Pondelok 16. Mája 2011
Autor: Martin Malo

0 komentárov

Trick tip: Fakie backside kickflip

Počas minuloročného skate campu v Opave, keď sa všetci účastníci zberali na obed, si chalani a zároveň vtedajší skate coachovia M. Hakl a T. Kopáček našli pár minút a rozhodli sa, že camperi nebudú jediní s ktorými sa podelia o ich skills a preto si pre vás pripravili spoločný trick tip v podobe fakie backside kickflipu...Check it and learn it!

Matěj Hakl:

Základom halfcab flipu, alebo fakie bs flipu je vedieť fakie flip a halfcab. Nohy si na halfcab flip dávam rovnako, ako na fakie flip, len mám nohu, ktorou kopem flip o niečo viac ku kraju skejtu, aby sa mi ľahšie kopal flip. Dôležité je skombinovať pohyb celého tela a nôh zároveň, už pri samotnom odraze. Pri odraze sa už otáčam smerom o celých 180 stupňov, aby som to nemusel dotáčať cez trucky, ale aby som to dotočil rovno na šróby a nestrácal tak rýchlosť pri dopade. Na začiatok nie je zlé sa naučiť o polovicu a dotočiť to cez trucky, ale časom zistíte, že je to na nič a budete sa musieť naučiť normálne, aby ste to mohli robiť v rýchlosti a z niečoho dole. Viac k tomu asi nemám čo dodať. Naučíte sa to jedine tak, že to pôjdete von skúšať, až dovtedy, kým vám to nepôjde.

Tomáš Kopáček:

Na fake bs flip je treba vedieť fakie bs a fakie flip. Keď tieto dva triky zvládaš v pohode, tak sa môžeš pustiť do fakie bs flipu. Rozbehneš sa rýchlosťou akou chceš a nohy máš rovnako ako na fakie flip, ale ramenami si trocha vytočený, ako pri fakie bs. Začínaš popiť fakie bs a po chvíľke do toho začneš kopať flip. Nekopni ho hneď, inak ho nedotočíš. Po chvíľke tam teda začneš kopať flip a potom si už len skontroluješ, aby sa ti flip dobre dotočil. Prilepíš flip, poprípade trocha dotočíš cez predné koliečka, dopadneš na šróby, odchádzaš v perfekte a felák ti dáva 5 za fakie bs flip! Good luck s učením. Peace!

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!