Wakelake Golden Trophy 2014 - 4* CWWC Tour Stop
Piatok 04. Júla 2014
Autor: Paulína Zlochová
Foto-video: Michal Čecha
0 komentárov

Wakelake Golden Trophy 2014 - 4* CWWC Tour Stop

Wakeboardový areál Wakelake Golden Sands organizoval počas víkendu medzinárodnú 4-hviezdičkovú wakeboardovú a wakeskatovú súťaž, ktorá je súčasťou IWWF CWWC Tour. Už druhého ročníka Wakelake Golden Trophy sa zúčastnilo 54 jazdcov z 9 krajín, ktorí súťažili v siedmich kategóriách. Víťazi boli ocenení 600 bodmi do svetového hodnotenia.

Medzi súťažiacimi bolo mnoho skvelých jazdcov zo svetovej špičky ako napríklad Julia Rick, San Im, Daniel Fetz, Bernard Hinterberger a Artemiy Dunaev. Mladí slovenskí jazdci, ktorí sa zúčastnili súťaže svojimi skvelými výkonmi dokázali čeliť zahraničnej konkurencii a prebojovať sa až do finále. Najväčší úspech spomedzi slovenských jazdcov v kategórii Wakeboard junior dosiahli Radko Hradil (2. miesto) a Juraj Kerpčár (4. miesto), v kategórii Wakeskate sa Július Lang umiestnil na 2. mieste. V kategórii Wakeboard Masters mužov zajazdil Milan Purdeš tretie miesto.

Súťaž rozhodoval medzinárodný tím rozhodcov. Počas celého týždňa prebiehal popri pretekoch sprievodný program a mnoho aktivít vytvárajúcich v areáli Wakelake Golden Sands príjemnú atmosféru. Súčasťou tohtoročného Wakelake Golden Trophy bol aj seminár wakeboardových rozhodcov, ktorý prebiehal počas týždňa.

Vzrušujúce finále pretekov, ktoré sa uskutočnilo v sobotu, pritiahlo 2000 divákov. Víťazi v ženskej a mužskej kategórii wakeboard open – Julia Rick a Bernard Hinterberger predviedli exceletné výkony a opäť dokázali, že patria medzi legendy vo svete wakeboardingu.

Záver pretekov sa niesol v znamení osláv na after párty, kde bol hlavným hosťom Hed Kandi - najznámejší interpret v house music. Zábava a oslava víťazov sprevádzaná kvalitnou hudbou prebiehala až do skorých ranných hodín.

Wakeboardový areál Wakelake Golden sands sa nachádza na okraji hlavného mesta – Bratislavy na jazere Zlaté Piesky. Svoju reputáciu si tento areál nezískal len vďaka najväčšej popularite a obsadenosti spomedzi wakeboardových areálov v okolí, ale aj vďaka svojej multifunkčnosti v ďalších oblastiach športu a zábavy.

VÝSLEDKY Z JEDNOTLIVÝCH KATEGÓRIÍM A AKO DOPADLI NAŠI JAZDCI SI POZRITE V NAŠEJ SPRÁVE.

Viac informácií o areáli Wakelake Golden Sands nájdete na ich homepage http://wakelake.sk/ alebo Facebook fanpage https://www.facebook.com/wakelakegoldensands

Foto: Michal Čecha.

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!