Zolo Strcuľa a street 2015
Pondelok 21. Decembra 2015
Autor: Boardlife

0 komentárov

Zolo Strcuľa a street 2015

Zolo Strcuľa patrí najlepším slovenským nie len jiberom. Zola sledujeme už dávnejšie a musíme povedať, že za posledný čas vymakal hlavne štýl, čo nás nesmierne teší. Pozrite si jeho profil 2015 a začítajte sa do interview. Zolo, len tak ďalej.

BLF: Ahoj Zolo, tak nová sezóna úspešne spustená. Aké si mal leto? Čo si robil, kde si bol?

Zolo: Ahoj leto bolo super, celý jún som strávil na Dachu, bola sranda aj keď počasie nebolo moc dobré. Potom som vyrazil do Dánska za prácou, kde som strávil dva a pol mesiaca na farme Torup Bakkegård u najlepšieho šéfa na svete Jacoba Jacobsena. Pracoval som každý deň okrem soboty, klasicky 9-11 hodín denne a potom som behával. Takže som stíhal popri práci aj čo to potrénovať.

BLF: Sezóna sa nám začala skoro, videli sme ta na Stubai, Kaunertale, v Taliansku a na zopár mestských jibových pretekoch, ktoré vyvrcholili pretekmi v Plzni. Ako sa ti páčilo, ako sa ti darilo a ako sa ti rozbieha nová sezóna?

Zolo: Som veľmi rád, že sa mi podarilo začať sezónu veľmi skoro. Openingy v Rakúsku boli skvelé, počasie vyšlo a predsa len, podmienky tam sa nedajú porovnávať s tým čo je tu. Alebo skôr nie je. Obehal som niekoľko zahraničných pretekov a väčšinou som sa dostal do finále, tak to berem ako veľmi dobrú skúsenosť. Hlavne som spoznal skvelých nových ľudí a to pre mňa znamená najviac.

BLF: Zatiaľ sme ťa shredit v tvojom local home resorte v Jasnej nevideli. Chystáš sa keď budú lepšie podmienky, alebo už sa chceš ukazovať a jazdiť skorej v zahraničí?

Zolo: Keďže študujem v Brne, tak je pre mňa výhodnejšie ísť opačným smerom a to do Rakúska. Chystám sa domov cez vianočné sviatky za rodinkou, takže určite prídem navštíviť aj Jasnú a tých super ľudí čo tam vždy stretnem. No pravdou je, že už sa viac snažím sústrediť na zahraničné parky kde je väčšia koncentrácia jazdcov a snehu.

BLF: Určite máš plány na novú sezónu. Kde by si chcel jazdiť, ktorých pretekov sa zúčastniť. Máš nejaký kalendár? Poprípade budeš niečo natáčať?

Zolo: Pretekov je veľa a chcel by som ich obehať čo najviac, aspoň tých jibových. Proste ma to baví, tá atmosféra, nový ľudia a cestovanie. Prvého februára letím splniť si sen do Bear mountains, takže tým sa môj kalendárik vyplnil na dáke dva mesiace. Chcel by som odtiaľ priniesť pár pekných záberov, tak uvidíme čo sa podarí :)

BLF: V Plzni na HF City Jibe si si zajazdil so skvelými zahraničnými jibermi ako Denis Lenontyev, Max Zebe, Halldor Helgason a ďalšími. Ako si sa cítil? Hecovacky a tlaky?

Zolo: S väčšinou som už jazdil predtým iné preteky, tak v Plzni to už bolo v pohode. Musím sa ale priznať, že prvý krát s profíkmi, konkrétne v Taliansku, som bol trocha vyklepaný, predsa len človek sa chce ukázať no to prináša zbytočné chyby. Finále v Plzni na Horsefeathers city jibe bolo to naj čo som zatiaľ jazdil, všetci tí ľudia a jazdci naokolo vytvorili takú skvelú atmosféru, že som ani nemal pocit, že o niečo veľké ide. Skôr som jazdil a zabával sa s nimi.

BLF: V tvojom videoedite vidieť progres nie len v trikoch, ale aj štýle. Na čom chceš zapracovať počas sezóny?

Zolo: Určite chcem zapracovať na škále trikov, nemám najazdených veľa trikov na istotu. Preto sa veľmi teším do Bearu, kde podmienky na trénovanie sú viac než ideálne. Taktiež som ešte neodišiel všetky 27 do railu, hahaa.

BLF: Tvoja modrá mikina je už legendárna. Plánuješ v nej jazdiť celý rok?

Zolo: Pravdepodobne áno. Je super, že časom si ľudia už na ňu zvyknú a poznajú ťa podľa nej aj v zahraničí. Keďže to bol posledný long cut čo som zobral z HF skladu, tak nemám možnosť ju vymeniť, avšak Horsefeathers plánuje pár pekných kúskov na ďalšiu sezónu, takže zrejme sa už prezlečiem :)

BLF: Zimu budeš mat určíte nabitú. Škola, jazdenie v zahraničí. Čo slovenské akcie, vidíme sa niekde?

Zolo: Presne tak, tento rok to vyzerá skvele. Škola už pomaly končí a musím rýchlo zmáknuť skúškové. Potom odlet do Bearu a ak stihnem niečo na Slovensku začiatkom apríla, tak budem len rád, pár ľudí som už dlho nevidel a verím, že dáka ta Shred it all spring session to napraví :)

BLF: Tvoj profil je hlavne o streete, v Bear budú určite skvelé skoky... dúfam, že na ne zavítaš?

Zolo: Určite áno, chcel by som si odtiaľ doniesť 720 do všetkých strán, tak verím, že sa skákať bude dať :)

BLF: Povráva sa že máš peknú sestru, ktorá pracuje v telke, prečo ju nenosíš na svah?

Zolo: Túto storku som už pár krát počul a doma som sa na to pýtal. Vraj to je sesternica z neviem koľkého kolena, čo je zlé pre mňa, keďže sme rodina, samozrejme žartujem a držím slečne Strcuľovej palce, osobne sa nepoznáme.

BLF:  Vo svete je množstvo dobrých jiberov.. no koho tak sleduješ najviac.... triky, štýl.. ktorý je inšpiráciou?

Zolo: Presne tak, svet je plný mega jibberov, takže je ťažké si brať niekoho ako vzor, ja konkrétne asi žiadny nemám. Teraz naposledy som videl OffTheCuff full movie a Jesse Augustinus tam mal mega profil, plný štýlu a super trikov. Veľa krát som videl Denisov párt z Bearu a samozrejme vždy si rád pozriem dáky edit plný snowboardingu. Inšpirácia je veľká a ja mám ešte väčšie nutkanie vypadnúť niekde jazdiť a skúšať nové veci.

 BLF: Nech sa ti darí, nech si zdraví a hlavne, vidíme sa na horách.

Zolo: Ďakujem veľmi pekne za rozhovor, tiež prajem hlavne toho zdravíčka a veľa veľa snehu. Vidíme sa na horách :)

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: zolo zolo strcula interview edit sezona

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!