Štvrtok 12. Apríla 2012
Autor: Boardlife
Foto-video: Kristián
0 komentárov

Záverečné spoločné pojazdenie v snowparku v Jasnej - pondelok

V predchádzajúcom článku sme si priblížili jazdenie na oficiálnom ukončení prevádzky snowparku v Jasnej, ktoré prebehlo v nedeľu 8. apríla 2012. Jazdiť sa však neprestalo ani nasledujúci deň, kedy nepríjemné nedeľňajšie snehové prehánky vystriedalo slnko a jasná obloha. Ako sa jazdilo v pondelok 9. apríla v Jasnej?

Šibanie už nepraktizujem pár rokov, takže sme dali prednosť luxusnému pojazdu v Jasnej. Včera sa taktiež jazdilo, no počasie nebolo tip top. Svietilo slnko, mraky žiadne, akurát nám bolo troška zimšie. Najprv na rozjazdenie sme si dali zopár jázd po svahoch v Jasnej. Trocha tvrdo, ale prežili sme a dokonca aj zábava bola. Prvé pojazdy prebiehali v zložení: Dróty, Miša, Darina, Boky, Feši. Lenže na začiatku dňa Boky riadne vykúpal a „vyvoňal“ baby, ktoré potom celý deň riadne páchli. Keď sa to už nedalo vydržať, presunuli sme sa do snowparku a ony na opakovačku.

Pred tým sme však dali niekoľko jázd po celom stredisku Jasná – Nízke Tatry, aby sme sa rozjazdili pred návštevou snowparku. Pretrvávajúce mínusové teploty, sneženie z predchádzajúceho dňa pripravili zaujímavý podklad na zjazdovkách. Nebolo to určite jarné mäkké jazdenie. Práve naopak, kto nemal riadne nabrúsene, tak ten mohol zabudnúť na rezané oblúky. S partičkou sme sa vydali pozrieť aj do žľabu, avšak podmienky neboli dobré, tak sme sa rozhodli ísť po zjazdovke. Našli sme pár nafúkaných kôp snehu a tak sa tam Milanko a Darinka vyšantili.

Ešte zopár jázd na zjazdovke a hor sa do snowparku. To sa naša úvodná posádka rozdelila na ženskú a chalanskú časť. Tá nežnejšia sa išla opaľovať a kŕmiť jahňacími rebrami do reštiky na kopci a tá druhá drsnejšia chalanská odišla shrediť snowpark, kde prebiehalo jazdenie v podaní množstva jazdcov.

Jazdenie v pondelok sa nedá opísať. Aj keď bolo tvrdo, jazdilo sa úplne inak. Slnko robí zázraky. Shredil sa znova celý snowpark, však sledujte fotky. Padali zaujímavé a často krát old schol triky. Hlavne na úvodnej dlhej a širokej bedni sa vymýšlali všakovaké, ťažko pomenovateľné, triky. V pondelok sa už aj grilovalo. Klobáska, stejčík, zelenina. Nechýbal ani zemiakový šalát a rôzne iné pochutiny. V parku bolo o niečo menej jazdcov ako v nedeľu, to však vôbec nevadilo.

Pondelkové jazdenie zaznamenalo ešte jeden šok. Na svahu sa objavili zaujímavé dvojice. Marek Hliničan a lyže, Klaudia Medlová a lyže. K tom sa pridali aj dvojice Nana Šlepecká a snowboard a najmä Viliam Tomo a doska. Marek je druhý Aleberto Tomba, to už vieme. Klaudia by ponaháňala aj Zuzulovú a dokonca sme ju videli aj na bedni. Síce obkročmo, ale v jej veku je to už normálne. Nová Jamie Anderson sa skrýva v Nane Šlepeckej a to čo predvádzal Vajda, nemá obdobu. Shaun White by zozelenel závisťou, keby ho videl. Obrovský fs boardslide na úvodnej bedni, grabovačky na vyhadzovačkách. Vilo má jednoducho talent a na lyže by sa mal už konečne vykašlať. Po parku taktiež pobehoval starší pán Miloš Kmeťko, ktorému to v jeho veku taktiež celkom ide. Ujo Fejsbúk uvádza vek 60 rokov. No a Miloš sa nezľakol ani bedne a ani railu. Mocné!

Na záver dňa sa postavila príjemná shred prekážka a to VR rúra do vrchu a šikminy. Zashredili si na nej Mišo Nehéz, Paťo Paulínyi, Romčo, Maťo Blaško a ďalší. Ostatní sme sledovali ako sa chalani snažia vymyslieť a zajazdiť niečo štýlové na foťák a kameru. Edit od Paťa Paulínyiho snáď čo nevidieť. Príjemné strávené chvíle s kamošmi v parku.

Koniec jazdenia, šups dole na vilku, nejaký ten streetball, rap a mohlo sa ísť na Blavku. Večer sa dozvedám, že Zolo Struľa si cestou zo svahu udrel škaredo hlavu, má otras mozgu a dáku prasknutú kostičku v ruke. A to mi pred pár dnami hovoril, že ho zranenia obchádzajú. Kubo aj Zolo, dajte sa dokopy, nech vás vidíme znova na snehu.

Náš predĺžený víkend v Jasnej hodnotím prudko pozitívne. zabavili sme sa, čo to popili, pojazdili a užili si super čas v strediku, ktoré patrí medzi tie najlepšie na Slovensku. Inak v Jasnej je ešte mega snehu, takže ak Ilko povie, príde ešte nejaká snehová nádielka, my sa tam určite ešte ukážeme. Foto by Kristián.

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!