Utorok 15. Septembra 2009
Autor: Kristián
Foto-video: P. Kubaľák
0 komentárov

Uprising Reggae festival a Quiksilver Miniramp Session 2009

Festivalové leto pomaly, ale iste končí. V Bratislave na Zlatých Pieskoch ste si mohli užiť už druhý ročník skvelého a vlastne aj jediného reggae festivalu na Slovensku. Skvelé počasie v prvý deň, množstvo ľudí naladených na zelenú vlnu, príjemné prostredie Zlatých Pieskov, minirampa a to hlavné, koncerty svetoznámych mien reggae scény.

Uprising festival začal písať svoju históriu už minulý rok. Druhý ročník bol ešte väčší, ešte úspešnejší a ešte lepší, nebyť druhého dňa, kedy si ľudia miesto krátkych tričiek a slnečných bríliek vyťahovali zimné bundy, čiapky a pršiplášte.

Tento rok na Zlaté zavítali stars ako Roots Manuva, The Skatalites, Fantan Mojah, Mad Professor a samozrejme aj ostatní interpreti išli na maximum. Mňa osobne najviac zaujali Irie Révoltés pri ktorých sa skákalo aj bez podporných prostriedkov, ktorým sa vyhnúť bol veľký problém. Ale Irie fakt skvelá show.

Klasicky ste si mohli medzi koncertmi odskočiť buď na iný stage, alebo na pivko, vínko, jamajské jedlo, futbal, čaj, cigánsku, zeleninu ale hlavne sa pozrieť na Quiksilver miniramp session. Ako aj minulý rok, tak aj tento nemohla chýbať minirampa a v nej najlepší jazdci na sk8 a bmx.

Sledovať Martina Juráška čo si dáva v miničku, bralo dych viacerým. Určite sa dá povedať, že minirampa mala najväčšiu sledovanosť zo sprievodných akcií. Jurda si lietal najvyššie a najviac. Okrem okolostojacich divákov ho hecovali spolujazdci Mirek Tovariš, David Klos.... Sessions v rampe prebiehali medzi pauzami po koncertoch a za umelého večerného osvetlenia, čo dodávalo celej akcii skvelú atmosféru.

Škoda počasia v sobotu, dážď, zima nehodiaca sa k reggae festivalu, mraky. Za týchto podmienok sa pohodové jazdenie v minirampe nemohlo konať. Koncerty, pitie a konzumácia zeleniny pokračovali aj napriek strašnej zime. Do varu ľudí dostávali Irie Révoltés a Roots Manuva, čo boli na programe v sobotu večer. Ako som už spomenul, Irie u mňa najviac.

To bol v skratke druhý ročník skvelého Uprising Reggae festivalu a jeho sprievodného podujatia Quiksilver Miniramp Session. Všetci ďakujeme organizátorom za takmer bezproblémový priebeh, skvelé koncerty a príjemnú atmosféru či už pri rampe, alebo hocikde inde na festivale. O rok sa dúfam vidíme znova!

Vychutnajte si fotky od Peťa Kubaľáka, a príďte si zažiť festival Uprising o rok na vlastnej koži. Checkuj aj www.Uprising.sk

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!