Streda 11. Apríla 2012
Autor: Boardlife
Foto-video: Kristián
0 komentárov

Záverečné spoločné pojazdenie v snowparku v Jasnej - nedeľa

Koniec zimnej snowboardovej sezóny na Slovensku sa nezadržateľne blíži. Pri tejto príležitosti sme sa stretli v snowparku v Jasnej, aby sme si užili posledný krát túto sezónu vyšejpovaný snowpark, kamošov, kamošky, jazdenie, grilovanie a hlavne pohodu na doske. Ako bolo v nedeľu 8. apríla v Snowparku Jasná?

Naša návšteva Jasnej začala už vo štvrtok, kedy sme sa dostali do Mikuláša na legendárnu vilu o ktorej kolujú len chýry. Predpoveď na nasledujúce dni nebola príliš ideálna. Sneženie a hlavne dážď v nižších polohách strediska. Našťastie sa SHMU zvykne kruto mýliť a my sme si mohli vychutnať slnečné jazdenie. V sobotu. Lenže oficiálna rozlúčka prebehla v nedeľu a to bola iná situácia.

Husté sneženie, zima, temno. Snowpark dostával zabrať. Neodradilo to však viacero jazdcov nie len z okolia LM, ale aj Žiliny, Košíc a Bratislavy. V snowparku sa nachádzali nasledujúce prekážky. Úvodná pomstychtivá šikmá rovná rúra, vedľa nej široká bedňa. Následne krátka rovná bedňa končiaca jamou a vedľa nej double kink dvojtrubka. Ďalšia platforma obsahovala dva picnik tables a na druhej strane krátku „hokejku“. Štvrtá platforma a na nej speed rail a barakuda. Zakončiť jazdu ste mohli na bedni dovrchu a odtiaľ sa odslidovať na vlek. Na 8. apríl slušný setup.

V nedeľu bolo všetko pripravené ošejpované, jazdci nažhavení, jazdkyne patrične namaľované, lebo do LM City sa chodí zásadne namaľovaná. Chalani doniesli gril, energeťáky a mohlo sa ísť shredovať. To by však muselo byť príjemne slnečno, teplo a nie husté sneženie, zima a temnota. Všade mraky, sneh ako keby začínala zima. Čo už s tým narobíme. Nič a tak sa jazdilo.

Shredovali sa všetky prekážky, najmä úvodná rúrka. Na začiatku sme napísali, že bola pomstychtivá. Kubo Brziak ju zopár krát počas sezóny opáčil, naložil ju poriadne zozadu a spredu. To sa asi rúrke nepáčilo, lebo je ževraj na blondiakov Šmajdového typu a tak Kuba podšmykla. Nešťastný pád na zadok, podsadnutie ruky a esíčko bolo na svete. Bohužiaľ na Kubovej ruke. Vyzúvam mu viazko a bežím pre horskáčov. Kubo stoná. Odvoz do nemocnice, anestéza a naprávanie. Dovi dopo sadra na ruke.

Kubo mal smolu, v parku však pokračovalo jazdenie. Miestnych ako Zolo Strcuľa, Kubo Brziak, Kveto, Špagy, Paťo Paulínyi, Romčo, Dominika Králiková, Tinka Droppová a ďalších, prišli podporiť chalani z iných miest ako Mišo Nehéz, Maťo Blaško, Milan Purdeš, Filip Ponechal, Maťo Dolník, Štefan Haluška, Peťo Čaja, Lanči, Lukáš Droppa, Peťo Leder atď. V parku celkom plno. Stále však snežilo, čo znepríjemňovalo jazdenie, no najmä fotenie. Takto to bolo v nedeľu na oficiálnom ukončení sezóny v snowparku v Jasnej. PS: áno Maťo Dolník má na fotke lyže! Táto vec sa dokonca opakovala v pondelok.

Zajtra budeme pokračovať krajším dňom a to pondelkom, kedy vyšlo slnko a jazdilo sa naozaj super! Fotky pre vás cvakal Kristián, tak keď si ich stiahnete na váš FB profil, uveďte autrostvo: Kristián/Boardlife.sk Díky čau zajtra...

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!