Streda 16. Novembra 2011
Autor: Boardlife
Foto-video: Kubaľák, Krížo, Will Bailey
0 komentárov

The Art of Flight - Praha a Rice, Müller, Koski

Už je to nejaká tá doba, čo sme sa tešili na prvý neskutočný snowboardový film svojho druhu. That's It, That's All bol priekopníkom. Travis pár rokov počkal, čo to s kamošmi poskákal a v roku 2011 uzrelo svetlo sveta ďalšie video z dielne Red Bull Media House a Brain Farm Digital Cinema. Ako to už vo svete býva, k skvelému videu patria aj svetové tours.

Avizovaných bolo niekoľko veľkých miest Európy, medzi ktorými nechýbala samozrejme aj Praha. K tomu sa pritrafila luxusná pozvánka od Quiksilveru a nebolo čo riešiť. Ide sa do Prahy. Do posledných dní nebolo isté kto z jazdcov príde, nakoniec to však boli Travis Rice, Nicolas Müller a Markku Koski. Pekne však od začiatku.

Viac fotiek od Peťa Kubaľáka, Kuba Kríža a Willa Baileya nájdete v ::: GALÉRII :::

Termín premiéry v Prahe bol naplánovaný na štvrtok 10.11.2011. V nákupnom centre Palladium a konkrétne v obchode Quiksilver mal Travis s kamošmi od 17.00 podpisovať plagáty. Tak sa aj stalo. Travis sa objavil ako prvý, pôsobil v pohode, nie ako mega hviezda. Pozdravil sa s už čakajúcimi fanúšikmi a sadol si za stolík. Následne prišli aj Nicolas a Markku. Chalani úplne v pohode, hlavne Nico.

Viac fotiek od Peťa Kubaľáka, Kuba Kríža a Willa Baileya nájdete v ::: GALÉRII :::

Na podpis na plagáte, alebo doske, alebo mobile čakalo niekoľko stoviek záujemcov. Pred podpisujúcimi chalanmi sa strhla menšia tlačenica, čo sa však pri takých hviezdach ako jazdci sú, dalo čakať. K dispozícii boli zadarmo tri plagáty. Oficiálny The Art of Flight, Markku Koski a Travis Rice. Ak ste chceli mať naozaj jedinečnú pamiatku, stačilo si zaplatiť za ručne vyrábaný zaujímavý plagát TAoF, ktorý následne jazdci podpísali.

Vychatávkou bolo to, že jazdci a hlavne Travis si dal záležať na každom podpise. Každý podpis bol jedinečný aj tým, že k nemu pripojil venovanie, alebo krátku vetu. Nakoniec sa ešte všetci traja jazdci podpísali na steny Quiksilver obchodu a išlo sa na oficiálnu tlačovku pre médiá.

Viac fotiek od Peťa Kubaľáka, Kuba Kríža a Willa Baileya nájdete v ::: GALÉRII :::

Cestou z Palladia do Slovanského domu to na ulici vyzeralo, ako keby prišla spevácka megahviezda. Travis obklopený médiami, kamerami, svetlami. Hlavne starší ľudia nechápali. Travis sa ešte chcel zastaviť na pivo, ale mali sme časový slz a tak sa išlo rovno do domu. Tlačová konferencia prebiehala v sále, kde sa neskôr konala žúrka. Na tlačovke sa zúčastnili len Travis a Nicolas, ktorí porozprávali o natáčaní, o filme a dodali pár postrehov.

Všetko prebiehalo v super priateľskej atmosfére, žiadne veľké obmedzenia. Ako sme už spomenuli, Travis a hlavne Nico pôsobili veľmi uvoľnene. To sa už blížila ôsma hodina. Pred samotným spustením premietania v ôsmich kinosálach prišiel medzi fanúšikov Travis. Fanúšikov, zvedavcov, alebo tých, čo si chceli pozrieť len video bolo neúrekom. Sály pojmú vyše 1500 divákov. My sme mali to šťastie, že sme sa dostali do dvojky, kde je najväčšie plátno. Plátno bolo fakt MEGA!

Travis spolu s Nicolasom navštívili každú sálu a uviedli film The Art of Flight. Následne sa spustilo šialenstvo. Recenzovať film, je ťažké a u TAoF to platí niekoľkonásobne. Ale tak v skratke. Mega neskutočné HD zábery, megaveľa snehu, neskutočné spoty, príroda. Nepredstaviteľné kúsky s vrtuľníkom, jazdenie na hranici a top jazdci sveta. Jedným slovom: neuveriteľné! Pokiaľ ste to nevideli. Môžete to tisíc krát pozerať doma na televízore, na počítači, ale nič vám nenahradí atmosféru kinosály, veľkého plátna a burácajúceho sound systému. Viac krát sa stalo, že po nás prebehli zimomriavky. Práve pre to sa chodí na premiéry. 

Viac fotiek od Peťa Kubaľáka, Kuba Kríža a Willa Baileya nájdete v ::: GALÉRII :::

Čas vtedy nerozhodoval, takže ani nevieme, kedy sme sa dostali z kina, ale vieme, že party štartovala na plné pecky! Vyše sedem barov, množstvo alkoholu a iných podporných látok. Za gramcami Robot a Aquamen. Šialená party začala gradovať. Aj keď bol štvrtok, teda pomaly piatok, prišlo veľké množstvo ľudí rôznych vekových kategórií. Študenti, pracujúci a poniektorí aj na dôchodku. TAoF v Prahe prišlo podporiť aj viacero ľudí zo zahraničia. Počuť slovenčinu bolo pravidlo. Dokonca sme stretli kamoša zo Stuhlecku v Rakúsku, Rudiho Jandu, ktorý bol v Prahe pracovne a len tak náhodou zistil, že sa v ten deň premieruje video.

Hej, však samozrejme, čo je to za premiéru, bez tomboly. Vyhrať ste v nej mohli dosku Lib Tech podpísanú Travisom, knihu The Art of Flight z limitovanej edície a ešte rôzne zaujímavosti. Party pokračovala do ranných hodín. Zatrsať si prišli aj Travis, Nico a Markku. Užili sme si ju a s dobrým pocitom na duši, pol litrom Jägermaistra v žalúdku sme si išli ľahnúť. Skvelý deň v Prahe!

Ďakujeme Quiksilveru a partnerom za možnosť zúčastniť sa tejto veľkolepej akcie, vidieť Travisa a ďalších top jazdcov sveta sa len tak každý deň nestáva. Žúr klasicky na hranici. Najlepšie bolo to, že o dva dni sa premiéra TAoF konala aj v Bratislave. Bohužiaľ bez zahraničných hviezd. Nevadí..... o premiére v Bratislave, si prečítate v predchádzajúcom článku. Pozrite si fotky od Peťa Kubaľáka a Kuba Kríža.

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!