Utorok 20. Septembra 2011
Autor: Robo

9 komentárov

Videoprofil - Lukáš Kotrík

Prievidza... Veľmi zvláštne mesto. Vyrastal som tam do svojich 20-tich rokov a mnoho vecí som doteraz nepochopil. Jedno najviac nepochopiteľné je, že tesne predtým ako som sa odsťahoval zmizol zo dňa na deň skatepark a premiestnil sa o 100 metrov na trávnik pre bikerov. Doteraz sa v Prievidzi okolo skateboardingu dokopy nič nepohlo, žiaľ. Teraz vám chcem ukázať, že keď sa chce, dá sa aj v takom meste vyjazdiť.

Lukáša poznám od kedy začal jazdiť a po mojom odchode ubehlo už niekoľko rokov a som rád, že aspoň on zostal pri skateboardingu. Kedysi bolo v Prievidzi zvykom, že som vybehol z domu, pripojil som sa k 10-tim skejťákom a postupne sa k nám po ceste do skateparku pridávali ďalší a ďalší a po dorazení do skateparku sme ho komplet zaplnili.

Bohužiaľ to už dnes nie je možné, či už z dôvodu, že nejazdí toľko ľudí alebo z toho, že nemajú žiadnu základňu, kde by sa mohli stretnúť a kvalitne si zajazdiť. Bohužiaľ toto sa deje v mnohých mestách a chýbajúci skatepark v meste je základným problémom. Druhý problém je podľa mňa v samotnej novej generácii, ktorá má všetkého dostatok a nepociťuje ten úžasný stav, keď si ide po pol roku kúpiť nový skate do jediného skateshopu v širokom okolí... Ale to som odbočil a bolo by to na dlho, tak k veci.

Pozrite si profil jedného z mála ľudí jazdiacich na tej čarovnej doske v katastrofálnych podmienkach, ale s veľkou chuťou a radosťou pre skateboarding a prečítajte si niečo o ňom z rozhovore. Na záver by som len rád dodal, že vážme si čo máme, pretože kľudne sa môže stať, že aj o to málo môžeme zo dňa na deň prísť.

Prečítajte si  interview s Lukášom.

Ahoj ahoj. Tak sa nám predstav, odkiaľ si, koľko máš rokov, koľko jazdíš a čokoľvek čo ťa napadne o sebe napísať.
Lukáš: Čauko, takže volám sa Lukáš Kotrík. Som z Prievidze mám 18 rokov, študujem štvrtý ročník v Handlovej a pravidelne som začal skejtovat keď som mal 12. Inak som veľa prestávok kvôli zraneniam.

Dá sa teraz niekde v Prievidzi jazdiť? Keď som sa z Prievidze sťahoval, tak skatepark zo dňa na deň zmizol a objavil sa na trávniku pre bikerov...
Lukáš: No jasné, to si pamätám, no je mi to ľúto, lebo v skateparku som spoznal všetkých super ľudí a mohol som tam skejtovat každý deň, mal som to blízko a všetci sme sa tam stretli. Teraz je to zase na tráve, ale na inom mieste neviem ani kde presne. V Prievidzi sa dá jazdiť buď street, kde ale vyhadzujú, alebo potom je jedna super plazička tu neďaleko v Bojniciach v dedinke Dubnica, tam sme si všetko postavili sami a jazdíme tam skoro stále je tam vždy pohoda.

Chodievaš často jazdiť niekam za hranice mesta?
Lukáš: No neviem či nejako často, ale tak snažím sa chodiť s chalanmi čo najviac aspoň tu v okolí.

Koľko ľudí teraz v Prievidzi aktívne jazdí?
Lukáš: Tak ja si myslím, že ich tu jazdí celkom dosť, ale aktívne jazdím asi len ja a pár kamošov.

Robí sa niečo pre výstavbu skateparku?
Lukáš: Vieš čo riešilo sa to tu nejakou petíciou, ale moc tomu nádeje nedávam, už aj to nejako utíchlo, ešte že tu je tá Dubnica.

Ako dlho si točil tento tvoj profil?
Lukáš: Profil mi točil kamoš Adrian a točili sme to približne od jari do konca prázdnin. Nie je tam úplné všetko, ale niečo s výletov tu v okolí, v skejtparkoch, i na streete v Prievidzi a tuším že jedna sérka v Dubnici.

Máš nejaký skejtový vzor, ktorý sleduješ?
Lukáš: Tak vzorov má asi každý si myslím a sledujem každé video čo vyjde.

Dá sa niekde v Prievidzi kúpiť komplet? Podporuje skateshop miestnych talentov?
Lukáš: Hahaha tak čo viem je tu jeden obchod, ale nekupujem tam už nič a nepodporuje nikoho len seba.

Chystáš sa po škole študovať ďalej?
Lukáš: Určíte sa chystám študovať, chcel by som isť do Bratislavy, keďže tam mám priateľku, kamošov a dá sa tam isto aj lepšie skejtovat ako tu.

Máš nejaký cieľ, kam by si sa chcel so skateboardingom dostať alebo len jazdíš a to je dôležité?
Lukáš: Tak ciel mám asi taký, aby som jazdil čo najdlhšie a na čo najviac miestach.

Chodievaš jazdiť do Bánoviec? Čo si myslíš o miestnych talentoch, myslíš, že ich posunulo hlavne to, že majú skatepark?
Lukáš: Jasné do Bánoviec chodím veľmi rád, sú tam kamoši, jazdí sa mi s nimi super je tam super skejtpark a isto to chalanov posunulo.

Kam by si sa chcel ísť pozrieť, keby si môžeš vybrať tri destinácie?
Lukáš: Fúha tak isto Barcelonu to je jasné, San Francisco a New York musí byť tiež pecka.

Aká hudba teraz frčí v Prievidzi medzi skate komunitou? Chodíte spolu na nejaké akcie?
Lukáš: Neviem kto čo počúva presne, ale asi si idú všetci rap  No a na akcie čo ja viem, ja sa snažím tomu skôr vyhýbať, ale vždy príde dáka kalba, však to poznáš aké to tu je.

Dík moc za rozhovor, máš priestor na pozdrav, vďaku alebo hate...
Lukáš: Tak veľké ĎAKUJEM pôjde rodine, ozajstným kamarátom, čo ma podporili, každému s kým som skejtoval a hlavne Adrianovi, za video a tebe Robo za rozhovor a vlastne všetko, díky moc. Hate nejdem riešiť hehe peace.

Hodnotenie:

Komentáre

9 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!

BritneySpears
BritneySpears Jedna vec je, ze tu su furt tie iste ksichty dookola. Ale toto bola fakt hrozna "podivana". Nehodna tohoto webu. Nejaku uroven si to tu musi zachovat. kamo, ja ti fandim, a je super, ze vies plno technickych trikov, ale vyzera to hrozne. ale ak ta to bavi, co urcite hej, tak sa nenechaj odradit.
Pridané: 22:06 25.09.2011
matter
matter co je to prosim ta za song. ?
Pridané: 11:50 22.09.2011
robo
robo maj sa! ;)
Pridané: 13:54 21.09.2011
Čítaj viac komentárov ...