World Snowboard Day 2013 – Jasná
Pondelok 23. Decembra 2013
Autor: Boardlife
Foto-video: Kristián
0 komentárov

World Snowboard Day 2013 – Jasná

Nie len na Slovensku, ale v celej Európe posledné týždne nesnežilo. Tak to vyzerá aj na horách. Všade málo snehu, ľad, pozatvárané zjazdovky a vleky. Jasná nie je výnimkou, bohužiaľ je to celoeurópsky problém. Aj napriek problémom so snehom sa miestnym shaperom a Shred it All + Local Pirates podarilo vybudovať dôstojné miesto na oslavu snowboardového dňa. Možnosti boli dve. Funny Slope a mini shred parčík.

Ak si niekto vybral Funny Slope, zajazdil a oslávil deň snowboardingu sám pre seba, ak sa však registroval a zúčastnil sa jazdenia v mini shred parku, mohol vyhrať nejaké tie prašule. Chalani zo Snowparku Jasná a ich kamoši pripravili niekoľko klopenok, zlatú bránu, a viacero zábavných vĺn. V shredparku to zase boli vr rúra, rail, dve bočné lavice a lomené zábradlie. Na to, že snehu nieto, príjemný setup. Veľká škoda umiestnenia prekážok, keďže až do marca tam slnko ani nepáchne.

Akciu prišlo podporiť cca 30 jazdcov z viacerých kútov Slovenska, no do akcie sa registrovalo 22. Nechýbali ani dievčatá ako Tinka Droppová, alebo Zuzka Medlová. Z chalanov to boli aj Julo Petrík, Maťo Blaško, Kubo Brziak, ktorý na doske stál po dlhšom čase, Mišo Chovan, Milan „Dróty“ Purdeš, Lukáš Droppa, Dávid Kordiak, Zolo Strcuľa, Samo Jaroš, Peter Leder, Kubo Krška a ďalší. O speaking sa staral Kvetko, čo bola aj škoda, keďže mohol jazdiť a vy by ste mohli vidieť možná prvú časť z Bloody Thursday 2014. Nevadí nabudúce.

Jazdilo sa celý deň, kedy prebehla mini kvalifikačka a následne jazdenie tých najlepších. Keďže sa oslavovalo snowboardingom, nič nikto netlačilo. Iba ak tak grilované párky, chlebík, kečup, čaj, Red Bull a iné šmakotiny. Nechýbala hudobná produkcia, však to poznáte. 

Kto nemal chuť jazdiť hodnotený contestík, voľne si vychutnával tvrdú zajazdovku a rezal riadne obľúky! K tomu sa mohol pridať zábavný boardecrossík a deň ako lusk! Poďme však na najlepšiu trojku dňa, ktorá získala peniaze od SAS v nasledovnom rozložení.

Kvetko vybral ako najlepšieho dňa Petra Ledera, ktorý zinkasoval 60e na večernú party, alebo len tak, aby mal. Druhé miesto išlo Maťovi Blaškovi, ktorý sa v Jasnej ukázal náhodou, keďže bol točiť jedno zaujímavé promo, ktoré si snáď budete môcť pozrieť aj u nás. Tretie a štvrté miesto bolo spojené a získali ho Zolo Strcuľa a Julo Petrík.

Cakom prask príjemný deň. V Jasnej vyrástla príjemná Funny Slope, ktorá dúfajme bude rozširovaná. Samozrejme nesmieme zabúdať na real snowpark, ktorý bude snáď vybudovaný čoskoro, teda ak bude z čoho.. Zatiaľ Shred it All!

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!