hľadal miesto. Ako prvá prebehla tombola v ktorej boli spomienkové predmety (tričko, čiapka, šiltovka TAoF) + jedna zimná bunda. Neuveriteľné šťastie mal Pišta, ktorý pracuje v Brne a toto bola pravdepodobne jeho tretia premiéra videa. Na predchádzajúcich nič nevyhral, v Nitre rovno prvú cenu. Gratulujeme. Po tombole bolo všetko pripravené na odpremiérovanie videa.

Ľudia sa zbiehali tesne pred ôsmou a hlavný nápor prišiel pár minút po ôsmej hodine večernej. Všetko sa zvládalo v pohode. Však sme boli pripravení. Do Nitry zavítal samozrejme aj Mat Rendek, fotiac skoro celú sériu The Art of Flight na Slovensku. Tradične nesmel chýbať ani predajný stánok s TAoF vecami. Nitra bola mimoriadne štedrá a predalo sa viacero kulichov a dokonca aj DVD, ktoré je fakt nadupané.

Premietanie prebiehalo v klude, asi pre to, že všetky alkoholické nápoje zadržala protipožiarna hliadka, ešte pred vstupom do sály. Inak starejší, ktorí sa starali o čistotu a bezproblémový chod v kine, boli príkladom starej školy. Vcelku zábava. Po videu sa ešte čo to podebatovalo o kvalite zvuku. Sto ľudí, sto názorov. Následné rýchle balenie, inak najrýchlejšie z celej tour a hor sa na afterku. Ku koncu sme boli tak zohratí, že na heslo „pohotovosť“ sme všetci vedeli, čo máme robiť.

Afterparty v Nitre je vždy zaujímavá. Pre dnešnú sa vybral klub Devils. Sobota, afterka, Dj Yanco Kral a Devils sľubovali top zábavu. Tak sa aj stalo. Začalo sa pozvoľna jedným drinkom kapitánov. Trebalo sa rozkukať po čučákoch, ktorých v Nitre bolo neúrekom. Veľkým pozitívom bolo spojenie afterky s normálnym chodom klubu. Kto mal pásku z premietania, išiel free, kto nie, platil vstup. Ďalšou príjemnou vecou, bolo sledovať video na viacerých obrazovkách, pre tých, čo nestihli kino. Ale do klubu sa nechodí pozerať na video, ale zabávať, degustovať a tak ďalej.

Degustovalo sa naozaj na hranici. Kapitán nabíjal svoje litrové zlaté moky a tie sa míňali a míňali. Pekelná oslava v pekelnom tempe! V klube som oslávil svoje 28, 29 a dokonca aj svoje 30 narodeniny. Živió! Zábava to bola veľká. Yanko pridával pecku za peckou a ručička sa blížila štvrtej hodine rannej. Klub sa vyprázdňoval, fľaše boli vyprázdnené už dávno pred tým a tak bol čas ísť na hotel.

Na hoteli nás samozrejme stretol hlad a tak sa išlo na predčasné raňajky. Škoda, že guličky chocapic som mal úplne všade. Ale chutili. Ranné prebúdzanie bolo veľmi ťažké. Z nitrianskej zoo sa stratilo niekoľko opíc, takže čaj, kľud a spánok do 12. Následná pohotovosť a odchod. Mate odchádzal za rodinou do Bratislavy, my sme si ešte išli vychutnať pohostinnosť rodiny Belanovej.

The Art of Flight, skvelé video od RedBullu, Quiksilveru a Brain Farm videlo niekoľko tisíc ľudí na Slovensku. Samozrejme v kine, za rachotu sound systému na veľkom plátne. Cheatovať doma, na mini monitore sa tentoraz neoplatilo. Bratislava, Žilina, Košice, Jasná, Trnava, Martin a Nitra. To boli mestá, ktoré navštívila premiérová tour po Slovensku.  

Ďakujeme každému, kto prišiel a podporil, však to bolo zadarmo. Toto všetko si pre vás pripravil Quiksilver a s našou pomocou sa to dostáva aj k vám. Pozrite si reporty, fotky od Mata Rendeka a spomínajte spolu s nami na skvelé akcie. Skvelé video, skvelá tour. Díkes čau.

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!